Merhaba NCAA seveler, bu hafta her yıl NFL’e birçok oyuncu sokan iki takımın maçının ve oyuncularının devam edeceğim. Sizlerinde bildiği gibi şuanda NFL’deki geleceği tartışılan Heisman ödüllü QB Tim Tebow’un eski takımı olan Florida Gators, Tebow’un boşluğunu doldurabilmek için tam bir Friday Night Lights yıldızı olan, liseden büyük umutlarla gelen John Brantley’e takımı emanet etti. Her ne kadar Brantley ilk maçlarında çok başarılı gözükse de son yılında 2,061 yard pas atıp, 9 TD, 10 interception gibi kötü bir istatistik yaparak büyük hayal kırıklığı yarattı.

Tennessee Volunteers karşısında maça iyi başlayan Florida ve Brantley 5/5 pas atarak 28 numaralı RB Demps’in koşuları ile endzone’a girdbi ve ilk periyotun 10.dakikasında bir pas touchdown’ı ile skoru 7-0 getirdi. 28 numaralı RB Jeff Demps den söz açılmışken onu Florida’nın Percy Harvin’li yıllarından beri takip ettiğimi söyleyebilirim. Takımın genel özellik olarak ülkenin en hızlı RB ve WR’ları bünyesine katmasından dolayı acaba hangisi daha hızlıdır sorusu hep aklımda mevcuttu. 5-7, 191 lbs olan Demps her ne kadar her ne kadar ufak olsa da bir o kadar da atlet diyebiliriz. Sadece Football oynamayan Demps ayrıca ülkenin en iyi 100 ve 200 metrecilerinden. 100 metresi 10.25 olan 200 metresi 21.04 olan Demps kesinlikle izlenmesi gereken bir oyuncu. Demps üç sezonda 1,900 yard ve 17 TD yaparak bayaa düşük istatistikler yapmıştır. Bana göre onda olan şey oyun bilgisi ve devamlılık bakalım NCAA’deki son yılında neler yapacak.

Başarılı geçen ilk Florida hücumundan sonra etkisiz kalan Tennessee hücumları sonuç getirmeyince yine Demps ve Brantley ikilisinin oyunları ile ilk periyotun sonlarına doğru Florida’nın field goal’ü ile skor 10-0 gelmiş oldu. İkinci periyotun başlarında punt’ı bloklayan Florida etkisiz hücumları sonuncunda bir field goal daha atarak skoru 13-0 getirdi.

Yıllardır özellikle Lineman olmak üzere NFL’e birçok yıldız oyuncu yollayan Tennessee ilk yarı boyunca bir türlü hücum oyunlarından istediğini alamadı ve etkisiz puntlar ile Florida’ya hücum şansı verdi. Bu yıl koç değişikliğine giden Florida sisteminin tam oturtamamış olacak ki bu kadar şansı geri tepip ikinci periyoTun ortalarında yine field goal atarak skoru 16-0 taşıdı.

İkinci periyotun sonlarına doğru vites yükselten Tennessee ve QB Tyler Bray ilk yarının bitmesine 1.45 kala attığı pas ile skoru 16-7 getirdi. Bray, freshman yılında 9 maçta 18 TD, 10 interception, 1,849 pas yardı ile yerini garantilemiş, gelecek vadeden bir oyun kurucu. 6-6/210 lbs olan Tylor Bray ilk yarıda 12/18 131 yard ve bir ile oynadı. İlk iki haftada 698 yard, 7 TD pası ile bence şuana kadar en iyi oynayan oyun kurucu diyebilirim. Birçok NFL QB’sinin gelecek için birinci sıraya koyduğu bir oyun kurucu olan Bray şuanda Payton Manning’in Tennessee’de yaptığı ilk yıl istatistiklerinden daha iyi istatistiklere de sahip. Bray gerçekten de inanılmaz bir oyun zekasına sahip ilk periyot da en iyi WR’ını kaybetmesine rağmen gayet iyi oynadı.

Florida defansına döndüğümüz zaman 4-3 oynayan takım ilk yarıda güçlü Tennessee O-Line’ını baya zorladı diyebilirim. Koşu pas oyunlarında aktif olan diğer bir isim ise 52 numaralı Jonathan Bostic 6-1/243 ile gayet sağlam duran Bostic ikinci yılında 57 tackle, 1,5 sack, 3 interception ile yerini bu sene garantilemiş görünüyor. Özellikle cover oyunlarında yeteneğini gayet iyi göstermekte.

İkinci yarının başlarında Tennessee hücumunda Bray’in attığı interception sonucu moral bulan Florida hem WR hem RB oynayabilen iki yıldır büyük işler başaran ilk yarıda ilk pas TD’ının sahibi olan Trey Burton ile hücumunu ileriye taşıdı ve 4th&1’da Demps ile koşu TD’ını yaparak skoru 23-7 getirdi. Trey Burton çok yönlü bir oyuncu olup 6-3/229 lbs’lik baya iri bir oyuncu pozisyonlarına göre. Henüz ikinci yılını oynayan Burton bakalım ilerleyen yıllarda neler yapacak.

Üçüncü periyotun ortalarında diğer bir WR, RB karışımı olan bir numaralı Chris Rainey ile pas TD’ı bulan Florida skoru 30-7 getirerek arayı baya açmış oldu. Rainey bu ana kadar 12 koşuda 50 yard kazanıp, iki top tutup 104 yard ile takımına büyük katkı yaptı. Ayrıca ilk yarıda punt bloklayarak da takımına hücum şansı vermişti.

Üçüncü periyotun sonlarına doğru Florida’nın fumble yapması sonucu rahatlıkla redzone’a giren Tennessee hücumu Bray’in attığı pas ile skoru 30-13 taşıdı. Dördüncü periyotun başlarında koşu oyunlarında bir türlü başarılı olamayınca spread offence oynamaya devam eden ve maçı iyice Bray’e bırakan Tennessee hücumu bu seferde maç boyu kötü gelen snap’ler yüzünden geriledi ve field goal atarak skoru 30-16 getirdi.

Tennessee defansında ilgimi çeken tek oyuncu oldu oda 56 numaralı Curt Moggitt oldu. Maç boyunca beş tane big hit vurdu diyebilirim. Daha ilk yılında bu istekle devam ederse baya iyi işler yapar gibi gözüküyor.

Dördüncü periyotun sonlarına doğru yumuşayan Florida defansına karşı Gray’in paslarıyla ilerleyen Tennessee TE Rivera’nın 5.top tutuşu ile skoru 33-23’e getirdi. Dört dakika kala tekrar topu kazanan Tennessee ancak rakip 40 yard’ına kadar gelebildi ve Bray’in attığı interception sonucu son şansını da yitirmiş oldu.

Maçı bütün takımın işini zorlaştırmasına rağmen 287 yard, üç TD, iki interception ile bitiren Bray ilerleyen yıllarda kesin isminden söz ettirecek bir oyuncu olacak. Maç 33-23 Florida üstünlüğü ile biterken John Brantley, 211 yard ve iki TD ile maçı tamamladı.

Rainey 21 koşuda 110 yard’la takımına galibiyette büyük yarar sağladı. Bu sonuçla timsahlar,  NCAA’in üçüncü haftasında üçüncü maçını da kazanmış oldu.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…