Merhaba NFL takipçileri, yine zevkli maçlara sahne olan bir NFL haftasını geride bıraktık. Yavaş yavaş Playoff’a girecek ve dışında kalacak takımlar belli olmaya başlıyor. Her ne kadar hiçbir şey kesin olmasa da bazı takımlar oynadıkları oyunlarla bunları belli ediyor. Bazı gruplarda ise yarış tam gaz devam ederken önümüzdeki haftaların daha çekişmeli ve güzel maçlara sahne olacağının mesajını veriyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse bu hafta benim için oldukça iyi geçti. Desteklediğim iki takım olan Raiders ve Cowboys haftayı galibiyetle kapatarak Playoff iddialarını devam ettirdiler. Raiders yazımı daha önce yazmıştım şimdi ise Cowboys yazısıyla karşınızdayım.

Maç hem Cowboys hem de Bills açısından oldukça kritikti. Cowboys bu maçı kazanarak Giants’ı takibini kayıpsız sürdürmesi, division liderliği için oldukça önemliydi. Bills ise Patriots ve Jets’in olduğu AFC East’te fazla hataya yer olmadığının farkında olarak kaybetmemeliydi.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere şovun yıldızı Cowboys’un sürekli eleştirilen QB’si Tony Romo idi. Romo bu sezon çok eleştirildi. Performansı için yapılan Roller Coaster benzetmeleri olsun baskı sürekli onun üstündeydi. Takip ettiğim Cowboys taraftar forumlarında da sürekli eleştirilen isim oydu. Herkes yeni bir QB’ye ihtiyaç olduğunu ve Romo’nun zamanının artık geçtiğini söylüyorlardı. Ancak unutulan bazı şeyler vardı. Aynı Romo ikinci haftadaki 49ers maçında kaburgasını kırmış ona rağmen sahaya dönüp maçı kazandırmıştı takımına. O maçtan itibaren de sakatlığını tam olarak atlatmamış bir şekilde bir nevi sakat sakat oynadı. Ta ki bu maça kadar…

Romo bu hafta ilk kez yüzde yüz sağlıklı bir şekilde çıktı maça ve bunu daha maçın ilk drive’ında gördük. Daha 5 play oynanmıştı ki WR Dez Bryant Romo’dan gelen 34 yard pası endzone da yakaladı ve maça 7-0 önde başladı Cowboys. Belli ki Romo sağlıklı bir şekilde oynamayı özlemiş. Öyle ki Romo ilk çeyrek bitmeden bir TD pası daha atmayı kafasına koymuştu. Bu sefer de diğer WR Laurent Robinson Romo’nun 5 yard pası ile endzoneda buluştu. Bu play’de özellikle dikkatimi çeken bir şey vardı…

Cowboys endzone’a 5 yardlık mesafeden hücum ediyordu. Romo burada savunmayı çok iyi okudu ve TE Jason Witten’a line’da kalmasını söyledi. Ardından gelen Bills savunmasının Blitz’inden çok ustaca kurtuldu ve topu Robinson’a gönderdi. Romo ikinci periyoda da ilk periyotta ki gibi başladı ve hemen periyot başında Robinson’a 58 yardlık şahane bir pas gönderdi ve 3. TD pasını atmış oldu. Tabi bu oyunda Robinson’un ayak oyunlarının da payını vermek gerek. Ayrıca Romo oldukça yüzdeli bir oyun oynadı. Yanılmıyorsam ilk 11 pasının tümü isabetliydi. Maçı 23/26 pas yüzdesi ile tamamlayarak %88 ile Cowboys tarihinin bir maçta en yüzdeli pas atan oyuncusu oldu ve maçı 0 top kaybıyla tamamladı.

Romo dışında da çok üretken bir Cowboys hücumu vardı. Son haftaların NFL çapında en formda isimlerinden RB DeMarco Murray yine çok iyi bir maç çıkardı. 135 yardı 20 taşımada gerçekleştirerek ortalama 6.8 yard koştu. Felix Jones’un sakatlığı sonrasında oynadığı son 4 maçta toplan 601 yard koşarak bunu başaran ilk Cowboys oyuncusu oldu. Üstelik son 4 maçta ortalama 150.3 yard koşarak lige damga vuran çaylak oldu. Bunlar ligin en iyi RB’lerinin bile ulaşmakta zorluk çektiği rakamlar ve bu genç daha çaylak senesinde bunları yapıyor. Sanırım sahip olduğu potansiyeli anlatmaya gerek bile yok. Şimdilik tek sorunu bu kadar çok koşan bir RB’ye göre az sayıda TD yapması.

Murray, bu maçta yaptığı TD ile toplam TD sayısını ikiye çıkardı. Sezona iyi başlayan fakat sonra ortalıklarda pek gözükmeyen Dez Bryant da yaptığı TD ile hayata döndü. Onun performansı çoğu WR’de olduğu gibi biraz da Romo’nun performansıyla alakalı. Hücum hattının Murray’den sonra en formda diğer ismi kuşkusuz Laurent Robinson. Bills karşısında 3 pas yakalayıp 2 TD yaparak yine yıldızlaştı. Bu maçtaki TD’leri ile üst üste 3 maçtır TD yapmış oldu. Hiçbir zaman sakatlıklardan iyi sonuç çıkarmam ama Cowboys’taki WR ve RB sakatlıkları onlara yaradı. Felix Jones ve Miles Austin’in sakatlıkları DeMarco Murray ve Laurent Robinson’ın çıkış yapmasını sağladı.

Biraz da Dallas savunmasını konuşalım. Son iki Eagles ve Seahawks maçlarında tel tel dökülen koşu savunması bu maçta biraz daha kendine gelmiş görüntü çizdi. Yine eski savunma değil çünkü RB Fred Jackson 114 yard koştu ve durdurmakta zorlandık. Fakat maça direkt olarak Ware’in sack’i ile başlanması savunmanın ne denli konsantre olduğunun göstergesiydi. Koşu savunmasının ve genel olarak savunmanın son iki maça oranla daha iyi olmasının en büyük nedenlerinden biri de LB Sean Lee’nin dönmüş olmasıydı. Parmağındaki sakatlık nedeniyle iki maç kaçıran Lee bu maçta özel bir bandaj ile oynadı ve yaptığı büyük bir fedakarlıktı bana kalırsa. Defansta biraz daha derine inersek Cowboys secondary’sinin de iyi bir maç çıkardığını söylemeliyim. CB Jenkins’in yokluğunda forma giyen Orlando Scandrik Jenkins’i aratmadı. Yedekten gelen Frank Walker ve Alan Ball da oldukça iyi performans verdiler. Ancak bu maçta savunmanın yıldızı CB Terrence Newman’dı. Newman iki interception ile oynadı ve maçı bitiren 43 yardlık interception return TD’ye imzasını koydu.

Son olarak maçta ilginçte bir olay yaşandı. Bills’in tek TD’sine imza atan WR David Nelson TD sonrasında topu alıp koca sahayı koşarak sevgilisine sarıldı ve topu ona verdi. Daha da ilginç olan ise sevgilisinin Cowboys ponpon kızı olmasıydı. Eee ne diyelim kendilerine mutluluklar diliyoruz… :)