Nihayet dördüncü hafta sonunda %50 tahmin yüzdesini yakalayabildim. Bu haftadan sonra yükselişe geçeceğimi umuyorum. Yazılarıma yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Aslında benim yapmaya çalıştığım “kim kazanır” tahmininden çok, yarı profesyonel “capping” yapmak. Yani asıl amacım maçlara Vegas’ın verdiği handikaplardaki hataları yakalamak. Her maçta bu hata yapılmadığı için maç seçmek işin en önemli kısmı. Yoksa zaten hangi takımın favori olduğu ortada. Dolayısıyla “şu kazanır” demek kolay fakat “farkı yakalar” demek zor. Bu çalışmayı yapmakta biraz zaman alıyor. Bu sebeple tüm maçlara tahmin yazmayarak tahmin yüzdemi yüksek tutuyorum (?)  Grin. Uzun lafın kısası dört maça bile araştırıp yazmaya zor yetişiyorum, ama önerinizi dikkate alıp zaman bulabilirsem diğer maçlar için de handikap tahmini yazmaya çalışacağım. Gelelim bu haftaki yazıma…

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y)

WAS Redskins @ STL Rams – WAS Redskins +1 (D)
ATL Falcons @ SEA Seahawks – ATL Falcons -4,5 (Y)
NY Giants @ ARI Cardinals – NY Giants -1 (D)
NE Patriots @ OAK Raiders – NE Patriots -4,5 (D)

Skins Grossmsan’a rağmen maçı kazanmayı başardı. Redskins savunması son çeyreğe kadar Rams’e skor imkanı vermedi. R.Torain ilk maçında T.Hightower ve Helu’dan şovu çaldı. Bende NFLTR ekibi ile oynadığımız Fantasy oyununda waiver’dan kadroma kattım  Smiley. İnşallah bu performansı devam ettirir. Grossman olduğu sürece Redskins hiçbir zaman bir maçta ağır favori olmayacaktır. Bu sezon Redskins’in bu zaafından bir miktar ekmek yemeyi planlıyorum.

Ah Falcons Vah Falcons (İngilizcesi: There is something about Falcons). Üçüncü çeyrekte 20-7’lik skordan bir maç ancak bu kadar zora sokulabilir. 13 sayı öndeyken Turner’ı utilize etmek yerine J.Jones ile büyük oyun arayışı içinde olma mantığını anlayamanıyorum. T.Jackson gibi ikinci sınıf bir QB hayatının istatistiğini yakaladı ve bilim tahminin içine etti. Bundan sonra Falcons’un karşısındayım  Smiley. Bu haftadan başlıyorum.

Giants, Falcons’un aksine son çeyrekte dönüş yapıp maçı kazanmayı başardı. Fakat maç tahmin ettiğimin aksine Cardinals koşu hücumunun egemenliğinde geçti. Manning’in hatasız oyunu Giants’a galibiyeti getirdi. H.Nicks’in de hakkını vermemiz gerekir. Bir sefer de şans benden yana olsun…

Patriots maçı tam tahmin ettiğim gibi geçti. Falcons’un yapamadığını Patriots çok iyi yaptı ve skor olarak üstün olduğu dakikalarda koşu hücumunu çok iyi kullandı. Böylece Raiders hücumunu sahadan ve skordan uzak tuttu. Top kaybı konusunda da belli ki geçen haftadan iyi bir ders alan Patriots domine ettiği maçı rahat kazandı.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 8
Yanlış: 8
Beraberlik: 0

NFL 2011 – 5. Hafta Tahminleri

KC Chiefs @ IND Colts

Bu haftaya kadar galibiyet yüzü göremeyen Colts, evinde geçen hafta ilk galibiyetini alan KC Chiefs’i ağırlayacak. Chiefs, geçen hafta son çeyreğe kadar başa baş geçen maçta M.Cassel’in D.Bowe’a attığı TD pası ile farkı yakaladı ve sonrasında rolantiye alarak maçı kazanmayı başardı. Chiefs’in en büyük başarısı yıldız koşucu A.Peterson’ı 80 yardada sınırlaması oldu. Chiefs’e maçı getiren en büyük etken bu oldu. Tabi McNabb’in yine etkisiz bir oyun çıkarması Chiefs’in ekmeğine yağ sürdü.

Diğer tarafta Colts gururlu duruşunu Bucs karşısında da devam ettirdi. Özellikle son iki hafta Painter’ın center arkasına geçmesiyle Colts’ta belirgin bir düzelme var. Hücumda artık daha çok top tutup daha az top kaybı yapıyorlar.

Colts savunması da özellikle Mathis ve Freeney’in çabalarıyla son dakikaya kadar skorun yakın gitmesini sağlıyorlar.  Garcon, Wayne ve Clark paslar güzel geldiği zaman ne kadar etkili olabileceklerini tekrar gösterdiler.  Colts’un en büyük ihtiyacı yıllardır çözüm bulamadığı koşu savunması. Bu hafta bu açıdan nispeten daha rahat olacaklar.

Bu hafta henüz galibiyeti olmayan ev sahibi takımın, iki haftadır oynadığı iyi oyunun karşılığını alacağını düşünüyorum. Açılan handikapın da Chiefs’in performansı sebebiyle çok olmaması beni cezbeden etken oldu. Bu hafta Colts ilk galibiyetini alacaktır.

IND Colts -1

ARI Cardinals @ MIN Vikings

Cardinals aslında geçen hafta oldukça iyi bir maç çıkardı. Geçen hafta B.Wells’i oldukça iyi kullanan Cardinals son çeyrekte 10 sayı öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve maçı kaybetti. Bu hafta koşu hücumu konusunda bu kadar kolay bir çıkaramayacaklar.

Dolayısıyla Arizona’nın galibiyeti için Kolb’un iyi bir maç çıkarması şart.

Vikings, geçen hafta, yine hayal kırıklığı dolu bir maçtan mağlup ayrıldı. Son çeyreğe kadar rakibine TD imkanı vermeyen Vikings savunmasının çabası maçı kazanmaya yetmedi. Özellikle A.Peterson’ın etkili olmadığı maçlarda Vikings’in işi oldukça zor olacak.

Bu hafta ikinci tahminim de galibiyeti olmayan takımdan yana olacak. Vikings özellikle hücumda çok iyi gözükmesede koşu hücumunda ilk 3, koşu savunmasında da ilk 5’te yer alan bir takıma sahip.

“Run the ball, stop the run” mantığını öne çıkararak bu sefer Vikings’in maçı kazanacağını düşünüyorum. 1 FG’lük handikap satın aınabilecek bir risk.

MIN Vikings -2,5

NY Jets @ NE Patriots

Bu maçta şu takım kazanır bu takım kazanır demek oldukça zor. Tabi ki Patriots maçın favorisi fakat AFC East’in bu iki takımı arasında oynanan maçlarda özellikle böyle yüksek bir handikap (-9,5) için seçim yapmak hatalı olur.

Bu iki takım arasında normal sezonda oynanan son dört maçı, ev sahibi takımlar açılan handikapı da kapatarak kazanmayı başardı. Fakat geçen sezon Playoff’ta Jets yine 9,5 sayı ile favori gösterilen Patriots’ı deplasmanda yenmeyi başardı.

Bu hafta da iki maç üst üste kaybeden Jets bu seriyi durdurmak için elinden geleni  yapacaktır. Bu durum beni bu maçta farklı bir noktaya getiriyor zira Patriots her maç 30 sayı barajını aşmayı başardı. Jets savunmasının da özellikle üçüncü üst üste deplasman maçında bu hücumu durdurabileceğini düşünmüyorum.

Jets maçı kazanmak için hücumda skor bulmak durumunda kalacak ve bu durum skoru yükseltecek diye düşünüyorum. Patriots yine 30’lu skorları bulursa küsüratlar ile tahminim tutar diye düşünüyorum. En büyük korkum iki takımın da koşu hücumuna yönelmesi olacak. Yine de toplam skor 49 üzerine çıkacaktır diye tahmin ediyor, haydi Sanchez, haydi Brady diyorum. Bize Pazar akşamı güzel bir maç seyrettirin Smiley.

OVER 49

GB Packers @ ATL Falcons

Gelelim Falcons’a… İlk 4 hafta sonunda beni en çok şaşırtan takım Falcons oldu. İlk hafta Bears’a yenilen, sonraki hafta Vick’in sakatlanması ile Eagles’ı yenen, iki hafta önce Bucs’a yenilen ve geçen hafta ligi en zayıf ekiplerinden Seahawks’ı zor yenen Falcons’a inancım geçen hafta itibariyle bitti. Bu hafta son şampiyon karşısında, geçen sene oynadıkları Playoff maçının gazıyla birşeyler yapamazlarsa işleri çok zor olacak. Ligin en iyi koşu savunmasına karşı M.Turner’ı da çok kullanamayacak Falcons’un J.Jones’a büyük oyun yaptırma çabası bu maçta ters tepecektir.

Packers bu haftaya kadar tüm maçlarını kazandı ve maçları kazanırken hiç yedi sayı farkın altına inmedi. Özellikle geçen hafta A. Rodgers’ın gösterdiği performans bu takımın bu sezon yine şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunun en büyük kanıtıydı. Bu hafta R.Grant’in de oynaması bekleniyor. Geçen hafta T.Jackson’ı durduramayan Falcons’un bu hafta Rodgers karşısında ne yapacağını merakla bekliyorum. Yedi sayı altında açılan handikap gayet satın alınabilir seviyede.

GB Packers -5,5