Kansas City Chiefs’in yeni head koçu, takımın geçici koçu Romeo Crennel oldu. Chiefs’in genel menajeri Scott Pioli yaptığı açıklamada, “Yeni koç Crennel, Chiefs’e bambaşka bir enerji getridi!” dedi.

Namağlup Green Bay Peckers’ı devirmek koç Romeo Crennel için normla bir galibiyetten çok daha fazla anlam içeriyordu. Bu galibiyet Chiefs’in, ona ikinci şansı vermeyi kabul etmesinde önemli bir rol oynadı.

Anlaşma, ilk olarak NFL’in internet sitesinden duyuruldu. NFL’in haberine göre, Pazar gecesi geç saatlerde Crennel, Chiefs ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Chiefs genel menajeri Scott Pioli verdiği demeçte, geçen üç maçın getirilerinin kararı büyük ölçüde etkilediğinden, Crennel’ın takıma bambaşka bir enerji getirdiğinden bahsetti ve Crennel’den önce Todd Haley’den boşalan koltuk için yarım düzineden fazla adayla görüştüklerini belirtti.

Kansas City Chiefs için iyi giden bu süreçte, takımın gelecekte AFC West’i domine etmesi bekleniyor.

Sezonun sonlarına doğru kovulan Todd Haley, Chiefs’in 1993’te aldığı son playoff galibiyetinden sonra takımdan gönderilen beşinci head koç olmuştu.

Bu sezon ciddi bir karar alan Chiefs quarterback pozisyonuna sezonun ikinci yarısında elinden sakatlanan Matt Cassel’in yerine tecrübeli Kyle Orton’u getirmişti. Orton ile başarılı olan Crennel yaptığı açıklamada aynı zamanda takımın defansif koordinatörlüğünü de yapabileceğinin ipuçlarını verdi.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz