Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Super Bowl yine Amerikan televizyon tarihinde yeni bir rekora imza attı. The Nielsen Co. tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre 111 milyon insan Green Bay Packers’ın Pittsburgh Steelers’ı dize getirdiği karşılaşmayı izledi.

Super Bowl XLV, 111 milyon izleyici ile rekor kırarak, geçtiğimiz yıl New Orleans Saints ile Indianapolis Colts arasında oynanan Super Bowl XLIV’ün 106.5 milyon izleyici rekorunu da tarihe gömdü. Ayrıca en az 162.4 milyon kişinin karşılaşmanın bir bölümünü izlediği açıklandı.

İki yıl önce “M-A-S-H” adlı dizinin son bölümü 27 yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok izlenen program olarak yer alıyordu, şimdi ise M-A-S-H’in son bölümü Super Bowl XLIV ve Super Bowl XLV’in ardından üçüncü sıraya düşmüş durumda.

Amerika’da maçın yayıncısı olan FOX kanalı Super Bowl’un Steelers ve Packers gibi NFL’in ikonu olmuş iki organizasyon arasında olmasının avantajından faydalanmış oldu.

Öte yandan maçın başında Packers’ın 21 – 3 öne geçmesi, ilerleyen dakikalarda izleyicilerin sıkılıp televizyonlarını kapatması riskiyle FOX’u korkutsa da, maçın son iki dakikasının büyük bir heyecana sahne olması izleyicileri televizyonlara kitledi.

Yazan: Haber Servisi