Biraz önce baktım da en son yazımı yaklaşık üç yıl önce yazmışım. Zaman ne kadar çabuk geçiyor. En son Giants Super Bowl’u kazanmıştı, ligdeki favori oyuncularımdan Strahan emekli olmuştu, sonra Saints yüzüğü takti, hep Giants da oynaması hayalini kurduğum Brees MVP oldu.

Bu arada evimize bir Giants taraftarı daha katildi. Her ne kadar babasının Cowboys baskısı sürekli kızımın üzerinde olsa da, maçlarda Go Giants diyerek annesinin yanında yer almayı eksik etmiyor.

Neyse gelelim bu sezona, bu haftaya.

Favori takımım beni bir kere daha şaşırttı diyemiyorum çünkü son iki hafta aksine bu haftanın Giants için bir dönemeç olduğuna inanıyordum. 3-17’lik skorla beni yanıltmadılar.

Yanılmadığım bir nokta daha, Giants hücumunun maç izlerken beni çileden çıkarması. Hücumun, eğer takımı playofflara taşımak istiyorlarsa, daha kırk fırın ekmek yemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çok mu sert oldu? Üç fumble kaçırdılar, toplam 7 kere punt yaptılar ve 38 yardlık alan golünü kaçırarak, kanal değiştirmeme neden oldular.

İlk yarı hücum takımı için tamamen ölü gibiydi diyebiliriz. Ne olduysa ikinci yarıda oldu. Manning 195 passing yardın 132’sini ikinci yarıda attı, Bradshaw 129 rushing yardın 85’ini ikinci yarıda koştu. Giants hücum takımının Bears savunmasına 189 rushing yard için teşekkür etmesi gerekiyor kesinlikle. Gerçi Bradshaw tek başına 129 yard yaparak maçı seyretmesi zevkli hale getirdi ama başarı Giants hücumunun iyi olması değil, Bears savunmasının kopuk olmasıydı.

Savunma takımımıza gelince; söyleyecek tek kelime var, mükemmel. “Maçı savunma kazanır” ı destekleyen biri olarak, bu maçın bunu kanıtladığını gördük.

Ligin en iyi savunma oyuncusu adaylarından Umenyiora ve Tuck, üçer sack ile maça kesinlikle damgasını vurdular. Savunma takımının gözdesi Kiwanuka sakatlanıp saha kenarına geçtiğinden beri, birçok kişi savunma takımının eski halini almasının zor olacağını soyluyordu. Bütün eleştirilere karşılık Giants savunması, Bears’ı elindeki üç QB’yi de kullandırmak zorunda bırakarak, taraftarları coşturdular.
İstatistiklere bakarsak Giants’ın toplam 63 sack yard alarak, Bears’ın toplam aldığı 51 passing yard’ın üstüne çıktığını görüyoruz. Maçların şaibeli olduğunu zannetsek, Bears’ın maçı vermek için elindeki her şeyi verdiğini düşünürdük, QB’sini bile.  Gerçek ortada ki Cutler sakatlanmadan önce 9 sack yerken, toplam 8 complete pass yapabildi.

Maçın ikinci yarısında Giants hücum ve savunma takımlarının ilk yarıya göre çok daha iyi oynadığı bir gerçek. Bunun sanırım en büyük/hatta tek nedeni, yarıda gerçekleştirilen Giants’ Ring of Honor idi.

Ring of Honor’ı dün akşam yapmak sanırım Chaicago-NY maçı için özel bir anlam taşıyordu. Eğer yanlış bilmiyorsam, Chicago Cardinals (şimdi Arizona), Chicago Bears ve Green Bay Packers’dan sonra, NY Giants camiadaki en eski dördüncü takım. Yaklaşık 30 kişi half time da yapılan bu etkinlikte anıldı, isimleri yeni stadyumda efsaneleştirildi, end zone tarafında bir yerlere verildi. Güzel bir organizasyondu. Asıl önemli olan bu Giants oyuncuları için iyi bir uyanış oldu ve özellikle ikinci yarıda maça damgalarını vurdular.

Haftaya oynayacağımız Houston Texans maçı için;

  • Hücum line’ı ile Eli arasında kopuk bir bağ var ve coach Coughlin in bunu hemen düzeltmesi gerekiyor aksi takdirde haftaya Houston büyük bir felaketle sonuçlanabilir.
  • Bradshaw’ın çok iyi bir running back olduğu bir gerçek, fakat bir zamanlar Tiki Barber’ın yaptığı hataları sahada tekrarlıyor, dün akşam tekrar bir fumble izledik. Topu taşıyamadıktan sonra iyi koşmuşsun neye yarar. Umarım Barber gibi kendini düzeltir ve efsane olma yolunda ilerler.
  • Savunma takımımız her zaman yaptığını yapmaya devam etsin Maçı kazansın!!!