6 Şubat 2011’de NFL severler sadece Super Bowl XLV’in sahibini değil 2010 Sezonunun MVP’sini de öğrendi. NFL’de normal sezonun MVP’si beklendiği gibi New England Patriots’ın yıldız oyun kurucusu Tom Brady oldu.

Tom Brady, The Associated Press tarafından verilen ödülde oylamaya katılan 50 basın mensubunun 50’sinin de oyunu alarak bir rekora imza attı. 50 oy alan Brady bu alanda kendisinin 49 oyluk rekorunu da geride bıraktı. 2007 yılında Brady, ilk MVP ödülünü alırken 49 oy almış, bir oy ise Brett Favre’a gitmişti.

“Böyle değerli bir ödüle layık görülmek her zaman büyük mutluluk verici bir şey.” diyen Brady, “Ancak buna aynı zamanda bir takım ödülü olarak bakıyorum, Amerikan futbolunda hiçbir şey mental sertlik, her oyuncunun kararlılığı ve koçların o takım üzerinde emeği olmadan kazanılamaz.” diyerek Patriots organizasyonuna teşekkür etti.

Bu sezon ayriyeten En İyi Hücum Oyuncusu ödülünü de kazanan Brady’nin müzelik kariyerine böylece üç Super Bowl yüzüğü, iki Super Bowl MVP ödülü ve bir normal sezon MVP ödülünün yanına yeni bir ödül daha eklenmiş oldu.

Tom Brady normal sezonu 36 touchdown pası ve dört interception ile tamamlamış, takımı New England Patriots ise 14 – 2’lik galibiyet oranı ile ligin zirvesine çıkmıştı.

Yazan: Haber Servisi