Pittsburgh Steelers’ın yıldız safety’si Troy Polamalu, The Associated Press tarafından verilen 2010 yılının En İyi Savunma Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri genelinde 50 basın mensubunun katıldığı oylamada 17 oy alan Polamalu, en yakın rakibi olan Green Bay Packers’ın linebacker’ı Clay Matthews’ı iki oy farkla geçti.

Bu sezon iki maç kaçıran ve bu maçlarda takımı bir galibiyet ve bir mağlubiyet alan Polamalu, En İyi Savunma Oyuncusu seçilen altıncı Steelers oyuncusu oldu. Polamalu bu sezon yedi interception ve 63 tackle yapmış ve takımı adına kritik anlarda sorumluluk alarak ön plana çıkmıştı.

Oylamayı sekiz oyla tamamlayıp, üçüncü olan, iki sezon önce yılın En İyi Savunma Oyuncusu seçilen Steelers linebacker’ı James Harrison, Polamalu’nun bu ödülü almasıyla ilgili olarak, “Troy, C sınıfı bir defansı A sınıfı bir defans haline getiriyor. Takımınızda secondary’de görmek isteyeceğiniz bir oyuncu.” dedi.

Troy Polamalu’nun Clay Matthews’ı geçerek bu ödülün sahibi olması aynı zamanda Pazar günü oynanacak olan Super Bowl XLV’e yeni bir anlam kattı. İki oyuncu şimdi kimin daha iyi olduğunu Super Bowl’da rakip olarak ispatlama şansına sahipler.

Yazan: Haber Servisi