Dev maça hızlı başlayarak 21-3 öne geçen ve yaşanan sakatlıklara rağmen Pittsburgh’ün geriden gelip maçı almasına izin vermeyen Green Bay Packers, 31-25’lik skorla 45. Super Bowl’dan galip ayrılarak Vince Lombardi kupasını evine götürdü.

Top kayıpları dolayısıyla maçın başında bir türlü tutunamayan Steelers ise mücadele ederek bir ara skoru 17-21’e çekmesine rağmen kaçırılmış bir punt denemesi ve karşılıklı sayı getirmeyen serilerin sonrasında yine bir top kaybıyla Packers’ın farkı tekrar açmasını sağlayan serinin başlamasını sağlamış oldu.

Topu tekrar aldığında 6 sayıya ulaşan Steelers, sayı sonrası 2 sayılık denemede de başarılı olunca farkı 5 sayıya indirdi. Buna bir sonraki serisinde 3 sayılık kale isabetiyle cevap veren Green Bay ise savunmasıyla karşılaşmanın bitmesine iki dakika hücuma geçen Pittsburgh’ü 5 oyunun dördünde durdurarak maçın sonunu getirdi.

Sert bir spor olmasına rağmen özellikle profesyonel sporcuların yoğun hazırlık süreci ve yüksek form seviyesi dolayısıyla NFL maçlarında çok ciddi sakatlanmalar yaşanmasa da final maçında üst üste önemli isimler sakatlanarak soyunma odasının yolunu tuttu. Sezon içerisinde sakatlıklardan çok çeken Packers bu konudaki deneyimini konuşturarak yaptığı oyuncu değişiklikleriyle duraksamadan oyuna devam etmeyi bildi. Packers televizyonları karşısında maçı izleyen milyonlarca kişi ve stadda çoğunluğu Steelers taraftarının oluşturduğu 103 bin 219 seyircinin önünde son dakikalarda yaşadığı korkuyu sağlam bir hücum ve geçit vermeyen bir savunmanın oyunlarıyla atlattı.

Finalden notlar:
– Maç için yapılan ek tribünler işçilerin son dakikalara kadar çalışmasına reğmen yetişmeyince maçı 1980’de oynanan ve seyirci rekorunun sahibi 14. Super Bowl karşılaşmasının 766 kişi altında, yani 103,219 seyirci canlı izleyebildi.

– Kullanımı itfaiye yetkilileri tarafından güvenli bulunmayan geçiçi tribün koltuklarının fiyatları 800 dolardan başlıyordu. NFL mağdur olan seyircileri stadın içinde televizyon ekranlarının karşısında yer verdi ve bilet ücretinin üç katı ödeme yapmayı taahhüt etti. Buna rağmen maçı canlı izlemek için ulaşım ve konaklama dahil yüklü harcamalar yapan taraftarlar son anda koltuklarından olmayı hoş karşılamadılar.

– Amerikan uluşal marşını söylemek üzere seçilen ünlü şarkıcı Christina Aguilera sözleri karıştırınca haberlere ve internet sitelerine konu oldu.

– Green Bay Super Bowl tarihinde sezon içerisinde 6 maç kaybedip yine de Super Bowl kazanan üçüncü takım olmayı başardı.

Yazan: Haber Servisi