Green Bay Packers’ın ofansif koordinatörü Joe Philbin, Miami Dolphins’in head koçluğuna getirildi. Anlaşma, Philbin’in 21 yaşındaki oğlunun Wisconsin Nehri’inde boğularak ölmesinden yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşti. Packers’ın NFC yarı finali maçı öncesindeki bu ölüm, Philbin başta olmak üzere tüm takımı çok kötü etkilemişti.

Philbin 2003’ten beri Green Bay Packers’da çalışıyor ve 2007’den beri takımın ofansif koordinatörlüğünü yapıyordu.

Bu dönemde Philbin, Green Bay Packers head coach’u Mike McCharty’nin oyun felsefesine aykırı olarak, NFL’in en çabuk çoğalan hücum takımını oluşturmuş ve geçtiğimiz sezon Packers’ın Super Bowl XLV zaferinde büyük pay sahibi olmuştu.

Daha önce hiçbir takımda head koçluk yapmamış Philbin, Miami ile ilk görüşmesini 7 Ocak’ta yapmıştı ve bir gün sonra Philbin’in altı çocuğundan biri olan oğlu Michael’ın cansız bedeni Oshkosh’da bulunmuştu.

Philbin, bir haftalık izin sürecinden sonra, Packers’ın New York Giants’tan aldığı playoff yenilgisi üzerine takıma geri dönmüştü.

Dolphins’in head koç pozisyonu için ilk tercihi olan Jeff Fisher, St. Louis Rams’in teklifini kabul ederek Dolphins’ten gelen teklifi geri çevirmişti. Bunun üzerine Miami Dolphins’in sahibi Stephen Ross ve genel menajeri Jeff Ireland head koçluk için Joe Philbin, Denver Broncos ofansif koordinatörü Mike McCoy ve geçen sezon Dolphins’te sezon sonuna kadar geçici head koçluk yapan Todd Bowles ile görüşmüştü.

Yazan: And Kaan Yılmaz