Geçen hafta deplasmanda rakibinden epey üstün oynayıp maçı kaybeden Green Bay Packers, dördüncü haftada kendi evinde Detroit Lions ile karşılaştı. Önceki hafta yaşananları atlatmayı sağlayacak, kolay bir maçtı görünürde. Ligin son yıllarının tartışmasız en kötü takımı Lions için, yedek QB’si Shaun Hill ile maçı kazanmak bir rüya gibi görünüyordu. Kazanamadılar zaten maçı, ama bu haliyle ligin favori takımlarından Green Bay’e öyle bir korku yaşattılar ki, seyretmeye değerdi. Geçen haftanın tam tersine kötü bir oyun oynayıp bir şekilde maçı kazandı Packers. Skor da 28-26 idi son düdük çaldığında. Alalım soruları şimdi.

Soru: Geçen hafta Green Bay 18 ceza ile takım rekorunu kırdı. Detroit’in bu maçı kaybetmesine cezaların etkisi oldu mu?

Cevap:
 Kendi çapında epey ceza aldı Detroit. 13 ceza ile 102 yard az değil. Top kayıpları kadar önemli bir yere sahip olmaya başladı cezalar NFC North’da bu sene.

Soru: Green Bay’de koşu oyunları yoluna girmeye başladı mı?

Cevap:
 Eeeeh yani. Aaron Rodgers’ın toplamda 20 yardlık kaçışlarını saymazsak 72 yardlık koşu oyunu yaptı Green Bay – ki bu ortalama koşu başına tam 4 yard ediyor. Hiç fena değil, Hem de rakip defansın ortasında Ndamukong Suh varsa. Fullback’ten bozma John Kuhn Ryan Grant’in yokluğunda yine normal yedek ve veliaht Brandon Jackson’dan daha iyi koştu; özellikle maçın sonunda zamanı bitirirken çok başarılıydı. Taraftar da top Kuhn’un eline her değdiğinde büyük tezahürat yapıyor. Yine de Green Bay’in koşucularından yakın zamanda 50-60 yardlık touchdown koşuları beklememek lazım.

Soru: Aaron Rodgers bomba gibi devam ediyor Hilmi Abi! 3 touchdown attı yine.

Cevap: 
Samimiyeti kurdun hemen… Rodgers 3 touchdowm attı ama 2 de interception’ı var. Bir de cezadan sayılmayan interception’ı var etti mi 3? Üçü de hatalı atıştan. topu topu 17 pas denemesi yaptı, ama bunun baş sorumlusu first down alamayan Packers hücumu ve 60 dakikanın 38’inde topu kontrol eden Lions hücumu.

Soru: Bu Shaun Hill 300 küsür yard pası nasıl attı? Green Bay defansı geçen sene çok iyiydi, neden bu sene böyle oldu?
Cevap: İki soruyu bir arada sorman gözümden kaçmadı. Shaun Hill her insan evladı gibi annesinden çıktı. Asıl soru Calvin Johnson neden bu kadar etkili oldu? Green Bay’in bu sene standart Tight End’lere karşı zaafı zaten biliniyor. Lions Tight End’i Brandon Pettigrew zaten kaliteli bir oyuncu, 90 yardı geçmesi kimseyi şaşırtmamalı. Ancak ligin belki en iyi cornerback’i Charles Woodson’un üzerinden Calvin Johnson nasıl iki touchdown pasını tuttu ona bakmak lazım.

Birincisi Packers’ın çaylak safety’si Morgan Burnett’in toparlanamamasından oldu. Burnett zatenb sakatlanıp maçı erken terketti. İkincisi ise yedek safety Derrick Martin ile Woodson arasında muhteşem bir yakalayıştan geldi. Belki Woodson çift el çıkmasaydı alırdı; ancak Woodson’un teyzesinin Y kromozomu olsaydı da amcası olurdu, bunu da unutmamak lazım. Şu da bir gerçek ki Calvin Johnson, Andre Johnson ve Larry Fitzgerald ile NFL’in en iyi Receiver’larından biri. Woodson’a da fazla yüklenmeyelim, interception’dan touchdown’u maçı kazandırdı. İzleyin derim…

S
oru: Yine mi sakatlık? Morgan Burnett tamam, başka sakat var mı?

Cevap:
 Burnett’ı bırak, defansın kaptanı Middle Linebacker Nick Barnet’in sezonu kapatmış olma ihtimali büyük. Önceki iki yazımda Nick Barnett ve Jay Cutler’ın resimlerini koymuştum, arkadaşların ikisi de sakatlandı. Böylece Madden Curse’ün (Madden Laneti) yancısı olarak Hilmi Curse’ü başlatmış oldum. Bu haftaki arkadaşlara bakalım bir şeyler olacak mı?

Soru: Redskins karşısında ne yapar bu Green Bay Packers bu hafta?

Cevap:
 Bu zorlu deplasmanda Packers’ın önündeki en zor engel yeni alınan oyun kurucu Donovan McNabb. Koşucuları yedek Ryan Torrain olabilir, ama Torrain’i küçümseyen herkese geçen haftaki Eagles maçlarını seyretmelerini öneririm. Tight End’leri Chris Cooley çok etkili, ve kadrodaki onu tutabilecek tek Linebacker Brandon Chillar. Receiver’da Santana Moss sorun yaratabilir.

Soru: Ne yapar diye sorduk?..

Cevap:
 Bilsem gider bahis oynarım, senin sorularını cevaplamakla uğraşmam herhalde.

Soru: Fantasy liginde Evre yine yenmiş seni?

Cevap:
 O çakma Insider beni anca fantazilerinde yener zaten… Bu arada sorular saçmalamaya başladı, yavaştan yazıyı kapayalım.

Geçen haftalarda web sitesi ve kitap tavsiyesi verdim, şimdi televizyon programı önereceğim. Hard Knocks Amerika’da HBO’da yayınlanan bir dizi, ama sağdan soldan bulabilirsiniz. Bulabilirsiniz derken yasal yollardan ayrılmayın derim. Bu Hard Knocks, 2001’den beri 6 sene bir takımı training camp boyunca takip eden belgesel tadında bir program. Ravens, Cowboys, Chiefs, Bengals derken bu seneki Jets serisi epey ses getirdi. Seyretmeye çalışın, ama eğlencelik ve ortamı tanıtan bir programdan başka birşey beklemeyin. Seyredince futbolun kralı olmayı bekleyen varsa vazgeçsin. Bu arkadaşlar beni okumaya devam etsin, yeter…

Utanmaz bir reklamımı da yaptıktan sonra, size veda ediyorum. Haftaya Packers McNabb’e karşı neler yaptı bir bakacağız. O zamana kadar fantazileriniz gerçek olsun, ve futbol zevkiniz azalmasın.