Jacksonville Jaguars, Mike Mularkey’i head coachluğa getirdi. Bu sezon NFL’in en kötü hücum takımı olan Jags bu hamle ile bu etiketten kurtulmayı planlıyor.

Mularkey’in hücum koordinatörlüğüni yaptığı Atlanta Falcons, Pazar günü New York Giants’tan alınan wild card mağlubiyetinde hücum takımı olarak hiç sayı yapamamıştı. Buna karşın Mularkey ile Jaguars genel menajeri Gene Smith arasındaki yakınlık, Mularkey’in head coachluk için en büyük aday olmasını sağlamıştı.

Mularkey son head coach’luk yaptığı takım olan Buffalo’dan 2005 sezonunun sonunda kovulmuştu. 2008 yılından beri ise Falcons’ta ofansif koordinatörlük yapan Mularkey aynı zamanda quarterback Matt Ryan’a da danışmanlık yapıyordu. Jacksonville Jaguars aynı danışmanlığı NFL’de ilk sezonunu geçiren Blaine Gabbert’a da yapmasını umuyor.

Mularkey’in head coach’luğa getirilmesi takımın yeni sahibi Shahid Khan’ın takımı resmi olarak satın almasından yalnızca 5-6 gün sonra gerçekleşmiş oldu. Bu hareketle Khan ofansif ağırlıklı bir koç istediğini açıkça belirtmiş oldu.

Jacksonville Jaguarss son 12 sezonda tam 10 kez playoff’ları kaçırmıştı.

 

Yazan: And Kaan Yılmaz