Merhaba NFLTR takipçileri, bu hafta istemeden de olsa bir değişikliğe gitmek zorunda kaldım ve Cowboys yazısıyla karşınıza çıkıyorum. Belki Kaan gibi düşünenler olabilir ama hayır, KC Chiefs gibi vasat bir takıma karşı “0” çekmemiz değil Raiders yazmamamın sebebi :) Tamamen elimde olmayan nedenlerden kaynaklanıyor. Türkiye’de ikamet eden çoğu NFL takipçisinin sıkıntısı maçlara ulaşmak ve izleyebilmek. İşte burada imdadımıza spor torrent siteleri yetişiyor ve bunlardan en büyüğü de sadece NFL üzerine olan tenyardtracker. Fakat sınırlı sayıda üye alımı olduğundan anlamsız şekillerden siteden uzaklaştırılabiliyorsunuz. Ki bu geçen hafta başıma geldi. Şansım vardı ki bir diğer site olan nhltorrents’e hemen ertesi gün üye olabildim. Ancak sıkıntılar bu kadar çabuk bitmedi. Bu site adından da anlaşılacağı üzere buz hokeyi ağırlıklı ve tüm NFL maçları her zaman yüklenmiyor. İşte bu nedenle Oakland Raiders maçını izleyemedim ve doğal olarak yazamıyorum. Desteklediğim ikinci takım olan Dallas Cowboys için yazmaya karar verdim bu hafta. Umarım memnun kalırsınız diyor ve ‘It’s football time’ diyorum.

Cowboys’un devasa stadyumu Cotton Bowl’da Dallas Cowboys St.Louis Rams’i ağırladı. İlginçtir ki aynı gün aynı şehirlerin Baseball takımları World Series karşılaşmasında bu maçın hemen ardından Rangers Ball Park’ta karşılaştı. Hatta para atışına Cardinals ve Rangers oyuncuları da eşlik etti. Maçtan önce iki takımda da starter oyuncuların sakatlıkları vardı. Rams’in QB’si Sam Bradford ve Cowboys RB’si Felix Jones sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev alamadı. Rams için olmasa da Cowboys için bu sakatlığın bu kadar yararlı olacağını kim bilebilirdi. Maça ilk 11’de başlayan DeMarco Murray tek kelimeyle maça damgasını vuran oyuncu oldu.

Çaylak Murray, Oklahoma Sooners patentli bir isim ve kolej kariyerinde okulunda kırılmadık rekor bırakmamasıyla ünlüydü. Kader onu okulunun en ezeli rakibi Texas Longhorns topraklarına getirdi. Sezon başında sınırlı süreler buldu ve genelde Felix Jones ve Tashard Choice’un ardında kaldı. Fakat geçen hafta Patriots karşısında Jones’un sakatlığı sonrası etkili oynayan Murray bu maçta formayı kaptı. Geçen hafta Patriots maçını izlerken kafamdan tam da bu düşünler geçiyordu. Murray sezon bitmeden bu takımın starter RB’si olur diyordum…

Murray maça o kadar hızlı başladı ki daha ilk drive da 91 yardlık koşu TD’si ile Cowboys tarihine geçmeyi başardı. Bu 91 yardlık koşu Cowboys tarihinin en uzun ikinci koşusu olarak tarih sayfalarına yazıldı bu genç adam tarafından. Murray tam anlamıyla maçı domine etti diyebiliriz. Maç boyunca 253 yard koşan Murray bu sezon ilk 100+ yard koşu performansı gösterdi. Cowboys takım olarak 295 yard koştu ve bunun 253 yardın da tek bir adamın imzası vardı. Bu 253 yard ile Cowboys tarihine bir kez daha geçen Murray bir maçta en çok koşu yardı kazandıran oyuncu oldu. Taşıdığı her topta neredeyse en az 3-4 yard kazandırdı takımına. Ancak Murray bu olağanüstü performansı sadece tek bir TD ile süsledi.

Cowboys takım olarak bu maçta koşmaya programlı gibiydi sanki. Toplamda koştukları 295 yard ile 1982’deki 299 yarddan sonra takım olarak en çok koştukları maç oldu. Burada sezon ortalaması 85 yard olan ve NFL’de bu alanda 27. olan bir takımdan bahsediyoruz. Aradaki farkı ve Murray önderliğinde yaşanan patlamayı görüyorsunuz. Aynı zamanda bu 295 yard sezon rekoru da oldu Cowboys için.

Birazda Tony Romo ve hücumun diğer elemanlarına değinelim. Bu maçta Murray’nin gölgesinde kalsalar da yine çok iyi performanslar izledik. Romo son haftalarda çok eleştiriliyordu bildiğiniz gibi. Hatta onun inişli çıkışlı performansları için Roller Coaster benzetmesi yapılıyordu. Rams karşısında %50 üzerinde pas isabeti 166 yard pas, 2 TD pası ve 0 interception ile oynadı. Bu istatistikler yıldız statüsündeki bir QB için ortalama değerler. Fakat geride kalan 6 maçta interception atmakla ilgili problemi olan Romo’nun bu maçta interception atmaması en önemli noktaydı.

Miles Austin sakatlığın verdiği etkiyi daha üstünden atamamış gibi göründü ve pek etkili değildi. Jason Witten bildiğiniz gibi. Beslediğiniz zaman verebileceğinin en iyisini veriyor. Diğer WR Dez Braynt ise sezona fırtına gibi girdikten sonra biraz yavaşlamıştı ama bu karşılaşma gayet iyiydi. 5 reception, 90 yard ve 1 TD ile oynadı ki bu TD çok zor bir pozisyonda geldi. Sonrasındaki sevinç gösterisi de görülmeye değerdi.

Sizi bilmem ama ben Dez Braynt’ı NBA oyuncusu Kevin Garnett’e benzetiyorum. Özellikle duygularını dışa vurması ve bu oyuna bağlılığını. Geçen hafta Pats karşısında istediklerini yansıtamayınca benchi birbirine katması, bu hafta TD sonrası koç Garrett’a arkadan sarılması falan izlemesi çok keyifli bir oyuncu.

Biraz da Rob Ryan’ın eseri olan müthiş Cowboys savunmasından bahsedeceğim. Rob Ryan gelişiyle birlikte savunmaya öyle bir felsefe oturttu ki ligin bir numaralı defansını yarattı bana göre. Kenyon Coleman, Marcus Spears ve Jay Ratliff’li 3’lü line, DeMarcus Ware, Anthony Spencer, Bradie James ve Sean Lee’li LB bloğu ve CB’ler Terence Newman, Mike Jenkins, S’ler Abram Elam ve Gerald Sensabaugh’dan oluşan secondary…

Gerçekten müthiş bir savunma takımı. Özellikle D-Ware müthiş bir performans gösteriyor ve Packers QB’si Rodgers ile birlikte en güçlü MVP adayı konumunda. Tüm defans elemanları çok etkiliydi ama SS Abram Elam’i özellikle çok beğendim.

Son olarak Raiders haftaya bye olduğu için tekrar Cowboys ile karşınızda olacağım. Haftaya görüşmek üzere.