Pittsburgh Steelers’ın uzun süreli yedeği, adeta unutulmaya yüz tutmuş quarterback’i Charlie Batch, 2007 yılından beri ilk 11’de sahaya çıktığı ilk maçta gösterdiği başarılı performansla takımının Tampa Bay karşısından galip ayrılmasında önemli rol oynadı.

Steelers’ın 38 – 13 kazandığı karşılaşmada 35 yaşındaki oyun kurucu 17 pasının 12’sinde başarılı olarak 186 yard pas ve üç touchdown pasıyla sahada yıldızlaştı. İki defa interception atan 13 yıllık veteran adeta Steelers taraftarlarına kendine hatırlattı.

Ben Roethlisberger, Byron Leftwich ve Dennis Dixon’ın ardından takımın dördüncü quarterback’i konumunda olan Batch gösterdiği performans head koçu Mike Tomlin’in de takdirini kazandı. “Çok iyi bir performans sergiliyor. Geçen hafta kazandık, bu iyi bir başlangıçtı. Takım arkadaşlarının ona bir hayli güveni var. Eline geçen fırsatı iyi kullandı, onun adına mutlu olmalısınız.” açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki Pazar günü kendi evinde NFC North’daki rakibi Baltimore Ravens’ı ağırlayacak olan Steelers’ın, o maçtaki as quarterback’inin de Charlie Batch olması bekleniyor.

Baltimore Ravens maçından sonraki haftayı maç oynamadan geçecek olan Steelers da bir sonraki hafta ise Cleveland Browns maçında NFL yönetimi tarafından verilen dört maçlık cezasını tamamlayan Ben Roethlisberger’ın sahadaki yerini alması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi