İki haftalık düşüşün ardından geçen hafta Giants’ın geç saatte gelen galibiyeti ile düzlüğe çıkmayı başardım. Bu hafta wild-card ile playoff turlarına başlıyor olacağız. Bir ay içerisinde de bu sezon sona ermiş olacak. Maç sayısının azalması sebebiyle bazı tahminlerim için iki kat (x2) risk alacağım. Her zamanki gibi geçen haftanın değerlendirmesi ile başlayalım.

17. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / Beraberlik (B)

SF 49’ers @ STL Rams – SF 49’ers -10,5 (Y)
BUF Bills @ NE Patriots – NE Patriots -10,5 (D)
BAL Ravens @ CIN Bengals – Bengals +1 (Y)
SD Chargers @ OAK Raiders – SD Chargers +3 (D)
DAL Cowboys @ NY Giants – NY Giants -3 (D)

SF 49’ers @ STL Rams maçı tam beklediğim gibi geçiyordu. 49’ers savunması maçın hemen başında yediği TD’ın ardından Rams hücumunun üzerine kara bulut gibi çöktü. Maçın bitimine 6dk kala 49’ers 21 sayılık bir fark ile öndeydi. 49’ers galibiyeti garantiledikten sonra konsantrasyonunu kaybetti ve Rams bu açığı iyi değerlendirip kısa sürede 2 TD üretmeyi başardı. Yine de maça orta olma adına yeterli süre olmadığından bu geri dönüş sadece benim tercihimi etkilemiş oldu. Yüksek handikap tercihlerinde en büyük risk güçlü takımın farkı açıp konsantrasyonu kaybetmesi. Bu maçta bunu tekrar tecrübe etmiş oldum.

BUF Bills @ NE Patriots maçında Bills maça 21-0’lık bir giriş yaptı. Açıkçası buradan sonra Patriots’ın maçı kazanacağını düşüsemde gerekli farkı yakalayacağına inancım fazla kalmamıştı. Çünkü Patriots savunması gerçekten çok zayıf bir görüntü çizmekteydi. Bu maçta 49’ers maçının aksine şansım yaver gitti ve Bills maçta daha fazla skor yapma imkanı bulamadı. Patriots hücumu da üzerindeki ölü toprağını atıp standardını yakaladığı zamanda yeterli fark yakalnmış oldu. Patriots 17. haftalarda gösterdiği istikrarı devam ettirdi.

Ravens @ Bengals maçı da oyun anlamında dengeli gözüksede skor anlamında Ravens’ın net üstünlüğü ille geçti. Ravens özellikle koşu hücumu ile bu üstünlüğü korumayı başardı. Bengals savunması R.Rice’a bir türlü çözüm bulamadı ve genelde maçın hikayesi bu şekilde geçti. Bengals diğer maçların sonunucuna göre Playoff’a kalmayı başardı.

Chargers @ Raiders maçıda tahmin ettiğim gibi geçen maçlardan biriydi. Chargers geçen sene yaptığı gibi Playoff yarışı dışında kaldıktan ve  üzerindeki baskıyı attıktan sonra son haftada rakibini devirmeyi başardı. M.Floyd ve A.Gates’in destekleri ile Rivers oldukça iyi bir maç çıkardı . Maç boyu rakibini geriden takip eden Raiders son çeyrekte umutlansada galip gelmeyi başaramadı ve playoff yarışından elendi.

Giants haftanın maçına oldukça iyi bir giriş yaptı ve ilk yarıyı 21-0 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte Cowboys sazı eline aldı ve farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardı. Bu aşık atışmasında son çeyrekte E.Manning tekrar sazı geri aldı ve maçı farklı şekilde kazanmayı başardı. Bu sayede  ben de zorlu haftayı artıda kapatmayı başardım.

NFL 2011 Sezonu Toplamı

Doğru: 40
Yanlış: 35
Beraberlik: 3

NFL 2011 – Wild-Card Haftası Tahminleri

CIN Bengals @ HOU Texans

Bengals geçen hafta yenilmesine rağmen playoff’a kalmayı başardı. Bengals’ın playoffa kalmasını sağlayan en önemli etken kolay fikstürdü. Yoksa Bengals bu sezonu .500 ve üzerinde tamamlayan takımlara karşı pek başarılı olamadı. Bengals Texans deplasmanına giderken özellikle savunmasında ciddi problemleri de yanında götürüyor olacak. Yıldız CB L.Hall’ın yokluğu ve koşu savunmasındaki sıkıntılar güçlü bir savunma takımı karşısında, deplasmanda bir playoff maçını kazandırmayı zora sokacaktır. Bu iki takım arasında bu sezon oynana maçı Texans deplasmanda kazanmayı başarmıştı.

Texans, Colts’un yokluğunda nihayet playoff’a kalmayı başardı. Bu hafta ilk defa evlerinde bir plyaoff maçı oynuyor olacaklar. Texans playoff’a kalmayı garantiledikten sonra son üç maçı kaybetmesine rağmen zayıf AFC South’ta şampiyon olmayı başardı. Texans’ın bu sezonu bu kadar iyi sonlandırmasında en büyük etken güçlü savunması oldu. Texans, Steelers’dan sonra ligin en iyi savunma istatistikleri sahip takımı. Kritik eksiklere rağmen hücumda da sağlanan istikrar beraberinde başarıyı da getirdi. Geçen hafta sakatlığı sebebiyle maçtan çıkan T.J. Yates’in bu hafta oynaması bekleniyor. Texans kendi evinde oynayacağı ilk playoff maçından galip ayrılacağını düşünüyorum. Özellikle geçen hafta R.Rice’a engel olamayan Bengals savunmasının ligin Titans’dan sonra en iyi koşan takımına kısa zamanda çözüm oluşturabileceğini düşünmüyorum.

HOU Texans -4 (x2)

DET Lions @ NO Saints

Lions, normal sezonu anlamsız bir maçta Packers deplasmanında yenilerek tamamladı. Maç anlamsız olmasına ramen oldukça çekişmeli ve güzel bir rekabete sahne oldu. Özellikle Lions savunmasının Packers’ın yedek QB’si karşısında düştüğü durum düşündürücüydü.  M.Flynn bu maçta Packers tarihine de geçmiş oldu. Lions’ın bu hafta ligin en iyi QB’lerinden birine karşı ne yapacağını merak ediyorum.

Saints bu sezon özellikle evinde tüm rakiplerini adeta sürklase ederek yenmeyi başardı. Bu maçta da farklı bişey olacağını çok düşünmüyorum. Saints özellikle hücum gücü ile evinde bu maçı kazanacak güçte. Ne olursa olsun bu bir playoff maçı ve bu kadar yüksek handikap riskleri de beraberinde getiriyor. Geçen hafta Rams@49’ers maçındaki gibi bir durumun yaşanması da mümkün olabilir. Saints’in kazanacağını düşündüğüm için yüksek handikapa rağmen Saints tercihim olacak. Fakat bu maç için normal riski tercih edeceğim. Bu iki takımın bu sezon New Orleans’da oynadığı maçta Saints farklı galip gelmeyi başarmıştı.

NO Saints -10,5 (x1)

ATL Falcons @ NY Giants

Her iki takımda sezonu inişli çıkışlı bir grafik ile tamamladı. Falcons Saints’in arkasında NFC South’u ikinci tamamlayarak playoff’a kalmayı başardı. Falcons bu sezon evinde oynadığı 6 maçı kazanırken deplasmanda galibiyet oranı %50 seviyesinde kaldı. Dome takımları genelde açık sahalarda deplasman maçı oynarken sıkıntı yaşarlar. Falcons bu örneklerin başında geliyor. Bu sezon açık sahalarda sadece Seahawks ve Panthers’a karşı galip gelmeyi başaran Falcons soğuk New York ikliminde oldukça zorlanacaktır.

Giants geçen hafta kazanması gereken maçta çokta zorlanmadan galip gelmeyi başardı ve NFC East’i şampiyon olarak tamamladı. Bu sayede bu hafta Falcons karşısında kendi evinde mücadele etme hakkı kazanan Giants’ın bu hafta en büyük yardımcısı hava koşulları ve seyircisi olacak. Giants tarafındaki en büyük soru işareti E.Manning’in performansı olacak. Manning eğer geçen haftaki gibi bir oyun çıkarırsa Falcons’un fazla şansı olmayacaktır. Ancak Redskins maçındaki Manning maçın kaybedilmesine sebep olabilir. İki takımın eşit güçte olduğunu düşündüğüm bu maçta dome takımına karşı evsahibini tercih edeceğim. Bu sezon Giants evinde Falcons’u 3 sayı ile yenmeyi başarmıştı. Benzer bir sonuç çıkması beni şaşırtmayacaktır.

NY Giants -3 (x2)

PIT Steelers @ DEN Broncos

Ligin istatistiksel anlamda en iyi takımı Steelers, ligi, AFC North’ta Ravens’ın arkasında bitirdiği için ilk Playoff maçını deplasmanda Broncos ile oynayacak. Diğer eşleşmelerde olduğu gibi bu iki takımda sezon içerisinde karşılaştılar ve Steelers sezonun başındaki bu eşleşmeden deplasmanda 18 sayılık farkla ayrılmayı başardı. Fakat o zamandan bu zamana çok sular aktı. O maçta 3 interception atan Orton bu performansı sebebiyle Broncos’daki işinden olmuştu ve yerini T.Tebow’a bırakmıştı. Steelers tarafında da özellikle ofansif anlamda ciddi sıkıntılar yaşandı. En önemli sıkıntı B.Roethlisberger’in ve R. Mendenhall’ın sakatlığı. Roethlisberger ayağındaki sakatlığa ramen bu maça çıkacak fakat Mendenhall bu maçta forma giyemeyecek.

Broncos son üç hafta maçlarını kaybetmesine rağmen Raiders’ın yenilmesi ile Playoff’a AFC West şampiyonu olarak kalmayı başardı. Steelers karşısında kimsenin şans tanımadığı Broncos B.Dawkins ve K.Moreno gibi yıldızlarından mahrum çıkacak. K.Moreno uzun zamandır zaten takımla birlikte değil fakat B.Dawkins’in eksikliği savunmada özellikle son maçlarda ciddi anlamda hissedildi. Savunmanın zayıflaması hücumda da T.Tebow’un hata yüzdesinin yükselmesine sebep oldu. Bu sebepler evsahibi Broncos’un bu maçta kendi evinde 9 sayı ile underdog gösterilmesini sağladı. Ne olursa olsun bu maçın bir Playoff maçı olduğunu düşünerek yüksek handikapla evsahibi underdof tercihinde bulunacağım. Steelers’ın kazanacağını düşünsemde gerekli farkı yakalamayacağını düşünüyorum. T.Tebow savaşçı yapısı ile maçı yakın tutacaktır.

DEN Broncos +9 (x2)