Yazıma ESPN’in kıl yazarlarından Gene Wojciechowski’den bir alıntıyla başlamak istiyorum:

“Noel tatili yaklaşırken şöyle diyebiliriz: Chicago Bears Noel Baba gibi. Ya inanırsın ya da inanmazsın.

Ben yavaş yavaş, çekinerek ve isteksizce inanan olmaya başladım – istediğim için değil, inanmamak için sebepler gitgide tükendiği için.

Bunun yapan da Philadelphia Eagles karşısında Pazar günü alınan 31-26’lık galibiyet. O zamana kadar Chicago Bears’ın rekoru hakkında birçok soru işareti, kolay kolay geçmeyen şüpheler var. Fakat şimdi….

Hala “tam dönme” değilim, fakat yaklaşıyorum. Futbol bağışıklık sistemim Bears virüsü ile başetmekte gün geçtikçe daha da çok zorlanıyor.”

http://sports.espn.go.com/espn/columns/story?page=wojciechowski/101128&sportCat=nfl

Bears, Eagles’ın bir geri dönüş kahramanı olan çok yönlü QB’si Michael Vick karşısında akıllıca olanı yaptı ve defansif olarak ekstra bir önlem almadı. Zaten iyi olan defansını devam ettirdi. Ayılar’ın QB’si Jay Cutler’ın risksiz ve makul oyunu, en sonunda üstüste maçlar oynayabilen hücum hattının -ideal olmasa da- iyi performansı, dengeli koşu-pas oyun seçimi ile Bears güçlü rakibi önünde galip gelmeyi başardı.

Elbette şansın da yardımını belirtmek lazım. Eagles maçı öncesi Bears’de hiç sakat yoktu, ki bu Amerikan futbolu takımları için hiç de alışılmış bir şey değil. Bunun karşısında, gruptaki en büyük rakibi Green Bay Packers feci şekilde sakatlıklarla boğuşmakta. Unutmadan hatırlatalım: Green Bay Packers son saniyelerde yediği FG ile Atlanta Falcons’a yenilince Bears tekrar liderliğe oturdu.

Bears NFC North grubunda 8-3 (.727) ile lider. Wild Card yarışı ise oldukça kızgın: Ezeli rakipler New York Giants ile Philadelphia Eagles 7-4 ile gruplarında ilk iki sırayı paylaşıyorlar. Green Bay Packers da 7-4 ile ikinci. NFC South’ta ise üç takım Atlanta (9-2), New Orleans (8-3) ve Tampa Bay (7-4) diye sıralanıyorlar. NFC West’te lider St.Louis 5-6 olduğundan bu yarışta yerleri yok. Yani, grupta ikinciliğe düşen takım karmaşık bir yarışın içinde bulacak kendini.

Artık 5 hafta kaldı. Madem ki grup birinciliği önemli, o zaman kalan maçları Green Bay Packers’ınkiler ile kafa kafaya karşılaştırabiliriz:

13. Hafta
Bears @Lions (2-9)
Packers vs 49ers (4-7)

14. Hafta
Bears vs Patriots (9-2)
Packers @Lions (2-9)

15. Hafta
Bears @Vikings (4-7) (Pazartesi gecesi)
Packers @Patriots (9-2)

16. Hafta
Bears vs Jets (9-2)
Packers vs Giants (7-4)

17. Hafta
Bears @Packers (7-4) (Final)

Son maça kadar Bears’ın rakipleri 24-20, Packers’ınkiler ise 22-22. Safça bir yaklaşımla, sadece tek tek maçları alınan sonuçlara göre değerlendirirsek Bears bu süreci 2-2, Packers da 3-1 ile aşıp son maçı gerçek bir final havasına sokabilirler. Bekleyip göreceğiz.