St. Louis Rams, takımın yeni head koçu olması için Tennessee Titans’ın eski head koçu Jeff Fisher ile her konuda anlaştı.

Fisher, bu sene head koç arayan takımlar için en çok öne çıkan adaydı. Fisher uzun bir süredir St.Louis Rams ve Miami Dolphins ile head koçluk için görüşmeler yapıyordu.

Çok kısa bir süre önce NFL Network Fischer’ın Dolphins ile anlaşmaya yakın olduğunu duyurmuştu. Bu duyurudan önce site St.Louis ile Fischer’ in anlaştığını açıklamıştı ancak hemen sonrasında Fischer’in sezon başına 7 milyon dolar istemesinden dolayı anlaşmanın gerçekleşmediği haberini yayınlamıştı.

Fisher daha önce Tennessee Titans’ta tam 17 yıl boyunca head koçluk yapmış, NFL tarihinde bir takımı en uzun süre çalıştıran koç unvanına sahip olmuştu. 17 yıllık Houston Oilers/Tennessee Titans kariyerinde 142 galibiyet ve 120 mağlubiyet bulunan Fisher’ın playoff rekoru ise 5 galibiyet ve 6 mağlubiyetti.

Tecrübeli head koç Titans’ı 1999 yılında Super Bowl XXXIV’e taşımıştı. Fisher 1991 yılında Rams’te, takım Los Angeles’dayken, bir sezon boyunca defansif koordinatörlük yapmıştı.

Fisher’ın Miami yerine St. Louis’i tercih etmesinin sebepleri arasında Rams’in iki sezon önceki NFL Draftı’nın bir numarası Sam Bradford’a sahip olması, bu sezon draft’ta ikinci sıradan seçim yapacak olması ve takımın salary cap durumunun Miami’ye göre daha iyi olması olarak gösterildi.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz