Kendi açımdan güzel bir haftayı geride bıraktım. Bu sezon gözüme çarpan şöyle bir durum var; galibiyet yüzdesi %50’nin altında olup handikapa karşı başarılı olan takımların sayısı geçen senelere göre ciddi oranda azalmış durumda. Bu sezon kötü olan takımlar gerçekten çok kötüler ve çift haneli handikapların dahi içerisinde yer alamıyorlar. Bundan sonraki haftalarda bu duruma dikkat ederek tercihlerimi yapacağım. Geçen hafta çok sürprizli bir hafta olamdı. En büyük sürprizi Pazartesi gecesi Jaguars Ravens’ı yenerek gerçekleştirdi.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

SD Chargers @ NY Jets – NY Jets +1(D)

WAS Redskins @ CAR Panthers – CAR Panthers -1(D)

PIT Steelers @ ARI Cardinals – PIT Steelers -3,5(D)

GB Packers @ MIN Vikings – GB Packers -9 (Y)

Chargers maça iyi başlayan taraftı. İlk yarıyı da 21-10 önde tamamladı. Sonrasında Chargers tarafında tahminimde öngördüğüm düşüş baş gösterdi ve Jets savunması ikinci yarıda rakibine skor şansı sunmadı. Jets evindeki maçı savunmasının sayesinde kazanmış oldu.

Redskins – Panthers maçı tam beklediğim gibi geçti. Hatta Beck beklediğimden iyi performans gösterdi diyebilirim. İlk yarı oldukça başabaş geçti. Redskins ikinci yarıda C.Newton ve arkadaşlarını durdurmayı başaramadı. Panthers ise aksine Redskins koşu hücumunu iyi durdurdu. Redskins tarafında yıldız sayılabilecek tek oyuncu S.Moss da sakatlık sebebiyle oyundan çıkmak durumunda kaldığı için skor Panthers leyhine açıldı ve tahminim tutmuş oldu.

Steelers – Cardinals maçı da tam beklediğim gibi geçti. Cardinals, Steelers koşu hücumunu durdurmayı başardı (zaten bu sezon pek çok takımın yaptığı gibi) fakat Big Ben’i durduramadı. Steelers savunmasının çok ekstra bişey yapmasına gerek kalmadı zira fark açıldıkça tek yönlü Cardinals hücumunu kontrol altında tutmak kolaylaştı. Topu 10dk daha fazla kontrol etmeyi başaran Steelers rahat bir galibiyet ile haftayı kapatmış oldu.

Bu hafta beni üzen tek takım Packers oldu. Vikings maça çok iyi başladı ve ilk hücumda 7 sayı üretmeyi başardı. Packers savunmada ilk maçına çıkan çaylak bir QB’ye karşı özellikle üçüncü hak durumlarında oldukça başarısız oldu. Packers sadece üçüncü çeyrekte gerçek oyununu oynadı ve 20-0 lık bir avantaj yakaladı. Farkı yakalayınca da dördüncü çeyrekte yatışa geçen Packers bir çeyreklik oyun ile 6 sayı farkla kazanmış oldu. Açıkçası geçen hafta Packers yerine Saints tercih etmediğime üzüldüm. Saints fark ne olursa olsun oyununu oynamaya devam etti ve 62’den tavşan çıkarmayı başardı.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 15
Yanlış: 12
Beraberlik: 1

NFL 2011 – 8. Hafta Tahminleri

JAC Jaguars @ HOU Texans

Yazımın başında da belirttiğim gibi Jaguars geçen haftanın sürprizine imza attı ve evinde Ravens’ı mağlup etmeyi başardı. Hüsum anlamında oldukça kısır geçen maçta savunmaların savaşı vardı. Jaguars savunması ligin en iyi savunmalarından biri olduğunu bu maçta kanıtladı ve R.Rice ve Flacco’yu sahadan sildi. Çaylak QB Gabbert’in de oldukça etkisiz olduğu maçta Jaguars yakn alandan J.Scobee ile 12 sayı bulmayı başardı ve maçı kazandı.

Texans ise Raiders ve Ravens yenilgilerinden sonra çıktığı maçta Titans’ı adeta sürklase etti. A. Foster’ın hem yerden hem havadan oldukça etkili olduğu maçta M.Schaub’un performansı da oldukça etkiliydi. Oyunun her iki tarafında da ciddi eksikleri bulunan Texans aldığı bu galibiyet ile AFC South liderliğini eline geçirmiş oldu.

Bu maç Jaguars için tamam ya da devam maçı olabilir. Jaguars bu maçta yenilirse rakibi ile arasındaki fark ciddi bir şekilde açılmış olacak. Jaguars’ın en büyük şansı Texans’da A.Johnson, D.Manning, M.Williams gibi yıldızların sakatlıkları sebebiyle oynayamayacak olması. Yerden koşu başına ortalama 4,5 yarda veren Texans başarılı Jaguars koşucusu MJD’yi konrol edebilmek için ön tarafta 8 kişi ile oynayacaktır. D.Manning ve M.Williams’ın eksikliği bu noktada ciddi şekilde hissedilebilir. Ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Jaguars, Texans lehine açılan yüksek handikapa karşı başarılı olacak seviyede bir performans gösterecektir.

JAC Jaguars + 9,5

ARI Cardinals @ BAL Ravens

Cardinals bu sezon ligin en kötü takımlarından biri. Sezon öncesi yaptığı Kolb takası çok tutmuş gibi gözükmeyen Cardinals, bu hafta y/g istatistiklerinde ligin en iyi savunmasına karşı oynayacak. Geçen hafta Steelers karşısında üçüncü çeyrekte bir ara silkinen Cardinals Kolb’un büyük hatası ile rakibine “safety” skoru verdi ve maç burada koptu. Savunma anlamında da oldukça etkisiz gözüken Cardinals’ın geçen hafta ciddi şekilde yara alan Ravens hücumu karşısında işi oldukça zor olacak.

Ravens geçen hafta savunmada oldukça iyi bir oyun çıkarsa da hücumda hiç etkili olamadı. Koşu hücumunu utilize edemeyen Ravens pas hücumunda da Flacco’yu koruma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu haftaki rakipleri Cardinals pas savunması konusunda ligin en kötü ekiplerinden biri. Ravens’ın AFC North yarışının içinde kalması ve geçen haftayı telafi edebilmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor.

Geçen hafta Chargers söylediğim şeyler bu hafta Cardinals için geçerli… Cardinals erken saatteki bu maça tüm ülkeyi diyagonel bir şekilde geçerek çıkacak. Bu yetmezmiş gibi karşısında oldukça kızgın bir Ravens takımı bulacak. Yazımın başında da belirttiğim gibi kötü takımlar bu sezon gerçekten çok kötüler. Cardinals’ın handikap dahilinde kalabileceğini düşünmüyorum.

BAL Ravens -12,5

NE Patriots @ PIT Steelers

Patriots geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Son lokavt sonrası kurallar gereği haftay “bye” geçiren takımlar ekstra antrenmanlar yapamıyor. Dolayısıyla eski zamanların aksine “bye”dan çıkan takımlar bu sezon başarısız bir görüntü çiziyor. Bu durumun Patriots için geçerli olacağını çok düşünmüyorum. Eminim T.Brady ve B. Belichick tüm hafta boyunca bu maçta nasıl oynamaları gerektiğini düşünmüşlerdir. “Bye” haftasına girmeden üst üste 3 galibiyet alan Patriots bu maçta da favori olan taraf.

Steelers geçen hafta Cardinals karşısında oldukça başarılı bir maç çıkardı. Fakat dikkat ettiğinizde Steelers’ın bu sezon ciddi bir rakibe karşı galibiyeti bulunmuyor. Steelers’ın galip geldiği maçlara bakmak gerekirse; Cardinals, Jaguars (4 sayı ile), Titans, Colts (3 sayı ile) ve Seahawks. Jaguars ve Titans dışında bu takımlar bu sezonun gerçekten en kötü takımları. Özellikle pas savunması anlamında ligin en iyi takımı gibi gözüken Steelers’ın ciddi bir pas hücumuna karşı galibiyeti bulunmuyor. Bu hafta ligin en iyi pas hücumuna karşı mücadele edecekler.

Hafta başında handikaplar açıklandığında Patriots’ın handikapı bir FG farkın altındaydı (-2,5). O seviyede yakalamayı başaramadım ve bir FG ile Patriots’ı tercih ettim. T. Brady’nin kariyeri boyunca Steelers’a karşı 6-1’lik bir üstünlüğü var. Steelers çok daha iyi zamanlarında T. Brady’ye karşı başarılı olamadı. Bir hafta ekstradan dinlenmiş Patriots’a karşı Steelers’ın işi oldukça zor olacak.

NE Patriots -3

SD Chargers @ KC Chiefs

Aslında Pazartesi gecesi maçlarına tahminde bulunmayı çok sevmiyorum. Pazartesi geceleri beklenmedik şeylerin yaşanması daha mümkün oluyor. Geçen hafta Jaguars bunu bir kez daha kanıtladı. Fakat bu hafta Vegas’ın bu maçta bir hata yaptığını düşünüyorum bu sebeple MNF mücadelesine bir tercihte bulunma kararı aldım.

Chargers kağıt üstünde ligin en iyi takımlarından biri, ve bahisçiler açısından da devamlı tercih edilen bir takım. Geçen hafta Jets karşısında oyuna iyi başlamalarına rağmen üstünlüklerini koyamadılar ve favori gösterildikleri maçta sahadan yenik ayrıldılar. Bu sezon sadece iki kere açılan handikapa karşı başarılı oldular; galibiyeti olmayan Dolphins ve Orton ile maça başlayan Broncos. Chargers’ın bu maçta yine gereğinden fazla ilgi gördüğünü düşünüyorum.

Chiefs son 3 maçını kazandı ve son 4 maçında belirlenen handikapa karşı başarılı oldu. Kendi evinde oynayacağı Pazartesi gecesi maçı için bir FG’den fazla puan verilmesinin ciddi bir hata olduğunu düşünüyorum. San Diego’da oynan ilk maçta da Chiefs skoru yakın tutmayı başardı. O haftadan beri de hem savunmada hem hücumda daha iyi oynamaya başladılar. MNF’de ev sahibi “underdog” güzel tercih gibi gözüküyor.

KC Chiefs +3,5