Geçen hafta yazımı “bu hafta maç seçmekte oldukça zorlandım. Kendimi rahat hissettiğim bir tane bile maç yok bu hafta. %50’lik bir yüzdeyi başarı olarak kabul edeceğim” diyerek bitirmişim. Tam dediğim gibi bir hafta geçti… arada kaldığım bir iki maçtada kötü tercihler yaptım. Sezon genelinde doğru tahmin yüzdesinde kritik sınıra geldik (%55). Bundan kötüsü zarar demek.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

JAC Jaguars @ CLE Browns – JAC Jaguars +1 (Y)
CIN Bengals @ BAL Ravens – BAL Ravens -7 (B)
SEA Seahawks @ STL Rams – STL Rams -1 (Y)
PHI Eagles @ NY Giants – NY Giants -4,5 (Y)

Jaguars @ Browns maçı yine tahmin ettiğim gibi geçti… Oldukça düşük skorlu ve yakın bir mücadele oldu. Geçen hafta, Jaguars’ın üç maçlık deplasman serisinin son maçında galibiyetini riske etmiştim. Jaguars son hücumda rakip beş yardı içinde TD üretemeyince tahminim bilançonun eksi tarafında kaldı.

Bengals @ Ravens maçında tahmin yazımı yazdığım gecenin sabahında R.Lewis’in oynamama durumu belirdi. Maç günü beklenen oldu ve Lewis forma giymedi. Yine de Ravens maça kötü başlasa da ilk yarıyı 7 sayı önde kapamayı başardı. Dördüncü çeyreğin hemen başında fark 17 sayıya kadar çıktı. O noktadan sonra Ravens savunmasında R.Lewis’in eksikliği hissedilmeye başladı. Bengals maçın sonunda farkı 7 sayıya kadar indirdi. Neredeyse maçı kazanacaklardı. Buna da şükür diyoruz…

Seahawks @ Rams maçıda beklentlerime oldukça yakın geçmeye bir maç gibi başladı. Fakat maç boyunca yaşanan sakatlıklar hep Rams aleyhine gelişti. Hücum hattında (line) kritik sakatlıklar yaşayan Rams ne S.Bradford’u koruyabildi ne de S.Jackson’ın koşmasını sağlayabildi. Durum böyle olunca kağıt üzerinde daha iyi bir takım olan Seahawks sahadan galibiyet ile ayrıldı. Çok şaşırtıcı bir sonuç olmadı, zaten haftanın en riskli maçlarından biriydi.

Eagles @ Giants rivalry’sinde V.Young’ın karşısında tercihte bulunmanın riskini aldım. Neydi bu risk? Young, artık emeklilik yaşı yavaştan gelen M.Vick’in sakatlığı sebebiyle oynayamadığı maçta kendini tekrar gösterme fırsatını iyi değerlendirmek isteyecekti. Açıkçası ben maçı yakın skorla kaybedeceklerini düşünmüştüm. Fakat Eagles özellikle savunmada ciddi bir performans sergileyerek maçı kazanmayı bildi. Eagles bu galibiyet ile playoff ümitlerini devam ettirmiş oldu.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 26
Yanlış: 19
Beraberlik: 2

NFL 2011 – 12. Hafta Tahminleri

GB Packers @ DET Lions

Şükran Günü sebebiyle bu hafta Perşembe 3 maç oynanacak. Bu sebeple ben de bu hafta iki bölüm şeklinde tahmin girmeyi planlıyorum. İlk bölümü hindi günü maçlarına ayırdım.

Açıkçası bu sezon Packers’ın 1 TD altında favori olduğu maçlarda kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu iki NFC North takımına böyle avantajlı bir oran verilince kendimi tutamadım.

Bildiğiniz gibi Lions her hindi gününde Cowboys ile birlikte evinde bir maç oynar. Lions bu son 8 Şükran Günü maçını ortalama 24 sayı fark ile kaybetti. Sezon başındaki Lions’ı gördüğümde bu trendin bu sezon kırılacağını düşünmüştüm fakat Lions “o gün”e yaklaştıkça kötü bir performans göstermeye başladı. Geçen hafta çaylak C.Newton’ın Panthers’ı karşısında zorlukla alınan galibiyet, ligin en iyi QB’sine sahip son şampiyon karşısında ne durumlara düşebileceklerini derin derin düşündürttü.

Bu iki takım arasında oynanan son 10 maçın sadece bir maçta galip gelmeyi başarabildi. O maçta da geçen sezon Rodgers’ın ikinci çeyreğin sonunda kenara gelmiş bir daha oyuna girmemişti. Daha önceki maçlara bakmadım bile. Packers bu 9 galibiyeti alırken sadece 2 kere handikapa karşı başarılı olamadı. Bu eşleşme bu hafta Şükran Günü’ne de denk gelince tercihimi son şampiyondan yana kullanmak en doğru seçim gibi geldi.

GB Packers -6,5

MIA Dolphins @ DAL Cowboys

Dolphins oldukça kötü başladığı sezonda son 3 maçından galibiyet çıkarmayı başardı. Tabi bu galibiyetlrin Chiefs, Redskins ve Dolphins’e ters yönde bir ivme yakalayan Bills karşısında alındığını belirtmek gerekir. Kısa haftada Cowboys deplasmanında bu seriyi devam ettirmeye çalışacaklar.

Cowboys, Lions’ın aksine hindi günlerinde evinde genelde başarılı olan bir takım. Geçen sezon T.Romo’nun oynayamadığı maçı saymazsak, Cowboys evinde son 5 Şükran Günü’nde ortalama 22 sayı farkla galip gelmeyi başardı. Geçen hafta Giants’ın yenilmesi ile birlikte NFC East’te liderliğe yükselen Cowboys, kısa haftada evsahibi avantajını değerlendirecektir.

DAL Cowboys -7

SF 49’ers @ BAL Ravens

Aslında bir tahminde bulunmak için oldukça riskli bir maç. Fakat NFL’de ilk defa iki kardeş head-coach’un karılaşacağı maçı es geçmek istemedim.
49’ers çaylak koçu ile birlikte rüya gibi bir sezon geçiryor. NFC West’te liderliklerini iyice perçinlediler ve yavaştan playoff atmosferine girmeye başladılar. Bu durum normal sezon sonuna doğru aleyhlerine işleyebilir…

Ravens geçen hafta çok kritik bir galibiyet alarak AFC North’un zirvesini Steelers’dan geri almayı başardı. AFC North’ta mücadelenin son maça kadar devam etmesi mümkün. Bu hafta evlerinde ligin sürpriz takımına karşı bir sürprz yaşamamaları gerekiyor yoksa Steelers karşısında aldıkları iki galibiyetin hiçbir anlamı kalmayabilir.

Bu maçta Ravens’ı tercih etmemin bir başka sebebi 49’ers’ın bu maç için kısa haftada tüm ülkeyi baştan başa geçip ciddi bir rakip ile oynayacak olması. Bu sefer rakip zayıf Redskins olmayacak. Kış aylarına da yaklaşmış olmamız sebebiyle ülkenin güneyi ile kuzeyi arasındaki sıcaklık farkı iyice artmaya başladı…

Bu durum da genelde deplasmanda oynayan sıcak iklim takımlarını olumsuz etkiler. Bu sebeplerle riskli olsa da tercihimi Ravens’dan yana kullanacağım. (Bir puan daha düşük bir handikap olsaydı çok daha mutlu olurdum)

BAL Ravens -3,5