Hepimize zevkli bir NFL sezonu diliyor ve son iki Superbowl şampiyonunu karşı karşıya getiren 2011-2012 sezonunun açılış maçı ile haftalık tahminlerime başlıyorum.

Geçen sezonu 11 galibiyetle NFC South’ta Atlanta Falcons’un ardından ikinci sırada tamamlayan Saints wild-card maçını Seattle deplasmanında oynamak durumunda kaldı. Rakip QB Hasselbeck’i ve RB M.Lynch’i dururmayı başaramayan Saints sahadan 41-36 mağlup ayrılarak sezonu noktaladı. Saints aslında sezon boyunca rakip QB üzerinde baskı kurmakta zorlanmış, koşu savunmasında da lig averajın altında kalmıştı.

Bu sezona girerken draftta ilk turdan DE Cameron Jordan’ı seçip, Shaun Rogers (Detroit Lions), Turk McBride (Detroit Lions) ve Aubrayo Franklin (San Francisco 49ers) gibi isimleri kadrosuna katarak defans hattını yenileme yoluna gitti. Saints 2006 yılında büyük umutlarla draf ettiği R.Bush ve J.Shockey gibi sıklıkla sakatlık problemi yaşayan yıldızlarla da yolunu ayırdı. Yine ilk turda seçilen Alabama koşucusu Mark Ingram’ın yanına San Diego Chargers’dan alınan D.Sproles, Bush’un gidişyle oluşması muhtemel boşluğu doldurmaya yetecektir. Tabi geçen sezonu sakat geçiren Pierre Thomas’ın da iyileşmesi RB pozisyonunda Saints’e gereken derinliği sağalayacaktır. Geçen sezonu koşu hücumu istatistiklerinde 28. olarak tamamlayan bir takım için oldukça yeterli bir kadro kurulmuş durumda.

Diğer tarafta ise son şampiyon Packers, her zaman olduğu gibi transfer sezonunu sessiz geçirdi. Packers için en büyük transferler sakatlıktan geri dönen TE J.Finley ve RB Ryan Grant oldu. 2010’da normal sezonu koşu hücumu istatistiklerinde oldukça kötü bir durumda geçiren Packers playoff’ta çaylak James Starks’ın parlaması ile birlikte şampiyonluğa yürüdü. Tabi şampiyonluğun yaratılmasında en büyük pay Dom Capers yönetimindeki Packers savunmasınındı.

Packers savunması bu sezona girerken C.Jenkins, N.Barnett, B.Poppinga gibi isimleri kadrosundan kaybetse de bu oyuncular geçen sezon yaşanan başarıda çok katkı sağlayamamışlardı. Dolayısıyla bu kayıplarla Packers savunmasının güç kaybettiğini düşünmek çok yanlış olur. Hücumda Ryan Grant’in iyileşmesi ile RB kadrosunu da güçlendiren Packers yine şampiyonluğun en büyük adaylarından…

Son iki Super Bowl’UN şampiyonlarının hücum tarzı olarak birbirlerine oldukça benziyorlar. İki takımda da etkili WR kadrosu ve yıldız QB’ler mevcut. QB’lerin ortak özelliği oyunu çok iyi okuyup topu iyi dağıtıyor olmaları. Bu iki takımda bu sezon koşu hücumlarını güçlendiren hamleler yaptılar. İki takım geçen sezon savunma istatistiklerinde de birbirlerine oldukça yakın bir görüntü çizdiler. İki takımda ligi pas savunmasında ilk 5’te tamamladı.

Gerek Packers gerekse Saints koşu savunmasında yaşadıkları sıkıntılarla dikkat çekti. İki takımın koşu hücumlarının geçen seneye nazaran güçlenmiş olması ve ligin en iyi pas hücumlarına sahip olamaları bu maçın skorunun yüksek olacağı hissiyatını güçlendirmekte. Maçı Packers’ın kazanacağını düşünsem de ilk haftalarda sürprizlere açık NFL’de koltuğuma yaslanıp karşılıklı TD’ları izlemeyi tercih edeceğim. İki takımın 20’li skorları aşacağını ve toplamda 47 sayının üzerine çıkılacağını düşünüyorum.

Over 47