NFL’de bir koç değişikliği haberi de sezonu sonuncu bitirip, 2012 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçim hakkını elde eden Indianapolis Colts’dan geldi.

Colts’ta iki yıldır head coachluk yapan Jim Caldwell bu sezon takımdaki büyük sakatlıklarla mücadele etmesine rağmen,  birçok eleştiriye maruz kalmıştı. Fakat, takımın quarterback’i Peyton Manning’in sakatlanmasının ardından kötü gidişe dur diyemeyen Caldwell’in Colts’taki vadesi dolmuştu.

Caldwell, Colts’un sezon dışında işten çıkarılan üçüncü koçu oldu ve takım bu sezon son 20 yıldaki en kötü performansını sergiledikten aldıktan sonra, Salı günü kovuldu.

Takım sahibi Jim Irsay verdiği demeçte, takım olarak büyük bir geçiş döneminde olduklarını ve ilerleme yolunda bazı insanlara ”hoşça kal” demenin zor olduğunu söyledi, fakat bunun da yaptıkları işin bir parçası olduğunu belirtti.

Colts sezonu 2-14 bitirdikten ve draft’ta birinci sıradan seçme hakkını elde ettikten bir gün sonra Irsay,başkan yardımcısı Bill Polian’ı, Colts’un başarısının mimarını ve oğlu genel menajer Chris Polian’ı kovmuştu. Dokuz günlük araştırmadan sonra ise Irsay, 39 yaşındaki Ryan Grigson’u genel menajer olarak işe almıştı.

Her şeyin belirsiz olduğu Pazartesi günü Caldwell, Rams koçu Steve Spagnuolo’yla takımın defansif koordinatörlüğünü yapması konusunda görüşmüştü. Bundan bir gün sonra ise Irsay, takımın Caldwell’in gönderilmesi kararını kabul ettikten sonra, Jim Caldwell’i bilgilendirdiğini söyleyerek, yeni koç arayışının başladığını belirtti.

Caldwell, Colts’daki head koçluk kariyerinin ilk yılında takımının normal sezonu 14 galibiyet, iki mağlubiyet ile bitirmesini sağlamış ve Colts’u Super Bowl’a taşımıştı. O sezon Super Bowl’da New Orleans Saints’e kaptıran Colts, geçtiğimiz sezon ise playoff’larda wild card maçında New York Jets’e elenmişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz