Geçtiğimiz sezon sonrası Yıldız Stallions ve Koc Rams’in birleşmesi ile oluşan Koç Stallions bu sezon 2.ligde yer aldı ve grubunu lider bitirerek 1.lige çıkmak için Play-Out oynamaya hak kazandı. Birleşmeyi değerlendirdiğimizde; bu iki takımın son dönemlerinde aldığı kötü sonuçlardan dolayı Amerikan futbolu camiasında birleşmenin pek sağlıklı olmadığını düşünenler olsa da, Stallions’ın size olarak iri ve güçlü oyuncularıyla Rams’in hızlı ve atletik oyuncularının bir araya gelmesi göze hoş gelen bir takım yarattı. Nitekim maçlarda güzel hitler, spektaküler catch’ler, interceptionlar, bloklar, havada uçan CB’ler izleyenler için seyir sevki veriyor. Özellikle takımın üç Amerikalı koç tarafından çalıştırılması fundamental olarak takımın çok iyi bir şekilde gelişmesini sağladı. Zaten takıma baktığımızda 40 kişilik kadronun 35’i en az üç senelik tecrübeli oyuncudan oluşmakta. Bu yüzden takımda defans ve offence çift taraflı oynayan oyuncu yok diyebiliriz.

Stallions da bu sezon göze çarpan oyunculara gelecek olursak. İlk sırada ligin size olarak en büyük RB’i Saygun Ofluoğu (1.85, 105 kg) geliyor. Özellikle inside power koşularda karşı defansı çok yıpratıyor. Bu senenin en çok gelişme gösteren oyuncusu ise kuşkusuz Batur Kaplan oldu. Hem WR hem de RB mevkilerinde çok başarılı maçlar çıkardı. Ayrıca Üniversiteler Ligi’nde Koç Rams’de de çok başarılı bir performans gösterdi. QB Ryan ve WR Micah’ın da uyumu hucumda pas ve koşu yardlarının %50-%50 ye yakın bir değerde olmasını sağlıyor.

Defansta ise DL Balıkçı ve MLB Suat performansları ile göz dolduruyor. CB’ler Sedat ve Berk dikkat çeken isimler ve oyun bilgileri üst seviyede olan oyuncular. Formasyon olarak takımda bu sezon 4-3 tercih edildi ve özellikle arka üçlünün sağ ve solu hızlı oyunculardan kurulu olması savunmanın koşu ve pas oyunlarına çabuk tepki vermesini sağladı. Ayrıca Safety mevkisi bu sezon çok kuvetliydi. Özellikle, Amerika’da all-state secilmiş, Stuart bu bölgede fazlasıyla dominanttı.

Yeditepe Eagles – Koç Stallions: 6 – 22
Stallions’ın bu sene normal sezonda yaptığı maçlara gelecek olursak… Koç Stallions sezonun ilk maçını ligin güçlü ekiplerinden Yeditepe Eagles ile oynadı. Bu maçta eksikler olmasına rağmen maçı 22-6 gibi net bir skorla kazanmayı bildi. Bu galibiyet bir bakıma ilk maçtan B grubu liderini belirledi. Bu maçta göze çarpan isim WR Batur Kaplan oldu. Yaptığı 70 yardlık kick return ve 40 yardlık WR reverse TD ile maçı kopardı. Defans olarak mükemmele yakın bir performans gösteren Stallions, tek TD ise interception sonrası kendi endzone 5 yardında Eagles hucumun oyuna başlamasıyla yedi.

Mersin Mustangs
 – Koç Stallions: 14 – 26
Sezonun ikinci maçı için Mersin deplasmanına giden Koc Stallions’ın önemli eksikleri vardı. RB Saygun, MLB Suat ve CB Sedat bu maça gelemediler. Ligin yeni ekibi ve Flowers’ın klasik hücum kurgusuna karşı güzel bir galibiyet aldılar. Bu maçta dikkat çeken şey, Mustangs’in tecrubesiz DL’ına karsı Stallions’ın goalline hucumunu başarı ile kullanması oldu. Bu maçın adamı Stallions tarafında Stuart FS/HB oldu. Yaptığı 2 td ile takımın skor yükünü üstlendi ve aynı zamanda Batur Kaplan da WR ve HB mevkilerinde takımına 120 yard kadar katkı sağladı.

Öte yandan Mustangs tarafında talihsiz iki sakatlık yaşandı ve maç ilk çeyrekte yaklaşık bi saat kadar durdu. O sahnelerden sonra hem hakemler hem de oyuncular maça konsantrasyonlarını tam anlamıyla veremediler. Bu yüzden maç Stallions açısından az skorlu geçti. Maçın güzel tarafı Mersin belediye başkanın bu spora olan desteğini çeşitli basın organları aracılığıyla göstermesi oldu ayrıca stada gelen taraftarlar maça güzel bir renk kattılar.

DEÜ Efeler – Koç Stallions: 20 – 40
Stallions, sezonun üçüncü maçını yine bir deplasman olan DEÜ Efeler ile oynadılar. Maçta dikkatimizi çeken şey, dört sene önce Koç Rams – Ege Dolphins maçında oynayan Dolphins defans ünitesinin çoğunun karşımızda olmasıydı. Gerçekten çok iyi 15 oyuncuları vardı ama her takımın yaşadığı Ironman oynama, Efeler’in maçtan erken kopmasına neden oldu.

Bu maçta Stallions tarafında göze batan isim QB Ryan’dı (116 yard). Kritik yerlerde yaptığı başarılı paslarla galibiyete önemli katkıda bulundu. Ayrıca RB Saygun’un ekstra performansıyla (1 TD, 2 Ekstra) Efeler savunması çok yıprandı. Efeler, 3. çeyrekten sonra Batur (2 TD, 1 extra) ve Stuart’ın (2 TD, 1 extra) yaptığı big-play koşuları durduramadılar. Bu maçta Stallions ağırlıklı olarak Spread ofans formasyonunu kullandı ve başarılı oldu diyebiliriz ayrıca OL ünitesi de yavaş yavaş oturduğunu yaptığı koşu blokları ve pocket protection ile gösterdi. Defansı ise diğer maçlara oranla konsantrasyon eksikliği yaşadı ve DEU# 35 numaranın başarılı dış koşularını durduramadılar.

Sakarya Tatankaları – Koç Stallions: 8
 – 24
Sezonun dördüncü ve son maçı yine bir deplasman olan Sakarya Tatankaları ile oynandı. Bu maç iki takım için de formalite maçından fazlası değildi. Bu yüzden dostane ve fazla sert olmayan bir mücadele oldu. Bu maçın en iyi gözüken yanı maçın hakemleriydi. Son derece sakin ve oyuna hakim bir maç yönettiler. Stallions cephesinde maçın adamı FS oynayan Erman idi. Yaptığı iki interception ve tackle ile defansta göz doldururken aynı zaman da Ofansta WR oynarken yakaladığı paslarla (toplam 80 yard)  sahaya çok etkili bir oyun koydu. Her maç olduğu gibi QB Ryan ve WR Micah (1 TD, 1 Extra)’ın uyumu göz doldurdu. Bu maçta Stallions ofansı total 160 yard koşu, 150 yard pas ile oynadı. Bu koşuların çoğunu Saygun (2 TD, 1 Extra) gerçekleştirdi.

Bu sene bütün maçlarını deplasmanda oynayan Stallions, Yeditepe maçı dışında İstanbullu futbol severler ile buluşamadı. Bu yüzden genelde bütün maçlarda favori taraf hep rakip takım gösterildi. Sanırım Play-Out maçı kendi sahalarında oynanacak. Bu maçta İstanbullu futbol severlerin karınlarını doyuracaklarına garanti verebilirim.

Play-Out maçlarından önce takımda sakat oyuncuların azlığı bu takımın sene boyunca çok iyi antrenman yaptığını gösteriyor. 1.ligden Play-Out maçına hangi takım düşerse düşsün. Stallions onlar için ciddi bir rakip olacak kanaatindeyim…