Vegas açısından oldukça güzel bir haftayı geride bıraktık. Underdog takımların genelde üstün geldiği haftada ben de ucuz kurtulduğuma inanıyorum. Bu hafta yazımı yazmak için biraz geç kaldığımdan kısa kısa tahminlerde bulunacağım. Geçen haftanın değerlendirmesi ile sözlerime başlıyorum….

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

SF 49’ers @ DET Lions – DET Lions -4 (Y)
BUF Bills @ NY Giants – NY Giants-3 (B)
CLE Browns @ OAK Raiders – OAK Raiders -6,5 (D)
MIN Vikings @ CHI Bears – MIN Vikings +3 (Y)

49’ers ve Lions maçında ne tahmin ettiysem tam tersi oldu. 49’ers savunması Lions hücumunu durdurmayı başardı ve Lions savunması ise Gore’u durdurmayı başaramadı. Yine de ilk çeyreği 10-0 önde tamamlayan Lions bu üstünlüğü korumayı bilemedi. Maçtan sonra koçların el sıkışma seramonisi ise haftaya damga vuran olay oldu.

Bills Giants maçı aslında beklediğimden çekişmeli geçti. Giants F.Jackson’I bir oyunda kaçırdı ve Jackson direk skora etki etti. Tahminimde de öngördüğüm gibi Giants koşu hücumu A.Bradshaw ile yeteri kadar etkili oldu. E.Manning TD pası atmasada hatasız bir oyun çıkardı. Turnover yarışını kazanan Giants 3 sayı farkla galip gelmeyi başardı. Bu sezon ilk “Push” tahminimi de yapmış oldum. Vegas’ın handicap hesaplamasını oldukça başarılı yaptığı maçlardan biri oldu.

Vegas’ın başarılı handicap hesapladığı bir diğer maçta yarım puan ile doğru tahmini yapmayı başardım. Raiders iyi başladığı maçta son çeyreğe kadar da oldukça rahat bir oyun sergiledi. Son çeyreğe 24 -7 önde giren Raiders oyundan biraz düşse de gerekli fark ila maçı kazanmayı başardı. J.Campbell’in sakatlığı Raiders hücumunun etkisini düşürdü. Şans P.Hills’in sakatlığı ile yanımda oldu. Raiders McFadden ile top kontrolü hücumu yaparak zamanı control etmeyi başardı. Maçı kazandıran taktik bu oldu.

Vikings – Bears maçında tahmin ettiğim hiçbirşey gerçekleşmedi. Vikings pas savunması ligin en çok “sack” olan QB’sine ulaşmakta zorlandı. Cultler hatasız bir maç çıkardı. Erken skor farkını yakalayan Bears böylece A. Peterson tehditini de savuşturmuş oldu. McNabb ve sonradan onun yerine giren Ponder’da etkili olamayınca farklı bir skor ortaya çıktı. Vikings bundan sonra Ponder ile yoluna devam edecek gibi gözüküyor, zira kaybedecekleri bişey kalmadı. Bears ise bu galibiyet ile Playoff umutlarını devam ettirmiş oldu.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 12
Yanlış: 11
Beraberlik: 1

NFL 2011 – 7. Hafta Tahminleri

SD Chargers @ NY Jets

Chargers geçen haftayı “bye” geçirdi. Chargers’a bu boş geçen hafta iyi gelmiş olabilir zira Gates ve V.Jackson’ın sakatlıkları söz konusu. Chargers her nekadar 5 maçın 4’ünü kazanmış gibi gözükse de yendiği takımların tamamı sezonun kaybedenleri listesinde yer alıyor. En ciddi maçlarında Patriots’a 35-21 kaybettiler.

Jets için de işler çok iyi gitmiyor. Geçen sezondan oldukça uzak bir görüntü çizen Jets 3 deplasman maçından yenik ayrıldıktan sonra nihayet geçen hafta Dolphins karşısında kazanmayı başardı. Aslında maç skorun yansıttığı gibi rahat geçmedi. Özellikle ilk yarıda Dolphins’in daha dominant oynadığını söyleyebiliriz. Hakemlerin yanlış kararları olmasa belki de Dolphins maça 10-0 önde başlayacaktı. Yine de ikinci yarı Sanchez ve Jets’in gösterdiği performansa haksızlık etmemek lazım.

Burada tercihimi Jets’ten yana kullanacağım. Kağıt üstünde daha güçlü takım Chargers gibi gözüküyor Fakat “bye” haftası sonrası tüm ülkeyi baştan-başa, belki mevsim de değiştirerek, geçip erken saatte Jets karşısına çıkmak pek kolay olmayacak. Çekişmeli geçmesini beklediğim maçta “underdog” ev sahibi takımı şansı görüyorum.

NY Jets +1

WAS Redskins @ CAR Panthers

Redskins geçen hafta tamamen etkisiz kaldığı maçta Eagles’e skor olarak ezilmemiş gözükse de oyun olarak ezildi. Redskins koçu Shanahan son çeyrekte nihayet beklenen değişikliği yaptı ve 4. top kaybını yapan R.Grossman’ı kenara aldı. Redskins muhtemelen bundan sonra yoluna Beck ile devam edecek. Beck’te bu takımı playoff’a taşıyacak bir oyuncu değil ama en azından Grossman’dan az hata yapmasını bekliyorum. Geçen hafta Redskins savunması da özellikle oyunun başında rakibini durduramadı ve takımın maçta kalmasını sağlayamadı. Böyle olunca rahat bir Eagles galibiyeti yaşandı.

Panthers ise aslında son çeyreğe kadar başabaş götürdüğü maçı kötü bir şekilde kaybetti. C.Newton’ın TD pası atamadığı ve 3 top kaybı ile oynadığı maçta M.Turner maça damga vuran isim oldu. M.Turner’ın üstünlüğüne rağmen Panthers top kontrolünü tamamen rakibine vermedi. Tabi bu kadar dengede giden bir maçta yaşanan top kayıpları galip takımı belirleyici oluyor. Falcons özellikle hücum anlamında çok iyi bir maç çıkarmasada kazanmasını bildi.

Ev sahibi Panthers’ın maç kazanma isteğinin bu mücadelede de devam edeceğini düşünüyorum. Redskins’de bir QB değişikliği var, bu durum ister istemez, olumlu veya olumsuz bir etki yaratacaktır. Ben şahsen Beck’in daha az hata yapacağını ama yine de üstün bir performans gösteremeyeceğini düşünüyorum. Bu maçta tek korkum Panthers’ın koşu savunması. Panthers yerden savunmayı başarabilirse maçı kazanmaya yakın takım gibi gözüküyor.

CAR Panthers -1

PIT Steelers @ ARI Cardinals

Steelers geçen hafta ikinci çeyrekte 17-0’lık üstünlüğü yakalayınca maçı rolantiye aldı ve az farkla da olsa Jaguars karşısında kazanmayı başardı. Skoru erken bulunca Mandenhall ile top kontrolü ağırlıklı oynayan Steelers’ın belki de sezon başından beri en iyi koştuğu maç oldu. Steelers savunması sadece MJD’ye konsantre oldu ve Jaguars havadan zorlayamayınca, hücumda da Big Ben hatasız bir maç çıkarınca galibiyet geldi.

Cardinals geçen haftayı dinlenerek geçirdi. İlk hafta Panthers karşısında kazandıktan sonra üst üste 4 maç kaybeden Cardinals için bu ara tam zamanında geldi diyebiliriz. Cardinals’ın yenildiği takımlara baktığımızda (WAS, SEA, MIN) durumun aslında gözüktüğünden daha vahim olduğunu anlayabiliyoruz. R.Grossman, T.Jackson ve McNabb gibi QB’Ler karşısında başarılı olamayan Cardinals savunmasının B. Roethlisberger karşısında da parlayacağını düşünmüyorum. Bu maçı kazanmak için Kolb’un harikalar yaratması gerektiğini düşünüyorum.

Bu iki takım en son 2008-2009 sezonu finalinde karşı karşıya gelmiş ve Steelers son dakikada maçı kazanmayı başarmıştı. O günden bugüne çok şey değişti. Özellikle Cardinals kadro kalitesi olarak oldukça geriledi. Bu hafta Steelers’ın son sefer olduğu gibi kazanmasını bekliyorum. Açılan handicap biraz riskli olsa dab u riski satın alıyorum.

PIT Steelers -3,5

GB Packers @ MIN Vikings

Bu maçla ilgili çok uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Vikings kaybedilmiş bir sezonda muhtemel bir QB değişikliği ile maça çıkacak. Çaylak Ponder’ın geçen sezonun şampiyonu karşısında mucizeler yaratmasını beklemiyorum. Packers her geçen hafta şampiyonluk kalibrasyonuna biraz daha yaklaşıyor. Vikings kesinlikle şu anda Packers’a rakip olacak bir takım değil ve A.Rodgers isterse 9 sayılık handikapı çok rahat kapatabilir. Packers geçen sezon Minnesota’daki maçı 31-3 kazanmayı başarmıştı. Bu maçta arkama yaslanıp Packers’ın kaç sayı farkla galip geleceğini merak ederek izlemeyi tercih edeceğim.

GB Packers -9