Koyu bir Chicago Bears taraftarı olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, takımının Green Bay Packers ile oynayacağı NFC Finali öncesinde, Bears’ın galip geleceğine inandığını söylemiş ve “Bears kazanırsa kesinlikle Super Bowl’u izlemeye Dallas’a gideceğim.” demişti.

NFC Finali’nde Bears, Packers’a elenince Packers CB’i Charles Woodson bu açıklamaların kendilerini hırslandırdığını dile getirmişti. Soyunma odasında maç sonrasında takım arkadaşlarına konuşan Woodson, “Başkan bizi izlemeye Super Bowl’a gelmek istmeiyor ama tahmin edin, biz Super Bowl’u kazanıp onu ziyaret edeceğiz demişti.”

Woodson’ın bu açıklamalarından sonra tüm gözler Obama’ya dönmüştü ve Obama, geçtiğimiz gün beklenen açıklamaları yaptı:Wisconsin’de bir enerji firmasında ekonomiyle ilgili yapacağı konuşma öncesinde maça değinen Obama “Pazar günü Bears taraftarları için zor bir gündü ama maç istediğim gibi bitmese de sporda böyle rekabetlerin hala var olduğunu görmekten mutluyum.” dedi. Obama, Packers’ın galibiyetine de değindi…

“Şimdiden söyleyeyim bir seneye Super Bowl’a çıkacağız.” diyen Obama, “Spormenlik ruhuyla, Packers’a Super Bowl’da bol şans diliyorum.” dedi.

Obama’yı havaalanında karşılayan, Wisconsin Belediye Başkanı Scott Walker ve  Green Bay Valisi  James J. Schmitt, Obama’ya iki adet Packers forması hediye etti. Formalardan birinin arkasında Obama’nın ismi yazarken diğeri ise Charles Woodson’ın forması olması dikkat çekti.

Charles Woodson, Obama’ya hediye edilen formayı, “Beyaz Saray’da görüşürüz. En büyük Packers.” diye imzalarken Woodson’ın açıklamalarına da değinen Obama, gülerek, “Üç tane formam var, bir tanesi Charles Woodson’ın forması ve o bana ‘Beyaz Saray’da görüşürüz’ dedi.”

Tecrübeli cornerback Charles Woodson ise, “Birkaç sene önce onun seçim arabasındaydım ve ona oy verdim. Şimdi ise Obama’nın sadece Chicago orda olursa Super Bowl’a gidecek olması bana adil gelmedi. Ona oy vermiş, vergi veren bir vatandaşım. Bu yüzden Packers’ı da desteklemesini bekliyorum.” açıklamasını yaptı.

Bildiğini üzere geleneksel olarak Super Bowl’u kazanan takım Beyaz Sarayı ziyaret ediyor. Obama, geçtiğimiz Ağustos ayında Super Bowl XLIV şampiyonu New Orleans Saints’i ağırlamıştı.

Öte yandan Jay Cutler konusunda da yorum yapması beklenen Obama, “Bu işe karışmak istemiyorum.” diyerek Jay Cutler’ı bir de Birleşik Devletler Başkanı’ndan darbe gelmesini engellemiş oldu.

Yazan: Haber Servisi