Normal sezon ertelenen iki maç dışında sona erdi. Ligin son haftasında çok ilginç sonuçlar çıktı. Boğaziçi Sultans, İTÜ Hornets’i rahat bir galibiyetle yendi ve namağlup liderliğini sürdürdü. Gazi Warriors, İstanbul Cavaliers’ı 78-24 ‘lük bir galibiyetle playoffların dışına itti. DAÜ Crows, Hacettepe Red Deers’ı yenerek 3.lüğe yükseldi ve ODTÜ Falcons zorlansa da Ankara Cats’i yenerek playout oynamama şansını son haftaya taşıdı.

Gazi Warriors: 78 – İstanbul Cavaliers: 24

Ankara 19 Mayıs Stadı Yan Sahalar’da oynanan maça İstanbul Cavaliers hücum ile başladı. Ağırlıklı olarak pas oyunları deneyen Cavaliers istediği sonuçlara ulaşamadı. Çok fazla eksiği göze çarpan Cavs’in benchte duran üç oyuncusuna forma yerine t-shirt giydirdiği gözden kaçmadı ve bu oldukça garipsendi. Son şampiyon olan, Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden bir takımın bu denli malzeme sıkıntısı çekmesi ilerleyen dönemleri için oldukça endişe vericiydi. Takımın bilinen sorumluları takımın başında değildi ve kenar yönetiminde birçok kez farklı takımlarla anılan isimler takımın başındaydı.

Defansın topu ofansa teslim etmesiyle, Warriors spread-formation ile sahaya çıktı ve Cavaliers defansı Warriors koşularını durduramayarak ilk drive’da touchdowna engel olamadı. Maçta fark üç touchdown olmuşken kendi 1.yardında oyuna giren Warriors ofansı safetyden kurtulamadı ve maç 20-2 oldu. İkinci çeyrek ağırlıklı olarak pas oyunları yapmaya başlayan Warriors farkı 44-8’e getirdiğinde ilk yarı sona ermişti. 3. çeyreğin ortalarında tamamen yeni oyuncularına sahayı bırakan Warriors playofflar için as oyuncularını dinlendirmeye başladı. Cavaliers’ın koşu oyunları göze çarpmaya başladı bu sürede. #33 numaralı oyuncu uzun koşularıyla Cavs’ın ilk yarıda bulamadığı yardları takımına kazandırdı ve maç biraz daha zevkli hale geldi. Maçta en dikkat çeken durum ise yeni oyuncuların as takımdan daha çok sayı yemesine rağmen bulduğu 34 sayı oldu. Gerek QB gerek OL ve gerekse WR pozisyonunda ki her bir oyuncu oyunları iyi sindirmiş ve yapması gereken her şeyi en iyi şekilde sahaya yansıttı. Bu sonuç ile Warriors ligde ikinciliği garantilemiş oldu ve playofflarda ligin 4.cüsü Red Deers’ın rakibi oldu. 7 Mayıs’ta ki Gazi Warriors-ODTÜ Falcons maçına ağırlıklı olarak yeni oyuncularıyla çıkacak olan Warriors, playofflara en iyi şekilde dinlenmiş ve hazır çıkmak istiyor.

Gelelim playofflara…

Gazi Warriors – Hacettepe Red Deers:

Sezonun ilk maçında karşılaşan iki takım da gülen taraf Warriors olmuştu. Üniversiteler Ligi finalinde ise Hacettepe şampiyonluğa uzandı ve bu ligin en başarılı ekibi Warriors’ı yakalamış oldu. Playoff maçında Warriors, sistemi oturmuş, oyuncuları sistemi iyi benimsemiş ve sakatları iyileşmiş bir kadro ile sahaya çıkacak. İlk maçta karşısında ilk kez spread-option oynayan bir Gazi Warriors bulan Hacettepe Red Deers bu maça daha iyi şekilde hazırlanmış olarak gelecektir ve kendince alacağı önlemler olacaktır. Ofansta RB oyuncularını QB oynatarak etkili dış koşular ve çok iyi dive oyunları yapan Red Deers ise pas oyunlarıyla yard bulamazsa oldukça zorlanacaktır. İlk maçta oynayan eski oyuncuları bu maçta da forma giyecek mi bilinmez ama Red Deers Line biriminde ayakta kalırsa maça ortak olacaktır.

QB’de Burak Şenyuva, defansta Gürkan Aslan ile maçın favorisi olarak Gazi Warriors diyeceğim.

Boğaziçi Sultans – DAÜ Crows:

Normal sezonu namağlup kapatan Sultans (ertelenen Cats maçını saymazsak), ilk maçta zorlanarak yendiği DAÜ Crows karşısında. Gazi Warriors mağlubiyetinin ardından toparlanan ve playofflara çıkan DAÜ Crows ise Red Deers galibiyetiyle oldukça moral bulmuş durumda. Spread-option oynayan ve bu sistemi Türkiye’de ilk oynayan takım olan Crows ofansı maçı kazanmak için var gücüyle savaşacaktır. Boğaziçi Sultans ise spread-option ofansa karşı en iyi defansı yapan takım olarak lanse ediliyor. Sultans ofansı klasik I-Form ile sahaya çıktığı zaman off tackle koşularıyla rakibi oldukça yıpratmakta ve slant paslarıyla dikkat çekmekte. Tahmini oldukça zor bir maç. Dördüncü çeyreğe kadar düğümü koparan takım finale çıkar ama dördüncü çeyrekte durum eşit olursa ya da bir farkla Sultans önde olursa, Sultans finale çıkar. Fizik olarak rakibinden daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum ve maçtan kopmamaları en büyük avantajları. Gerçekten tahmin yapmakta zorlanıyorum fakat Boğaziçi Sultans adını finale yazdırır diyorum.