1- Green Bay Packers (12-0): Sezon başından bu yana ilk kez Giants karşısında zorlandılar. New York’ta Aaron Rodgers 369 yardlık dört TD pası verdiği bu performans ile yenilgisizliklerini sürdürdüler. Rakip RB savunmasında yine kısmen eror verdiler.

2- San Francisco 49ers (10-2): Alex Smith’in yüksek yüzdeli pas isabetiyle iki TD yaptırmasının yanında Frank Gore’un istikrarlı performansını sürdürmesiyle Rams maçını çok rahat kazandılar. Savunmaları Rams hücumlarını end-zone’a yaklaştırmadılar. Playoff hedeflerini şimdiden garantilediler.

3- Pittsburgh Steelers (9-3): Bengals’a karşı 28 sayı ürettikleri ikinci çeyrekte maçı kopardılar. “Big Ben” Roethlisberger iki TD pasıyla yine takımını çok iyi yönetti. Normal sezon bittiğinde sadece divisionlarında değil AFC’nin zirvesinde olmaları sürpriz değil. Takım hatlarında Super Bowl’un yine en ciddi adaylarından.

4- Baltimore Ravens (9-3): Cleveland deplasmanında Browns maçını çok rahat kazandılar. Ray Rice’ın 204 yardslık topla koşusuyla kariyer rekorunu kırdı. QB Joe Flacco’nun hücumları onun üzerinden oynaması akıllıcaydı. AFC’nin zirvesi için savaşmaya devam ediyorlar.

5- Houston Texans (9-3): QB bölgesinde gelen üst üste sakatlıklara rağmen düzen takımı oldukları için kazanmaya devam ediyor. Çok zorlu Falcons maçını kazanarak Divisionlarındaki liderlikte uzak ara yaptılar. Arion Foster 111 yarslık koşuları Atlanta’lıları çok zor durumda bıraktı. Çaylak QB T.J Yates ilk maçında hata yapmamaya dikkat ederek oynaması önemliydi.

6- New England Patriots (9-3): Patriots’ın ikinci çeyreklerde vites yükselttiği maçlardan birini daha Colts maçında yaşadık. Tom Brady’nin takımı iki TD pasıyla çok iyi yönetmesinin yanı sıra Wes Welker’ın 110 yardslık pasları yakalaması rahat galibiyeti getirdi. Yinede rakibin hiç galibiyeti olmayan Indianapolis Colts olduğu unutulmamalı.

7- New Orleans Saints (9-3):
 NFC’deki dişli playoff rakipleri Lions’ı QB Drew Brees’in yönlendirdiği akılcı hücumlarla farklı yendiler. İkinci çeyrekte yakaladıkları farkın kapanmasını müsade etmeyerek üst üste dördüncü galibiyetlerini elde ettiler. Playoff’u garantileme hatta lig genelinde 49ers’a yaklaşma adına çok önemli bir galibiyetti.

8- Atlanta Falcons (7-5): QB Matt Ryan iki interception atması ve 27 pasda isabet bulamaması Texans mağlubiyetindeki x-factor dı. Yaşlı ve tecrübeli TE Teny Gonzales’in 100 yardslık pasları toplaması galibiyet için yetmedi.

9- Chicago Bears (7-5): QB Jay Cutler’ın yokluğunu aradıkları yetmezmiş gibi takımın en önemli koşucusu Matt Forte de Chiefs maçının başında sakatlanınca zayıf olan Bears hücumları tamamen yok oldu. Günün birinde bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama Jay Cutler’sız Bears pantolonsuz smokini benziyor. Yedek QB Caleb Hannie üç interception atarak saç baş yoldurdu. Savunma yine harikaydı. Tyler Palko’nun sallamasyon pası şans eseri TD olmasa sadece savunmayla maç kazanabilirlerdi.

10- Cincinati Bengals (7-5):
 Büyük maçları kazanamama hastalıkları devam ediyor. Kendilerinden üst seviye takımları yenmeden büyük ve iddialı takım olamazlar. Steelers deplasmanında Pittsburgh soğuğunda donup kaldılar.

11- Dallas Cowboys (7-5): Beş maçtır ilk kez yenildiler. Giants’ın yenildiği haftada kolay görünen Cardinals’ı yenselerdi Divisionlarını kazanma yolunda büyük avantaj sağlayacaklardı. Son saniyelerde kaçırdıkları field-goal vuruşunu sayıya çevirselerdi maç uzamayacaktı.

12- Denver Broncos (7-5): Colarado eyalatinden başlayan Tebowmania hareketi tüm Amerlka’yı sarmış durumda. 7 hafta önce playoff tartışmalarında ismi dahi geçmeyen Broncos’u Tim Tebow, Vikings galibiyetiyle playoff ağacına yerleştirdi.

13- Detroit Lions (7-5): Ligin en iyi hücum takımlarından Saints karşısında savunmada iyi olmamalarının bedelini ödediler. Genç Matthew Stafford’un çabaları takımını ayağa kaldırmaya yetedi. Playoff için galibiyet serisine ihtiyaçları var.

14- New York Jets (7-5): İnişli çıkışlı performansları sürdükçe hedeflerini anlamak mümkün değil. RB Shonn Greene Redskins maçında yaptığı üç TD’lık koşu galibiyeti getirdi. Jets kazandığı maçlarda ki gibi yine son çeyreği müthiş oynayarak 21 sayı üretti.

15- Oakland Raiders (7-5):
 Üçüncü eyrek bittiğinde Miami deplasmanında Dolphins önünde 34-0 geridelerdi. Her hattıyla tel tel döküldüler. Dolphins’i yenseler hem divisionlarında hem de AFC’de playoff için bir adım önde olacaklardı. Kredilerini yanlış yerde harcadılar.

16- Tennessee Titans (7-5):
 Bills’i rahat yenerek üst üste ikinci galibiyetlerini aldılar. Division liderleri Texans’ın sakatlıklarla boğuşması ve AFC’de averajla önlerinde olan Bengals’in form düşüklüğü onların playoff şansını yükseltiyor.

17- New York Giants (6-6): Ligin belkide en zor fikstürlerinden birine sahipler. NFC’de playoff için rakiplerine göre 1 adım gerideler. Kendi evlerinde “Little” Manning’in 3 TD pası ligin namağlup takımı Packers’ı yenmelerine yetmedi. Üst üste 4. mağlubiyetlerini aldılar. Artık Cowboys ve diğer wild-card adaylarının hata yapmalarını bekleyecekler.

18- Arizona Cardinals (5-7): Son 5 maçta sadece 49ers’e boyun eğdiler. Kadroları çok iyi olmasada Playoff mücadelesi verircesine oynuyorlar. Dallas Cowboys’ın normal sürenin sonunda kaçırdığı field-goal vuruşunun ardından uzatmada galip geldiler.

19- Buffalo Bills (5-7): 5 hafta önce kesin playoff içerisinde olacak gibi gözüken Bills aradaki 5 maçıda üst üste kaybedince moral olarakta çöktüler. Titans’a karşı sahada hiçbir varlık gösteremediler.

20- Kansas City Chiefs (5-7): Chicago’da Soldier Fields’ta aldıkları 10-3 galibiyet büyük iş gibi gözükebilir ama Bears’ta Cutler’ın yokluğuna Matt Forte’nin maç içi sakatlığı eklendiğini unutmamak lazım. QB Tyler Palko’nun attığı yaklaşık 50 yardslık pas şans eseri savunmadan sekip TD olunca maçı kazandılar

21- San Diego Chargers (5-7): Ne yapacağı hiç belli olmayan QB Phillip Rivers Jaguars karşısında yıldızlaştı. 28’de 22 pas isabeti ve 3 TD yaptırtmasıyla galibiyeti tek başına getirdi. 5 maçtır ilk kez kazandılar.

22- Seattle Seahawks (5-7): Her takımdan farkları yıldız oyuncunun QB mevkiinde olmaması. Her galibiyette büyük pay sahibi olan Marshawn Lync Eagles savunmasına her koşusunda zor anlar yaşattı. Vince Young’ın interceptionlarıyla gelen ikramların returnlerinde galibiyeti perçinlediler. Zayıf gözüksede wild-card’ın son sırasına göz kırpıyorlar.

23- Carolina Panthers (4-8): İyi bir QB demek başarının yarısıdır. Cam Newton çaylak sezonunda spekteküler oyununun yanında aldığı her galibeyet onu dahada büyütüyor. Buccaneers’ı deplasmanda yenmeleri büyük başarı.

24- Miami Dolphins (4-8): Oakland Raiders’ı sahada ezerek son 5 maçtaki 4. Galibiyetlerini aldılar. Bu performansta Reggie Bush’un yükselen formu şüphesiz en önemli faktör.

25- Philadelphia Eagles (4-8): Micheal Vick’in yokluğunda yeni sözleşme peşindeki Vince Young, Sehawks karşısında dört interception atarak Eagles’ın play off umutlarını adeta söndürdü. Eagles hücumlarında LeShaun McCoy, Seattle deplasmanında ayakta kalan tek isimdi.

26- Tampa Bay Buccaneers (4-8): Tampa Bay’in iyi bir takımı var, her maçı kafa kafaya oynuyorlar ama netice gelmiyor. Kaybetmeye çok alıştılar. Kendilerinden daha zayıf olan Panthers’a da yenilerek üst üste 6. Mağlubiyetlerini aldılar. NFC South’un dibindeler.

27- Washington Redskins (4-8): Kendi evlerinde Jets’ten son çeyrek 21 sayı yediler. QB Rex Grossman 46 pastan sadece 19’unda isabet bulması yenilgiyi hazırladı. Playoff şanslar sadece matematiksel olarak olsada en ufak umut bile yok.

28- Cleveland Browns (4-8): Kendi evlerinde Ravens’a yenilerek az olan playoff umutlarını mucizelere bıraktılar. İyi savunma yapsalarda Ravens’lı Rice’ı topla 204 yards koşturmalarının cezasını çektiler.

29- Jaksonville Jaguars (3-9): Onların aldığı galibiyet zaten sürpriz oluyor. Son 4 maçını kaybeden ve cadı kazanı gibi kaynayan Chargers’ı tekrar hayata döndürdüler. Çaylak QB Braine Gabbert’da gelecek olmadığını hala göremeyen Head coach Jack Del Rio yıllarca kendisine güvenenleri kızdırmaya başlıyor.

30- Minesota Vikings (2-8): Broncos’a karşı galibiyete hep yaklaştılar ama field-goal vuruşuyla yine yenildiler. Çaylak QB Christian Ponder’ın üç TD pası gelecek yıl için tek umut ışığıydı.

31- St. Louis Rams (2-8): QB Sam Bradford’un Llyod ve Jackson’ı iyi kullanamadığını sürekli yazıyordum.  Fakat A.J. Feely 49ers karşısında takımını Field-goal vuruşu dahi kazandıramayacak kadar ileri götüremeyince gözler Bradford’u bile aradı. Playoff umuduyla kurulan takımın durumu vahim.

32- Indianapolis Colts (0-12)
: Dan Orvlasky, Peyton Manning kadar olmasa da 37’de 30 pas isabeti ve üç TD pası etkileyiciydi. İlk çeyrekte maçın kopmasından dolayı son çeyrekte biraz daha rahat oynadılar. Güçlü Patriots karşısında en azından skor olarak ezilmediler.