Her sene bıkmadan usanmadan sorduğumuz sorunnun bu senede tekrarlanmasına şaşıran yoktur sanırım. Bu senede Kulüpler Ligi fikstirünün çekilmesinin ardında artan sorulara cevap arayanlar okumaya devam…

Üniversiteler Ligi ve Kulüpler Ligi’nin birlikte oynanması ile artan trafiğe cevap vermek ile Avrupa liglerine uyum sağlamak arasında sıkışmış bir lig planımız var. Buna birde Üniversiteler Ligi ve Kulüpler Ligi’nde aynı kadro ile mücadele eden takımlar eklenince işler iyice sıkışıyor…

Bu sıkışıklığı aşmak için federasyonun aldığı önlem Ocak öncesi ikişer Kulüpler Ligi maçı oynatmak oluyor. Bu sene yaşanan karışıklık sadece bu iki maçın tarihini açıklanması oldu. Metin Ejder federasyonun amacının bu sene oluşturulacak programın artık temel alınacağı ve artık her sene aynı şekilde tekrarlanması olduğunu belirtiyor. Bu temelin oluşturulması için Üniversiteler Federasyonu ile iletişimlerinin devam ettiğini ve onlarında vereceği bilgilerle 15 Kasım’da kesin fikstürü açıklamak istediklerini belirtiyor.

Bu konuda federasyona katılıyorum. Takımlardan bilgi toplamanın zor olduğu ligimizde, aynı ligde yer alan takımların bir araya gelip ortak karar veremedikleri sürece federasyonun lig organizasyonunu kendi bildiği gibi yapması en akıllıca yaklaşımdır. Bu noktada takımların eksik kaldığı nokta bir araya gelmektir. Federasyonun eksik kaldığı nokta ise lig katılımında kesin kural ve tarihleri belirleyememiş olmasıdır.

15 Kasım’ı sabırsızlıkla beklerken, federasyon ve takımlara birkaç önerim olacak. Çok da yabancı olmadığımız öneriler bunlar.

Kulüpler Ligi’ne katılacak takımlar ve katılım kriterleri her sene Ağustos ayında belirlenmeli ve sonunda açıklanmalı.

Eylül ayının ilk iki haftası içinde liglerde yer alacak takımlar bir araya gelmeli ve ligin organizasyonu hakkında ortak görüşlerini federasyona bildirmeliler.

Federasyon bu bilgiler doğrultusunda gerekli şartları belirleyip takım temsilcilerine geri dönüş yapmalı ve lig kurrası Eylül sonunda çekilerek Ekim’in üçüncü haftasonunda lig maçlarına başlanmalı.

Unutmadan bu sene için hala geç değil. Buradan birinci ve ikinci ligde yer alan bütün takımlara açık çağrı yapıyorum. Lig başlamadan toplanın ve nasıl bir organizasyon istediğinizi belirleyin. Bu şartları federasyona ve birbirinize bildirin. Emin olun beklediğinizden çok daha fazlasını elde edeceksiniz.

Tüm takımlara 2011-2012 sezonunda başarılar dilerim…