Şampiyon Green Bay Packers’ın head koçu Mike McCarthy gelecek sezon için iddialı konuştu ve sakat oyuncuların iyileşmesiyle takımının daha da güçleneceğini dile getirdi.

Super Bowl’un ardından sakat oyuncuların durumundan bahseden McCarthy, maçta köprücük kemiği kırılan Charles Woodson’ın ameliyat olmayacağını, wide receiver Jordy Nelson’ın ise sol dizindeki sakatlığa rağmen maçı tamamladığını söyledi.

Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Packers’da McCarthy, sezon bir maç daha devam etseydi Donald Driver ve A.J. Hawk o maçta oynayamayacak durumdaydı derken, “En önemli şey gelecek yıl en iyi Amerikan futbolu takımı olmamız. En yetenekli ve en iyi takım da olabiliriz ancak bazen kazanmak için sadece en yetenekli takım olmak yetmiyor.” dedi.

Packers hücumunun en önemli silahlarından olan ancak sezonun başlarında sakatlanarak sezonu kapatan Ryan Grant ve TE Jermichael Finley’nin önümüzdeki sezon sağlıklı bir şekilde geri dönmesi de McCarthy için büyük önem taşıyor çünkü başarılı koçun en büyük hedefi şampiyonluğu tekrarlamak.

NFL’de son olarak altı sene önce New England Patriots şampiyonluğunu hemen ertesi sezon tekrarlayabilmişti. NFC Konferansında ise Packers’ın 1997 ve 1998 yıllarında ard arda iki defa Super Bowl’a çıkmasından sonra kimse bu başarıyı tekraryamadı.

Öte yandan şampiyonluğun ardından hayatının her yönden değişmeye başladığını dile getiren McCarthy, Çarşamba günü Starbucks’a gittiğinde her gün aldığı kahvenin üstünde bile “Tebrikler” yazdığını ve kendisini tebrik edenlere geri dönmesinin neredeyse bir ay kadar zaman alacağını söyledi.

Yazan: Haber Servisi