17 Nisan Pazar günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Stadı’nda gerçekleşen Üniversiteler 1.Ligi finalinde gülen taraf Hacettepe Üniversitesi oldu. Gazi Üniversitesi’ni 38 – 30 mağlup eden Hacettepe, bu sonuçla şampiyonluk unvanını korumuş oldu.

Büyük bir çekişmeye sahne olan Ankara derbisinde, Gazi Üniversitesi maça oldukça hızlı başladı ve ilk yarıyı 22 – 8 önde kapattı. İkinci yarıda toparlanan Hacettepe, Gazili oyuncuların performanslarını koruyamamasıyla da ard arda yaptığı iki touchdown ile geriden gelerek skoru kendi lehine 24 – 22’ye getirdi.

Son çeyrekte Gazi, koşu touchdown’ıyla 30 – 24 öne geçse de, Hacettepe pas oyunlarıyla ard arda iki touchdown yaparak skoru 38 – 30’a getirdi ve maçı noktaladı.

İki takımda da sakatlıkların beklenenden çok olduğu karşılaşmada Gazi’nin pas hücumunun işlememesi sakatlıklarla birlikte Gazi’yi olumsuz olarak etkileyen en önemli etkenlerdendi. Tribünlerde yerlerini alan Hacettepe ve Gazili taraftarların tezahüratları yer yer tepkilere sebep oldu.

Maç sonunda Gazi Üniversitesi oyuncularının hakem kararlarına tepki göstermesinin ardından bir hakemin ambulans ile sahayı terk etmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi finalde Gazi’yi yenen Hacettepe Üniversitesi, aynı zamanda Üniversiteler 1.Ligi’ndeki şampiyonluk sayısını ikiye çıkararak Gazi Üniversitesi’ni yakalamış oldu.

Üniversiteler Ligi ve Kulüpler Ligi’nde hemen hemen aynı kadro ile mücadele eden Gazi ise toplamda iki ligde son beş sezonda çıktığı yedinci finalde beşinci mağlubiyetini almış oldu.

Öte yandan aynı gün gerçekleştirilen Üniversiteler 1.Ligi üçüncülük karşılaşmasında Boğaziçi Üniversitesi’ni 40 – 6 gibi farklı bir skorla mağlup eden Bilgi Üniversitesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi ligi üçüncü olarak noktaladı.

NFLTR olarak 2010 – 2011 sezonu Üniversiteler Ligi şampiyonu Hacettepe Üniversitesi’ni ve ligdeki diğer tüm takımları tebrik eder, önümüzdeki sezon lige katılacak tüm takımlara şimdiden başarılar dileriz.

Yazan: Haber Servisi