Açılış maçı ile sezona iyi bir başlangıç yapmış olduk. İnşallah sezon başladığı gibi devam eder… İşte kare asımızı tamamlayacak ilk hafta tahminlerim:

ATL Falcons @ CHI Bears

Falcons NFC South’u lider tamamladığı 2010 sezonunda playoff turunda şampiyon Packers’a kendi evinde farklı yenilerek elendi. Maçın ilk yarısı başa baş geçse de A.Rodgers üzerinde yeteri baskıyı kuramayınca fark Packers leyhine açıldı ve Falcons güçlü olduğu koşu hücumundan vazgeçmek durumunda kaldı. Bu sezon bu açığı iyi tespit eden Falcons yönetimi Vikings’den bir sack makinesi R.Edwards’ı kadrosuna kattı. Böylece Falcons savunması Abraham’a destek olup rakip QB’ye baskıyı artıracak bir ismi kadrosna kattı ve geçen sezon ligi #22 sırada tamamlayan pas defansını geliştirmiş oldu.

Geçen sezonu en skorer 5. takım olarak tamamlayan Falcons draftın ilk turunda Alabama’nın yıldız adayı WR Julio Jones’u kadrosuna katarak R.White’ın yanına ikinci bir derin tehdit yaratmış oldu. Falcons güçlenen savunması ve zenginleşen hücum gücü ile bu senede NFC South’un zirvesine oynayacak güçte.

Bears ise geçen sene beklenmedik bir şekilde NFC finaline kadar çıktı. Beklenmedik diyorum çünkü ligin en çok sack veren ofans hattı ile finale çıkmak oldukça büyük bir başarıydı. B.Urlacher liderliğindeki Bears savunması övgünün çoğunu hak eden birim oldu. Bears bu sezona kritik kayıplar ile başlıyor. İlk olarak zaten sıkıntılı olan hattın en önemli simi Kreutz artık Cutler’a ilk topu vermeyecek. Bir diğer zor zaman kurtarıcısı TE G.Olsen’de Panthers’a gönderildi. Savunmada ise tecrübeli D.Manning ile yollarını ayıran Bears, ofansif olarak Dallas’ın yıldızları R.Williams ve M.Barber’ı renklerine bağladı. Ofans hattını draft ile güçlendirmeye çalışan Bears ilk turdan Wisconsin oyuncusu G.Carimi’yi seçti. Carimi tüm kolej kariyerini hattın solunda geçirse de, Bears’da sağ tarafta görev yapacak.

Bu iki takım geçen sezon division’larını lider tamamladılar. Fakat kağıt üstünde Falcons’un üstünlüğü kendini belli ediyor. Bu hafta oynanacak maçta yeni transfer M.Barber sakatlığı sebebiyle görev almayacak. Dolayısıyla sözleşme sezonuna girecek olan M.Forte arka alanda yükü taşıyacak oyuncu olacak. R.Edwards ve J.Abraham ikilisinden fırsat buldukça tehlike yartamaya çalışacak J.Cutler’ın işi oldukça zor olacak. Falcons’un dengeli hücum stratejisi ile maçı kazanacağını düşünüyorum.

ATL Falcons -2,5

PHI Eagles @ STL Rams

2011 sezonu öncesi transferin yıldızı Eagles, 2 senede sadece 8 galibiyet alabilen Rams deplasmanında sezona merhaba diyecek. Eagles, geçtiğimiz sezon NFC East’i 10 galibiyet ile lider tamamlayıp playoff’ta Packers’ın gazabına uğrayan takımlardan biriydi. Geçen sezon kadrosuna M.Vick’i katmasına rağmen K.Kolb ile başlayan Eagles ilk maçta Kolb’un sakatlanması ile dümeni Vick’e emanet etti. Vick bu şansı iyi değerlendirdi ve takımını NFC East liderliğine taşıdı.

Bu sezon Kolb ile yollarını ayıran Eagles gelecekte Vick’in yerine düşündüğü V.Young’ı renklerine bağladı. Young’ın yanı sıra Dolphins’in yıldız koşucusu R.Brown ve Giants’tan yıldız adayı S.Smith, Eagles ile anlaşan isimler oldu. Eagles hücum gücünün yanı sıra savunma kadrosunu da oldukça güçlendirdi. Nnamdi Asomugha, Cullen Jenkins, Dominique Rodgers-Cromartie, Jason Babin gibi isimleri kadrosuna katan Eagles kağıt üstünde ligin en iyi pas savunmasını oluşturdu. Otoritelerin “Dream Team” olarak tabir ettiği Eagles bakalım şampiyonluğu satın alabilecek mi?

Rams ise hücum gücü eksikliğini ilk olarak ofansif koordinatör değişikliği ile giderme yoluna gitti ve Josh McDaniels’ı bu göreve getirdi. Patriots ve Broncos’dan tanıdığımız McDaniels pas ağırlıklı hücum stratejisi ile ünlenmiş bir isim.  Pas hücumunu güçlendirmek adına Jaguars’dan Mike Sims-Walker’ı kadrosuna katan Rams, Bucs’tan C.Williams’ı da S.Jackson’a destek amaçlı transfer etti. Savunmasını Al Harris, Ben Leber, Zac Diles, Quintin Mikell, Daniel Muir ve Robert Quinn gibi simlerle güçlendiren Rams bu sezon NFC West için adaylığını resmiyete dönüştürmüş durumda. Ne yazık ki ilk haftadan yeni transferler ile güçlenmiş Eagles ile karşılaşmak durumunda kalacaklar.

Rams’in NFC West’e nazaran iyi bir kadro oluşturması son NFC East şampiyonuna kafa tutabileceğini göstermiyor. Bu eşleşmede hemen hemen her alanda Eagles’ın üstün olduğunu düşünüyorum. İlk haftalar sürprize açık olsada bu maçta bu ihtimalin düşük olduğunu düşünüyorum.

PHI Eagles -4,5

PIT Steelers @ BAL Ravens

AFC North’ta lideri belirleyecek eşleşmelerden ilki Ravnes’ın sahasında oynanacak. Geçen sezon bu iki takım biri playoff olmak üzere 3 kez karşı karşıya geldi. Normal sezonda deplasman takımlarının yüzü gülerken playoff’ta ise Steelers rakibini saf dışı bırakmayı başardı. Steelers’ın normal sezonda aldığı mağlubiyet Big Ben’in cezası sebebiyle oynamadığı haftalara denk geldi.

Steelers bu sezona girerken kadrosunu korumayı başardı. Pas hücumunda M.Williams ve H.Ward’ın yanına Jerricho Cotchery’yi ekleyen Steelers bu maçta bu silahından sakatlık sebebiyle mahrum kalacak. Yine de rakip savunmanın en zayıf noktasını zorlayacak yetenekte oyunculara sahip Steelers. Geçen sezonun en çok sack yapan savunması ise aynı şekilde Flacco üsrine baskı kuracaktır.

BAL Ravens ise rakiibine nazaran kadrosunda ciddi değişiklikler yaşadı. Hücum takımında LeRon McClain, Todd Heap, Willis McGahee, Derrick Mason ve Donte Stallworth gibi simlerle yollarını ayıran Ravens, bu isimlerin yerini Lee Evans ve Ricky Williams gibi isimlerle doldurma yoluna gitti.

Özellikle pre-season’da L.Evans’ın gösterdiği performans Ravens sempatizanlarının yüzünü güldürmüş olsa gerek. Savunmada ise sayıf olan pas savunmasını B.Pollard ile güçlendirmeye çalışan Ravens’ın ikinci alanda E.Reed’e destek verebilecek bir kadro kurduğunu söylemek güç.

AFC North’ta oldukça önem arz eden ve ESPN America ekranlarından canlı izleyeceğimiz bu mücadeklede Big Ben’li Steelers’ı bir adım önde görüyorum. Yenilenmiş Ravens hücumu için Steelers savunması oldukça sıkı bir başlangıç olacaktır.

PIT Steelers +1