Merhaba NFLTR takipçileri, NFL’de sezonun son haftasında Miami Dolphins’in evinde oynadığı Jets maçına gitme imkanı buldum. Miami’de havanın yaklaşık 30 dereceyi bulması ve Dolphins – Jets maçının derbi niteliğini taşıması tribünlerin oldukça dolu olmasını sağlamıştı. Park edip stada yürümeye başladığımız andan itibaren Miami’li karaborsacılar iş başındaydı. İnsanlardan ucuza bilet alıp belki iki katına satmaya çalışıyorlardı. Bunun yani sıra stadın yanına yaklaştığımızda etrafta J.E.T.S Sux Sux Sux sesleri her yeri inletiyordu.

Otoparkta yürürken tailgating yapan insanlar gözden kaçmıyordu. Hemen hemen her arabanın önünde bir mangal ve birçok çeşit yemek yapıyorlar bunun yanında da o kadar misafirperverlerdi. Eğer herhangi birisinin yaptığı barbeküden caniniz çekerse çekinmeden isteyebilirsiniz çünkü gerçekten paylaşmayı çok seviyorlar.  Yemeklerin yanında Miami’li taraftarlar eğlenmeyi de bir o kadar iyi biliyordu. Otoparkın ortasında ufak çaplı bir DJ kabini kuruluydu ve insanlar delicesine dans ediyordu.

Otoparktan çıkıp stadın önüne geldiğimizde takım mağazası dikkatimizi çekti. O kadar NFL maçına gelip herhangi bir urun almadan maç izlemek olmazdı. Fakat mağaza içerisinde adim atacak yer kalmamıştı. Belki de sezonun son maçı olması nedeniyle mağazada çok büyük bedenler dışında hiçbir t-shirt ya da forma kalmamıştı. Bizde şapkayla yetinmek zorunda kaldık.

Stat etrafında dolaşırken Miami’li kızlar herkesin ilgisini çekiyordu. Gerek giydikleri yeşil turuncu birbirinden farklı kıyafetler, gerekse yüzlerinde ki boyamalarla ilgi odağı olmayı başarıyorlardı.

Stada girdiğimizde Miami’li linebacker Jason Taylor’in (JT) 15 yıl aktif futbol yaşamı sonrası jübile maçı olması Miami’li taraftarlar için maçı daha anlamlı bir hale getiriyordu. İnsanlar ellerinde JT için yapılmış pankartlarla dolaşıyorlardı. En çok ise ‘Seni seviyoruz 99’ pankart göze batıyordu.  JT için maç esnasında eski yıllardan birçok video gösterildi.

Maça Miami hızlı başladı ustu üste Matt Moore’un başarılı paslarından sonar neredeyse red zone’a kadar gelmeyi başardılar fakat akli başına gelen Jets defansı onlara touchdown iznş vermedi. Miami üç sayı ile yetinmek zorunda kaldı.

Bunun üzerine Jets’in cevabi hızlı oldu ve özellikle Shonn Greene’nin kişisel becerileri sayesinde durum 10-3’e geldi. Bunun yani sıra Jets’de Mark Sanchez tamamen kayıptı. Tabiki Miami’nin bu geri düşüşüne Matt Moore’un yaptigi iki kolay top kaybı çok yardımcı oldu.

Son çeyrekte taraftarının da yardımı ile Miami durumu 19-10’a getirdi. Jets’in playoff umutları neredeyse sönmek üzereydi, zaten Miami’de maçı kazanmaktan çok Jets’in sezonunu bitirmek için oynuyordu.  Maçtaki en güzel anlardan biri ise Jason Taylor’ın fumble sonrası topu çalıp touchdown yapmasıydı. Hakemler bu touchdown’ı Jets’li futbolcunun dizi fumble öncesi yerde olmasından dolayı iptal etti. Fakat bu durum Miami’li taraftarların umurunda bile değildi. Yanımdaki fanatik Miami taraftarı Jason Taylor’ın böyle bir veda yapması ve Jets’li taraftarların yüzündeki o ifade için canını bile verebileceğini söyledi.

Son iki dakikaya girildiğinde Plaxico Burress’ün çabaları da olsa Sanchez’in kötü oyunu Jets’i playoff’lara göndermeye yetmedi Miami maçı 19-17 kazandı. Benim için de Sun Life Stadium’daki canlı NFL maçı deneyimi, desteklediğimiz Dolphins’in galibiyeti ile sona erdi.

Yazan: Can Kiriş