1- Green Bay Packers (10-0): Tampa Bay Buccaneers’ı sanılandan daha zor yendiler. Aaron Rodgers üç TD pasıyla kriz anlarını başlamadan bitirdi. LaGarette Blount’un Packers savunmasını defalarca ezip geçmesi coach Mike McCarthy’yi savunma sertliği konusunda gelecek için uyarı olduğu kesin. Yenilmeden normal sezonu tamamlamaları sürpriz olmayacaktır.

2- San Francisco 49ers (9-1): Jim Harbaugh bu takıma kazanma alışkanlığını kazandırdı. Kendi evlerinde Cardinals’ı ezdiler. Alex Smith’in 2 TD pası, Frank Gore’un 88 yardlık koşusu maçı erken koparmalarına yetti. Savunmaları yine müthiş bir maç çıkardı. NFC’de Packers’ın ensesindeler.

3- Baltimore Ravens (7-3): QB Joe Flacco uzun mesafe paslarda belkide ligin en iyilerinden olduğunu zorlu Bengals maçında gösterdi. Sertlikleriyle Bengals’lı Andy Dalton’u baskı altına aldılar. Genç Torrey Smith ve Ray Rice ile hücumda Bengals’ı dağıttılar.

4- Chicago Bears (7-3): Müthiş savunmaları Chargers karşısında da iş başı yaptı. QB Jay Cutler güven duyulmasa da 18/31 pas isabeti ve 2 TD pası verdi. Cutler’ın son çeyrekte attığı interception’a yaptığı savunma görülmeye değerdi.

5- Detroit Lions (7-3): Haftanın en zevkli maçında harika bir geri dönüşe imza attılar. QB Matthew Stafford iki interceptionla başladığı Panthers maçında 5 TD  yaptırarak Ford Fields’ta devleşti. Üzerlerindeki ölü toprağını galibiyetin ötesindeki geri dönüşleriyle almaları onların playoff yürüyüşünü kuvvetlendirecektir.

6- Houston Texans (7-3): BYE

7- New England Patriots (7-3): Chiefs karşısında ikinci çeyrekten itibaren rakiplerini Gillete Stadium’un çimlerine gömdüler. Tom Brady sağ tarafından Rob Gronkowski’yi buluşturduğu hücumlara Chiefs de çare bulamadı. Sezon başından bu yana süre gelen OL sıkıntısı rahat kazanmalarına rağmen yine göze battı. Super Bowl istiyorlarsa OL’da daha kuvvetli olmalılar.

8- New Orleans Saints (7-3): BYE

9- Pittsburgh Steelers (7-3): BYE

10- Atlanta Falcons (6-4): Micheal Turner’ın 100 yard koştuğu Titans savunmasını geniş fiziğiyle dağıttı. QB Matt Ryan ilk yarıda çok önemli paslar attı. Playoff için Saints’in hata yapmasını bekliyorlar.

11- Cincinati Bengals (6-4): Önce Steelers sonrada Ravens’a yenilince divisionlarında geriye düştüler. Andy Dalton üç interception yapmasına rağmen Bengals’ı Baltimore’da ayakta tutmaya çalıştı. Son hücumda üst üste OL’ları delinmesiyle uzatma şansını teptiler. Divisonlarını ilk sırada kapatamasalar da playoff için wild-card oynayacakları yüzdeyi yakalayabilirler.

12- Dallas Cowboys (6-4): Tony Romo’nun form tutmasıyla üst üste üçüncü maçlarını da kazanmayı bildiler. Washington DC deplasmanında Redskins’i uzatmada field-goal vuruşuyla geçtiler. Romo’nun üç TD paslık oyunu ve uzatmada FG öncesi rakip savunmayı okuyup aldığı timeout galibiyette önemliydi. Division liderliği için Giants’a göre fikstür avantajları var.

13- New York Giants (6-4): Zorlu fikstüre Patriots’ı yenerek başlasalar da üst üste ikinci maçlarını kaybettiler. Eli Manning’e yapılan baskı Eagles karşısında rahat hücum edememelerine sebep oldu. Micheal Vick’in yokluğunu değerlendiremediler.

14- Oakland Raiders (6-4): Micheal Bush’un müthiş koşuları ve ikinci çeyrekte takım olarak savaşlarıyla Vikings’i yenmeyi başardılar. Vikings QB’i çaylak Christian Ponder’ın pas kanallarını kapatmaları galibiyetin anahtarıydı. Sezon ortası transfer edilen Carson Palmer takıma uyum sağladıkça daha iyi olacaklardır.

15- Buffalo Bills (5-5): Üç hafta önceye kadar yapılan anketlerde AFC’nin en iyi üç takımından biri olarak gösteriliyordular. Üç haftada nasıl bu kadar kötü duruma geldiler akıl alır gibi değil. Miami deplasmanında Dolphins karşısında ezildiler. Bir ay önce sözleşme yenileyen QB Ryan Fitzpatrick ve Bills hücumları sahada uyur gezer gibiydiler.

16- Denver Broncos (5-5): Formayı aldığı ilk günden tartışılan QB Tim Tebow, Broncos-Jets maçıyla şoför koltuğunda yerini sağlamlaştırdı. Üç çeyrek kendisinin güzel paslarıyla atak yapamayan Broncos WR ve RB’lerine nasıl koşu yapılacağını maçı tek başına kazanarak gösterdi. Tebow’lu beşinci maçta gelen dördüncü galibiyetle divisionlarında Raiders’ın ensesine yapıştılar.

17- New York Jets (5-5): Zayıf skorlu giden maçta QB Mark Sanchez’in attığı interception ile gelen TD sonrası Broncos’u maçın içine soktular. İki hafta önceye kadar sağlam olan playoff umutlarını Denver’ın yüksek tepelerinde bıraktılar. Coach Rex Ryan’ın işi artık daha zor.

18- Tennessee Titans (5-5): Atlanta deplasmanında kötü oynayarak yenildiler. Üç çeyreğin ortalarında QB Matt Hasselback’in yerine oyuna giren QB Jake Locker iki TD pası vererek takımını çok iyi yönetti. Önümüzdeki haftalarda formayı kapması muhtemel.

19- Cleveland Browns (4-6): Kazanan her zaman haklıdır deseler de Jaguars’ı tamamen şanslarıyla yendiler. Browns savunması istatistiklerde iyi iş yapmış gözükse de Brain Gabbert’a dua etsinler.

20- Kansas City Chiefs (4-6): Maça iyi savunma yaparak başlasalar da Patriots RB ve TE’lerini savunmanın arkasına çok kaçırdılar. QB Tyler Palko’nun üç interception attığı maçta hücum hatları hiç işlemedi.

21- Philadelphia Eagles (4-6): Micheal Vick’in yokluğunda QB Vince Young üç interception atsa da son hücumda end-zone’a verdiği TD pası ile Giants’ı deplasmanda yendiler. Zor bir galibiyet olsa da playoff umutları mucizelere bağlı.

22- San Diego Chargers (4-6): 
Phillip Rivers Soldier Stadium’da iyi paslar atsada kritik anlarda yaptığı 2 interceptionla yine Chargers’ı yaktı. Vincent Jackson 165 yardslık yakaladığı paslar Bears’ı yenmelerine yetmedi. Üst üste 5. Maçlarını kaybetmeleri playoff umutlarını söndürmeye başladı.

23- Seattle Seahawks (4-6): Rams’e karşı çok iyi savunma yapıp üç çeyrek sahanın tek hakimleriydiler. Marshawn Lynch Seahawks’ın en iyisiydi.

24- Tampa Bay Buccaneers (4-6): Son dört maçı kaybetmeleri onların playoff şanslarını neredeyse mucizelere bıraktırdı. Green Bay Packers deplasmanında ligin en iyisine dişe diş mücadele etmeleri gelecek haftalar için tek pozitif gözüken yönleriydi. Daha farklı yukarılarda olabilirlerdi.

25- Arizona Cardinals (3-7): Bu yılın en kötü oyunlarından birini oynadılar. 49ers karşısında hiçbir varlık gösteremediler. QB John Skelton’un 6/19 pas isabeti ve üç interception’ıyla Cardinals taraftarlarına saç baş yoldurttu.

26- Jaksonville Jaguars (3-7): Çaylak QB Brain Gabbert hiçbir gelecek vaad etmiyor. Browns maçını son çeyrekte çok rahat kazanabilirlerdi. End-zone’a basit pasları ıskaladılar, yazık oldu.

27- Miami Dolphins (3-7): QB Matt Moore’un üç TD pasının yanı sıra Reggie Bush’un bir kaç haftadır ligin en iyi RB’lerinden biri olduğunu hatırlamasıyla Bills’i krize ittiler. İki çaylak Charles Clay ve Danial Thomas’ın hücumlarda her geçen hafta etkinleşmesi Tony Sparano’ya gelecek yıl için playoff umutları vermeye başladı.

28- Washington Redskins (3-7): Uzatmada Cowboys’a yenildiler. İkinci çeyrekteki müthiş oyunlarıyla göz doldursalar da hücumlarında istikrar yok. Uzatmada ki 52 yardslık fiel-goal vuruşunu değerlendirseler kazanan onlar olabilirdi.

29- Carolina Panthers (2-8): Lions’a hücumda müthiş bir etkinlik kurmalarına rağmen ikinci yarıda savunmaları darmadağın olunca yenilmekten kurtulamadılar. Bu yılın açık ara en iyi çaylağı QB Cam Newton seyiri güzel oyunuyla herkesi büyülemeye devam ediyor. Riskli oyun stili dört interceptiona neden olsa da bir TD pasının yanında yaptığı iki TD koşusunu ancak filmlerde görebilirsiniz.

30- Minesota Vikings (2-8):
 Onların en önemli özellikleri olan koşuları yapacak olan Adrian Patterson’ın ilk çeyreğin sonunda sakatlanması Raiders yenilgisinin en önemli sebebiydi. Çaylak QB Christian Ponder iki TD pası yapmasına rağmen çok kritik üç interceptionla kendisine duyulan güveni azalttı.

31- St Louise Rams (2-8):
 Elinde Brandon Llyod ve Steven Jackson gibi iki tecrübeli patlayan güç olmasına rağmen ne onları uygulayacak hücum oyunları, ne de IQ’su yüksek bir QB’ye sahipler. Seahawks gibi kötü bir takımdan kendi evlerinde fark yediler. Bu takım çok daha iyi olabilirdi.

32- Indianapolis Colts (0-10):
 BYE