Avusturya’da gerçekleştirilen 2011 Amerikan futbolu Dünya Kupası’nın finalistleri belli oldu. 12 Temmuz’da Meksika’yı 17 – 7 yenen Amerika ile 13 Temmuz’da Japonya’yı 31 – 27 ile dize getiren Kanada, adlarını finale yazdırdı.

Finale çıkmasına kesin gözüyle bakılan Amerika, A grubundaki en zorlu rakibi Meksika’yı Innsbruck’da zorlansa da geçmeyi başardı. Amerika’nın head koçu Mel Tjeerdsma maç sonrası yaptığı açıklamada çok stresli anlar yaşadığını itiraf etti.

48 dakika boyunca Meksika’nın baskından kurtulamadıklarını söyleyen Tjeerdsma, “Takımımdaki çoğu oyuncu iki hafta öncesine kadar birbirini tanımıyordu. İlk buluşmada onlara bir hedefimiz olduğunu söyledik, altın madalyayı kazanmak!” dedi.

Öte yandan kupanın favorilerinden, iki defa şampiyon olan ve üç defa final oynayan Japonya’yı ardında bırakarak B grubunu lider bitiren Kanada ise yakın galibiyetin mutluluğunu yaşıyor.

İlk yarısı 17 – 14, maç sonu ise 31 – 27 Kanada’nın üstünlüğü ile sona eren maç sonrası Kanada head koçu Larry Haylor yaptığı açıklamada, “Muhteşem bir maç oldu ve bugün zaferi kazandık” dedi.

Kanada adına maçın MVP’si olan running back David Stevens ise “Maçı galibiyetle bitirdiğimiz için şanslıyız. Kısa bir sürede üç maç yaparak yorulduk ama kadromuz geniş ve şuan için kendimizi rahat hissediyoruz.” dedi.

Bu sonuçlarla bölgesel rakipler Kanada ile Amerika 16 Temmuz’da TSİ 20.00’da gerçekleştirilecek olan final maçında oynamaya hak kazandı. Maç Eurosport2’den canlı olarak yayınlanacak.

Yazan: Haber Servisi