Herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra tekrar yazabildiğim için çok mutluyum.

Tampa Bay Buccaneers bu sezon Chiefs ile beraber ligin büyük sürprizlerinden ve sezonun ilk üç haftası Steelers faciası hariç oldukça iyiydi. Browns ve Panthers zayıf ekipler olsa da gecen seneki Bucs bir yolunu bulup bu maçları kaybederdi.  Dördüncü haftayı maç yapmadan geçen Bucs bu hafta sonu, Ochocinco’lu, T.O.’lu ve geçen seneden beri elit QB özelliğini yitirdiğini gözlemlediğim Palmer’a karşı mücadele etti.

Bucs maçın büyük bölümünde yenik olmasına rağmen yılmadı ve gerek secondary’nin olağanüstü oyunuyla gerekse de QB Freeman’nin soğukkanlı ve başarıyla yönettiği drive’larla galibiyet geldi.  Maçın bitmesine 4 dakika kala WR Mike Williams’a attığı TD pası gerçekten olağanüstüydü. Tabi burada o pası yakalayan Williams’in başarısı da olağanüstüydü. Bucs sonunda aradığı bir WR’yi sanırım bu sene buldu. Çaylak Williams route koşularıyla, olağanüstü hızıyla ve CB’lerden ayrışma becerisiyle, bu takımın geleceği olduğunu gösteriyor.

QB Freeman geçen sene ki Packers maçıyla, neden ilk turda seçildiğini herkese göstermişti. Ebatlarının cesametine rağmen son derece hareketli ve defansları bu anlamda epey zorluyor. Kol kuvveti inanılmaz ve sahanın her yerinde istediği yere topu gönderebiliyor. Defans okumayı çok iyi beceriyor ve milimetrik paslar atabiliyor. Freeman, Bengals maçında, 288 yarda 1 TD ve 1 INT ile oynadı. 33 denemede 20 isabetli top attı. İstatistikleri oldukça iyi ve ligin belki de en iyi CB ikilisine sahip rakip karşısında sadece 1 INT’la oynaması fena sayılmaz. Seçildiği gün de söylemiştim, Freeman çok özel bir oyuncu ve bence stili en çok Steelers’in olaylı QB’si Big Ben’e benziyor. Defanslar için tam bir kabus. Buccaneers, tarihinde ilk kez çatlasın düşmanlar benim de bir franchise QB’im var diyebilecek.

Hücumda can sıkan konu ise koşu oyununun neredeyse sıfır olması. Bucs, Freeman’la beraber hücum kimliğini de degistirmis ama maalesef bunu yaparken koşu oyunu unutulmuş resmen. Ligde ki 18.’lik belki facia boyutlarında kotu değil ancak Cadillac artık eski günlerinde değil. Earnest Graham ise FB’den bozma. Yani bence şuanda elimizdeki en iyi oyuncu (en azından fiziksel yetenekler olarak) draft dışı kadroya dahil olan LaGarrette Blount. Yani durumun vahametini siz düşünün. Koşu oyunu biraz otursa Freeman’da rahatlayacak ve daha etkin bir hücum izleyebileceğiz.

Savunmaya gelince, Bucs, Cincy’nin koşu oyunu karşında daha doğrusu Benson önünde epey zorlandı maç boyu. Cedric Benson 23 kez topu taşıdı ve 144 yarda elde etti. Koşu defansında problem olduğu kesin. Zaten bu maç sonrasında bu alanda ligde 30. sırada Bucs. Bu takımın ciddi biçimde kabuk değiştirdiği ve Tony Dungy, Monte Kiffin defanslarının bu alandaki başarısına öyle alışmışım ki zorlanıyorum koşu defansındaki kötülüğe alışmakta. Bu sene birinci tur 3.sıradan secilen DT Gerald McCoy henüz bir çaylak ve ondan Warren Sapp tarzı oyun beklemek tabiî ki çok mantıklı değil. Fakat yetenekleri tartışılmaz ve eğer Sapp’in yarısı kadar olursa koşu savunmasında düzelme izleriz. Neyse ki defansta her şey olumsuz değil ve secondary’nin oyunu parmak ısırtıyor. FS Tanard Jackson’ın süper bir sezon geçirmeye adayken yasaklı madde kullanarak sezon boyu oynamama cezası almasından sonra Bucs’ta, 7. Raund’dan seçilen Cody Grimm ön plana çıktı bu maçta. Bengals 7-0 öndeyken Carson Palmer’in pasını kaparak, pick-six yapması takımı ateşledi. Bu sene CB’ler özellikle Aqib Talib çok aşama kaydetti ve ligin kalburüstü CB’lerinden bir olmaya aday.  SS Sabby Piscitelli, yetenekleri kısıtlı olmasına rağmen müthiş mücadele eden bir oyuncu. Bengals maçı kazanacak FG için hazırlanırken Carson Palmer’in pasını kaparak adeta maçı Bucs’a kazandırmış oldu.

Connor Barth’in son saniyelerde attığı 31 yardalık FG ile maçı 24-21 Bucs kazandı ve sezonda beklenmedik bir şekilde 3-1’e geldi. Bengals savunması hala çok çok iyi ancak bu maçı QB Carson Palmer’in inanılmaz hatalarıyla kaybettiler diyebilirim. Realite şovmenleri, WR  T.O. ve Ochocinco sorunsuz ve etkili oynarlarken, bir zamanların kalburüstü QB’si Palmer son derece kötü 3 INT atti. Düşürülen topların sayısı fazla değil dolayısıyla sorunun temel sebebi Palmer. Maalesef yedeği kendinden 10 kat kotu bir QB olan kardeşi Jordan Palmer olunca Bengals, Carson’a takılıp kalıyor. Seneye Palmer’in 11 milyon dolarlık alacağı var ancak bu sezon sonunda Bengals’dan ayrılması kesin bana kalırsa. Bengals organizasyonu cimri olması ile meşhurdur ve böyle kotu oynayan franchise QB bile olsa o parayı ona vermez. Onları suçlayamam şahsen. Palmer resmen dökülüyor. Bengals bu yenilgiyle 2-3 duruma geldi ve division’ı AFC North’da Browns’a yenildiklerini ve Steelers ve Ravens gibi ligin bence en güçlü 3 takımından 2’siyle mücadele edeceklerini düşününce işlerinin ne derece zor olduğunu görüyoruz. Geçen seneki başarıyı tekrarlamaları imkansız gibi görünüyor.

Sonuç olarak Bucs, güçlü bir rakibini deplasmanda devirerek sürpriz ve sükse yapmış oldu. Gelecek hafta rakip Ray Jay’de son şampiyon fakat epey formsuz Saints takımı. Bu maç ilginç bir mücadele olmaya aday. Bucs’in azmi ve mücadele gücünü göz önüne alırsak, Saints için bu maç hiç de kolay olmayacak. Bucs kazanırsa çok büyük bir sürpriz olmaz.