1- Green Bay Packers (8-0): Haftanın en heyecanlı maçında Chargers’ı San Diego deplasmanında Aaron Rodgers’ın dört TD pası ve 21/26 lık pas isabet oranıyla yenerek tüm NFL’e ligin patronunun kim olduğunu gösterdiler. Chargers’ın QB’si Phillip Rivers’ın pas kanallarına yaptıkları savunma çok etkileyiciydi.

2- San Francisco 49ers (7-1): Jim Harbaugh’un yönetiminde eski şaşalı günleri geri getirdikleri artık su götürmez bir gerçek. Hem hücumda, hem de savunmada birbirlerine iple bağlıymış gibi oynuyorlar. Dört maçtır 100 yardın üzerinde koşan Frank Gore bu maçta da 107 yard koştu. 15-20 yıl önceki iddialı takımın bütün derecelerini yakalıyorlar.

3- Baltimore Ravens (6-2): Pittsburgh deplasmanınını, son hücumda Joe Flacco’nun müthiş pasıyla buluşan Torrey Smith ile maçı kazanarak bitirdiler. Sezonda iki kez Steelers’ı yenmeleri büyük başarı.

4- Cincinati Bengals (6-2): Hissettirmeden AFC’nin zirvesine katılıyorlar dediğimizde bile bu hafta zirveye çıkacaklarını tahmin etmemiştik. Patriots ve Steelers’ın yenilmeleriyle AFC’nin zirvesine sürpriz bir şekilde oturdular. Titans karşısında ikinci yarıda müthiş savunmaları ve 17-0’lık serisi zorda olsa galibiyeti getirdi.

5- Detroit Lions (6-2):
 Bye

6- New York Giants (6-2): Zorlu fikstürün başlangıcında deplasmanda New England Patriots’ı yenerek 2008 Super Bowl hatıralarını anımsadılar. QB Eli Manning’in son saniyelerde Jake Ballard’a yaptırdığı TD ile büyük zafer kazandılar. Division’larında en yakınlarındaki Cowboys’a iki galibiyet fark atmış durumdalar.

7- Houston Texans (6-3): Oyun sistemleri RB’ler için çok verimli düzeyde. İyi savunası olan Browns’a ilk yarıdan 24 sayı yaparak patronun kim olduğunu gösterdiler. En önemli mevki QB’de Matt Schaub çok zayıf olsada Arion Foster 124 yards, Ben Tate 115 yards koşarak bu açığı kapattılar.

8- New Orleans Saints (6-3): Bu hafta savunmadaki gayretleri Buccaneers karşısında galibiyeti getirdi. Zaten Drew Brees gibi bu ligin en önemli QB’lerinden birine sahipler. Savunmada vidaları sıktıkları an Super Bowl adayı olurlar.

9- Pittsburgh Steelers (6-3):
 Ravens derbisinde son çeyrekte Ben Roethlisberger’ın Steelers hücumlarına yaptığı liderlikle maçı kazanma noktasına getirdiler. Bu kadar iyi savunması olan Steelers’ın, 30 saniye içerisinde Torrey Smith’i iki kere kaçırmasını Ravens affetmedi. Üç mağlubiyetlerinden ikisini division’daki Baltimore Ravens’tan almaları bu yenilgiyi daha da ağır hale getirdi.

10- Atlanta Falcons (5-3):
 Colts karşısında Matt Ryan’ın üç TD pasına, Julio Jones’un 131 yard pas yakalamasına methiyeler düzeceğimiz bir oyun oynasalar da rakiplerinin ligin en kötüsü olduğunu unutmamak gerek. Bu maç Falcons’a ölçü olmasa da rahat kazanmaları önemliydi.

11- Buffalo Bills (5-3): Jets’e karşı evlerinde kendilerine yakışmayacak silik bir oyun ortaya koydular. Geçen hafta sözleşme yenileyen QB Ryan Fitzpatrick, iki interception atıp yapıp kötü oynadığı Jets maçının telafisi için ekstra bir galibiyet aldırması gerekecek.

12- Chicago Bears (5-3): Lincoln Financial Fields’ta çok önemli bir galibiyet aldılar. Kendi ayarlarındaki takımlara karşı kafa kafaya oynadıkları maçları kazanma serilerini Eagles karşısında da sürdürdüler. İki TD yaptırsa da QB Jay Cutler’la ancak playoff yaparlar.

13- New England Patriots (5-3): Gillete Stadium’da Giants’a karşı 2008 Super Bowl’un dejavu’sunu yaşadılar. QB Tom Brady, WR’ların kötü performansı nedeniyle inanılmaz top kayıpları gerçekleştirip sinirlense de 1.30 dakika kala takımını öne geçirmeyi başarmıştı. Kötü bir mağlubiyet oldu.

14- New York Jets (5-3): 
Bufallo deplasmanında Bills’i üçüncü çeyrekte sahadan sildiler. Coach Rex Ryan’ın takımı, ikinci yarıları müthiş oynamaya başladı. Division’ları için anahtar niteliğindeki galibiyeti söke söke aldılar.

15- Dallas Cowboys (4-4):
 Zayıf Seahawks’ı Tony Romo’nun 2 TD pası ile rahat geçtiler. 139 yards koşan çaylak DeMarco Murray kendi evinde bir başka oynuyor sanki. Playoff’u sonuna kadar zorlayacaklar.

16- Oakland Raiders (4-4): Yeni transfer Carson Palmer üç TD  ile 332 yard pas atsa da üç interception’ı savunmayı da etkiledi. İkinci yarı Broncos’tan 31 sayı yeyince galibiyet hayal oldu. Division liderliği için telafi şansları var.

17- Kansas City Chiefs (4-4): AFC West’deki her takım gibi onlarında sağı solu belli olmuyor. Kendi evlerinde Dolphins karşısında rezalet oynayarak rakiplerine ilk galibiyetlerini aldırdılar. Geçen haftalarda ki Chiefs’ten eser yoktu.

18- San Diego Chargers (4-4): Phillip Rivers bu takım için çift taraflı bıçak gibi. Kendi evlerinde, namağlup Packers maçına iyi başladıkları anda Rivers üst üste yaptığı iki  interception ile takımını hep bir adım geride bıraktı.  385 yards, 4 TD pası verse de yaptığı üç interception ve 26/46 pas isabetiyle Chargers’ı yaktı.

19- Tampa Bay Buccaneers (4-4): Saints deplasmanında ilk üç çeyrek ayakta uyudular. Bir ara QB Josh Freeman takım arkadaşlarına sahada iteleyip kendine getirtmeye çalışsa da nafile. İyi bir RB’e ihtiyaçları var.

20- Tennessee Titans (4-4): Bengals karşısında ilk yarıda inanılmaz iyiydiler. Ama ikinci yarıda sahada her hattıyla dökülen bir Titans vardı. Texans’la araları dahada açılmış oldu.

21- Cleveland Browns (3-5): Bir tek savunmaları iyiydi ama onuda Houston deplasmanında unuttular. Arion Foster’ı durduramayıp delik deşik oldular. Hücumları zaten rezalet durumda.

22- Denver Broncos (3-5): Geçtiğimiz hafta yerden yere vurulan Tim Tebow, Oakland deplasmanında yerden kalkmayı bildi. İstatistikleri çok iyi olmasa da Tebow müthiş iki 2 pas ile iki TD yaptırdı. Beş dakika kala Eddie Royal’ın 85 yard’lık punt return touchdown’ı galibiyetin anahtarı oldu.

23- Philadelphia Eagles (3-5): Micheal Vick’in vasatın altında oynadığı maçta kendi evlerinde Bears’a yenilmekten kurtulamadılar. Division’larında Giants’tan iyice uzaklaştılar.

24- Washington Redskins (3-5): Kendi evlerinde ligin flaş takımı 49ers’a  yenilmekten kurtulamadılar. Her sürprize açık olan bir division’da olsalar da onların playoff yapmaları artık sürprizden de öte olur.

25- Arizona Cardinals (2-6): Çaylak Patrick Peterson’ın 99 yardslık kick return’ü ile uzatmada Rams’i yendiler. Savaştılar, mücadele edip bu maçı kazansalar da bir daha ne zaman kazanırlar bilinmez…

26- Carolina Panthers (2-6):
 BYE

27- Jaksonville Jaguars (2-6): BYE

28- Minesota Vikings (2-6): BYE

29- Seattle Seahawks (2-6): Cowboys karşısında hiçbir hatları işlemedi. QB’leri Tarvaris Jackson’a Cowboys forması giydirseler ancak bu kadar aleyhlerinde oynardı. Üç interception ile zaten kötü olan hücumlarını adeta yok etti!

30- Miami Dolphins (1-7): QB Matt Moore 3 TD pası, 244 yard, 17/23 pas isabetiyle Kansas City deplasmanından ilk galibiyetlerini çıkardılar. Daha önce son çeyreklerde kaybettikleri maçları düşünüp ilk yarıdan Chiefs’ı sahadan sildiler.

31- St Louise Rams (1-7): Arizona deplasmanında Cardinals’a uzatmada yenildiler. Steven Jackson ve Brandon Llyod gibi hücum silahları olan bir takım için bulundukları yer çok kötü.

32- Indianapolis Colts (0-9): Falcons’un QB’si Matt Ryan o basit interception’ı yapmasa TD yapmaları hayaldi. Peyton Manning’siz bir Colts belkide TAFL de dahi oynayamaz. QB’leri Curtis Painter pas vermek bir yana kaskını kafasına zor takıyordur(!)