Haftanın ilk yarısını artıda kapatmayı başardım. Böylece sezon genelindeki tahmin yüzdemi bir puan (%56) yükseltmiş oldum. Haftanın ikinci yarısında daha az maç tercihi yapacağım.

Hindi Günü Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

GB Packers @ DET Lions – GB Packers -6,5 (D)
MIA Dolphins @ DAL Cowboys – DAL Cowboys -7 (Y)
SF 49’ers @ BAL Ravens – BAL Ravens -3,5 (D)

GB Packers @ DET Lions maçının illk yarısı beklenmedik şekilde kısır geçti. Lions dersini iyi çalışıp, güçlü  Packers hücumunu normal seviyesinin oldukça altında tutmayı başardı. Lions tarafında dersini çalışmayan sadece bir kişi vardı o da N. Suh. Yaptığı anlamsız hareket ile hem oyun dışı kaldı, hem de Packers’ın kırmızı alanda tekrar ilk hakkı almasını sağladı. Bundan sonra maç Packers lehine koptu ve rahat bir galibiyet geldi. Teşekkürler Suh.

Hindi günlerinin klasikleşmiş ikinci maçında Dallas maça kötü bir giriş yaptı… Romo ilk hücumda ilk top kaybına imza attı. Dolphins bu top kaybını sayıya çeviremesede savunmada direncini iyice artırmış oldu. Iki hücum sonra Romo bu sefer kendi yarı alanında ikinci “interception”ını yaptı. Dolphins bu sefer skor üretmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte 16-10’luk skoru yakalayan Dolphins bu maçta yanlış tercih yaptığımın sinyallerini göstermiş oldu. Burdan sonra Cowboys toparlanıp maçı kazansada gerekli farkı yakalayamadı. Teşekkürler Romo.

SF 49’ers @ BAL Ravens maçında iki güçlü savunmadan beklenecek bir skor oluştu. Daha güçlü savunmaya sahip olan Ravens evsahibi olmanın da avantajını iyi kullandı hatasız bir oyunla galibiyeti almayı başardı. Ravens savunması tam dokuz kez rakip QB A.Smith’i arka alanda yakalamayı başardı bir de “interception” yapmayı başardı ve rakibe TD fırsatı vermedi. Her iki takımda hücumda fazla varlık gösteremedi fakat savunması ile iyi saha pozisyonu elde eden Ravens FG fırsatlarını daha çok bulan takım oldu ve 10 sayı farkla galibiyeti elde etti. Teşekkürler Ravens savunması.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 28
Yanlış: 20
Beraberlik: 2

NFL 2011 – 12. Hafta Tahminleri II

HOU Texans @ JAC Jaguars

İki haftadır tercih ettiğim Jaguars’ın bu hafta karşısında olacağım. Son dakikada rakip 5 yarddan 3 hücumda TD çıkarmayı başaramayan Jaguars’da ciddi bir tercih sıkıntısı yaşandığını düşünüyorum. Takımda tek “playmaker” var o da M.Jones-Drew. Tamam koşu başarılı olmadı mı, o zaman MJD’ye flat rotasında pas at. Jaguars Manning’siz Colts’un havlu attığı sezonu değerlendirememiş oldu. Sezon başında sürpriz bir QB değişikliğine giden Jaguars’da koç Jack Del Rio’nun koltuğunun ısındığını tahmin ediyorum.

Colts’un AFC South resminde olmamasını en iyi değerlendiren takım Texans oldu. Oyunun her iki yönünde yıldız oyuncularını bir bir kaybeden Texans buna rağmen ligin en iyi savunması konumunda kendini tutmayı başardı. A.Johnson’ın haftalardır eksikliği ile mücadele etmelerine rağmen ligin en iyi koşan ikinci takımı olmayı başardılar. Dolayısıyla Texans güçlü savunması ve koşu hücumu ile maçlarını kazanmayı başardı. Geçen haftayı “bye” geçen Texans’a bir kötü haber de M.Schaub’dan geldi. Bu hafta sezonu kapatan Schaub’un yerine M.Leinart görev yapacak. Leinart Cardinals’da da K.Warner’dan sonra şans bulmuş fakat bunu değerlendirememişti. Cardinals’a kıyasla daha güçlü bir hücum line’ına sahip olan Texans’da bu hafta A.Johnson’ın da sahalara dönmesi bekleniyor. Texans bu hafta zayıf Jaguars hücumunu durdurmak konusunda fazla sıkıntı çekmeyecektir. Box’a bir kişi fazladan koyup MJD’yi durdurmak yeterli olacaktır. Hücumda da Leinart hata yapmazsa Texans bu maçı rahat kazanacaktır.

HOU Texans -6

BUF Bills @ NY Jets

Son hafta düşüşe geçen bu iki takım için varolma maçı denebilir. Bu maçı kaybeden takım büyük ihtimal ile playoff yarışından kopacak. İki AFC East rakibinin üç hafta önceki ilk karşılaşmasında Jets deplasmandan rahat bir galibiyet çıkarmayı başarmıştı. O yenilgiden sonra Bills peş peşe 2 yenilgi daha aldı ve bu maça geldi. Bu arada yıldız koşucusu F.Jackson’ı da sakat listesine yazan Bills’in, Jets deplasmanında fazla şansı olacağını düşünmüyorum. Bills ayrıca, bu hafta, üst üste üçüncü deplasman maçına çıkıyor olacak. Bu kombinasyon bu sezon pek başarılı olmadı.

Jets tarafında da işler pek parlak değil. Son iki maçında Patriots ve Broncos’a yenilen Jets bir şekilde savunma ve hücumda senkronizasyonu koparmış gibi gözüküyor. Geçen hafta özellikle hücumda Sanchez son Broncos maçında da oldukça formsuz gözüktü. Savunmada da son hücumda T.Tebow’u durdurmayı başaramayan Jets sezonun beşinci yenilgisini almış oldu. Bu hafta sakat ordusu ile şehre gelen Bills’e karşı galip gelmeleri şart. Hem rakiplerini 2 maç arkaya atmak hem de playoff umutlarını devam ettirmek için bu maça ciddi bir şekilde asılmaları gerekiyor. Ben özellikle Jets savunmasından bir tepki bekliyorum. Hücumda da üç hafta once yaptıkları gibi koşu hücumunu utilize ederlerse gereken farkı rahatlıkla yakalayacaklardır. Şu anda Bills hücumu Jets ile başa çıkabilecek durumda değil.

NY Jets -9

WAS Redskins @ SEA Seahawks

Haftanın en anlamsız maçlarından biri bu haftaki son tercihim olacak. Maçı çok uzun uzadıya analiz etmeye gerek yok. KC Chiefs izin verseydi Redskins koçu Shanahan herhalde bu hafta K.Orton’u QB pozisyonunda başlatacaktı! Geçen hafta Cowboys maçında gösterilen direnişe çok aldanmamak gerekiyor. Sonuçta ligin en eski rekabeti. Şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray’ın Fenerbahçe maçı ile sezonu kurtarmaya çalışması güzel bir bezetme olabilir. Hatta bu yenilginin bu haftaki maça olumsuz yönde etki edeceğini düşünüyorum. Üstelik ülkenin en doğusundan en batısına yolculuk yapmaları gerekecek.

Seahawks giden sezona rağmen elinden geldiğince mücadele etmeye çalışıyor. Son iki maçlarını kazanmayı başardılar ve güçlü oldukları evlerinde zayıf Redskins’i konuk edecekler. Seahawks ligin en iyi koşu savunmalarından birine sahip. Dolayısıyla bu hafta Grossman ve Seahawks secondary’si bol bol karşılaşacaklardır. Sakatlıktan dönen S.Moss 100% olmasa da bir etken olabilir ama bu eşleşmeden Seahawks’ın galip çıkacağını düşünüyorum. Grossman’ın yüksek gürültülü Qwest Field’da işi çok zor olacaktır. Seahawks yakaladığı ivmeyi devam ettirecektir.

SEA Seahawks -3,5

Not: Bu hafta yaptığım 6 tercihte favorilerden yana. Bu pek iyi bir sinyal değil fakat fikstüre baktığımda beğendiğim bir tane bile underdog yok. En güçlü underdog adayım Broncos üst üste 5 maç kaybetmiş Chargers ile deplasmanda oynayacak. Diğer bir aday Vikings’de ise A.Peterson forma giyemeyecek. Durum böyle olunca bu hafta favorilerden gitmek durumunda kaldım.