Geride bıraktığımız sezon kontrat görüşmelerindeki anlaşmazlıklarla birlikte sezonun ilk 10 maçını kaçıran San Diego Chargers’ın yıldız wide receiver’ı Vincent Jackson kontratını uzattı. Chargers yıldız oyuncuya frachise tag uygulayarak Jackson’ı bir sezon daha kadrosunda tutacak.

2009 yılında Pro Bowl seçilen Jackson’ın şuan için diğer takımlarla görüşme yapma imkânı bulunuyor. Eğer Jackson başka bir takımdan teklif alırsa Chargers’ın bu teklifi karşılayıp yıldız oyuncuyu takımda tutma ya da tazminat olarak Jackson’ı kadrosuna katmak isteyen takımdan iki adet NFL Draftı için ilk tur seçimi alma hakkı bulunuyor.

“İleride franchise tag ile ilgili bir takım sorunlar çıkabilir bekleyip göreceğiz.” diyen Chargers genel menajeri A.J. Smith NFL ile oyuncular birliğinin yeni anlaşma için yapacağı pazarlıktan çıkacak kararı beklediğini belirtti. A.J. Smith, amaçlarının 2011’de Vincent Jackson’ı kadrolarında görmek olduğunu da dile getirdi.

2008 ve 2009 sezonlarında arka arkaya, 1000 yard üstü pas yakalayan Jackson’ın alacağı maaş geçtiğimiz yıl NFL’de en çok kazanan beş receiver’ın ortalaması olacak. Bu ücretin 10 ila 11 milyon dolar arasında olması bekleniyor.
Öte yandan Chargers ile Jackson’ın uzun vadeli bir kontrat için görüşme şansları da bulunuyor ancak öncelikle tarafların geçtiğimiz yılki kötü duyguları bir yana bırakmaları gerekiyor.

Yazan: Haber Servisi