Önümüzdeki birkaç hafta boyunca birçok insan “futbol” terimini bizim burada kutladığımız spor yerine, pad’lerin gerekmediği ve kimsenin ellerini kullanmadığı bir başka spor (benim de sevdiğim bir spor) için kullanacaklar.

NFL’in üstünde şuanda bir ölü toprağı bulunuyor, o zaman hadi hafif futbolu kucaklayalım. Adamlar maçın bir yarısını reklamsız tamamlıyor. Bunu sevmemek mümkün mü?

Futbola zihinsel bir geçiş yapmanıza yardımcı olmak için, hangi NFL oyuncusunun futbol sahasında başarılı olacağını düşünmenin eğlenceli olacağını düşündüm. Anlamsız, biliyorum ama offseason’daki onca boş zamanı öldürmek için birebir.

NFL Oyuncuları Dünya Kupası'nda

Kadroyu oyuncu oyuncu incelemeden önce birkaç şeyin üstünden geçmekte fayda var.

Kadroyu oluştururken baz aldığım kriterler: Her ne kadar kadroyu kendim oluştursam da birkaç şeyi belirtmeliyim. Öncelikle gerçek hayattaki boy, kilo ve hız konuları dikkate alındı. Öreneğin, Williams Wall, Vince Wilford ve Casey Hampton’ı defanstaki oyuncular olarak ilk 11’de sahaya sürmek isterdim ama her ne kadar mükemmel, eğlenceli ve kanlı olacak olsa da bu isimleri futbol sahasında oynarken düşünmek gerçekçi olmazdı.

İkinci olarak, evet, buradaki oyuncuların hiçbirinin şimdi sahaya çıkıp Dünya Kupası seviyesinde futbol oynayamayacağını biliyorum. Bunu da önermiyorum. Zamanda geri gidip Amerika’da futbol oynamayan en iyi atletlerin çocukken Amerikan futbolu yerine futbola yönlendirildiklerini varsayıyorum.

Ve evet, bu oyuna soccer (futbol) diyorum. Özür dilerim. Herhangi bir saygısızlık yapmak istemiyorum ama bu coğrafik alanda topa vurarak oynadığınız bu sporu anlatmanın en iyi yolu bu. Şimdi gelelim kadromuza…

İlk 11:

DeMarcus WareKaleci: DeMarcus Ware, Dallas Cowboys. DeMarcus iki metre boyunda, uzun kollu ve kendisi bir end rusher, yani yere yakın oynamada ya da yüksek pasları yakalamada başarılı bir isim. Aynı zamanda kendisi tam bir canavar. Evet, DeMarcus dünya üzerindeki en büyük ve en korkutucu kaleci olacaktır ama bunu bir artı olarak görüyorum. Kaleye yaklaşıp kornerden gelen topa kafa vurmaya çalışacak olan bir rakip oyuncunun sonu büyük ihtimalle hastane olacaktır. O yüzden bu seçimde içim rahat. Amerikan takımında biraz fizikli adama ihtiyacımız var.

Sol bek: Kassim Osgood, Jacksonville Jaguars. Bu özel takım oyuncusunun mentalitesini seviyorum ve takımımda sahada olmasını isterim. Osgood bu işte en iyisidir. Hiçbir şeyden korkmaz, takım için her türlü fedakarlığı yapabilir. Hemen taraftarların favorisi haline gelir.

Stoper:
 Brian Dawkins, Denver Broncos. Her defansın geriden işleri organize etmesi gereken bir lidere ihtiyacı vardır ve Dawkins bu alanda benim adamım. Eskisi kadar hızlı ayakları yok ancak Eagles’ın aksine bence bağlılık arayan ekipler için Dawkins değerli bir eleman olur. Ayaklarındaki yavaşlığı geri dörtlümüzün diğer üç elemanıyla kapatabiliriz. Onun açıklarını kapatabilecek isim ise…

Stoper: Troy Polamalu, Pittsburgh Steelers.
 Polamalu için inanılmaz bir hıza ve çabukluğa sahip Carles Puyol diyebiliriz. Aynı zamanda Barcelona’nın yıldızı Puyol’a tip olarak oldukça benzemekte. Şuana kadar boşlukları Polamalu kadar çabuk kapatabilen bir oyuncu hatırlamıyorum. Sizce Polamalu’nun olduğu bir defansta Frank Lampard uzaktan bir şutu kaleye gönderebilir mi? Üzgünüm ama hayır, Polamalu hemen kendisini topa siper edecektir. Polamalu’da içgüdü var, zeka var, vahşilik var… Anlayacağınız, komple bir stoper olurdu. Bu takım için düşündüğüm ilk isim Polamalu idi.

Sağ bek: Hines Ward, Pittsburgh Steelers. Tamamen ajitasyon amaçlı bir seçim. Hines, bir maçı onun suratına yumruk atmak isteyen altı ya da yedi oyuncu olmadan tamamlayamaz ve eğer bunu yaparlarsa, Hines yüzünde gülümsemeyle ayağa kalkar ve altı yedi oyuncu daha ona yumruk atmak için hazırdır. Hines’ın nasıl bir futbolcu olacağını bilmiyorum, onu neden defansa koyduğumu da bilmiyorum. Büyük ihtimalle bu onunun hayallerinin gerçekleştiği an olurdu. Eğer Hines sizin tarafınızda onu seversiniz, değilse nefret edersiniz. Amerika, Hines’ı sevmek için bir şansı hakkediyor.

Ön Libero: Darrelle Revis, New York Jets. Hey, Wayne Rooney, elini kolunu sallaya sallaya orta sahamızı geçeceğini mi düşünmüştün? O kadarda iyi olmayan Amerika defansı gibi bizim defansımızı darma duman edeceğini sanıyordun değil mi? O zaman sana Darrelle Revis’i takdim edelim ve onu birebir de senin başına koyalım ve 90 dakika boyunca ortalarda gözükme, nasıl? Kulağa nasıl geliyor? Ve tabi meşhur Nike reklamlarındaki güzel sakalın. Bir berberde yerde bir tomar bulmuş ve onları yüzüne yapıştırmış dokuz yaşında bir çocuk gibi duruyorsun.

Sol Açık: Steve Smith, Caroline Panthers. Wide receiver’ları futboldaki kanat oyuncuları olarak düşündüm çünkü onların sahayı bir uçtan diğere uca koşarkenki hızlarını beğeniyorum. Steve Smith’in Carolina versiyonu takımdaki yerini alıyor çünkü onun azmine, korkusuzluğuna ve isteğine her zaman hayran olmuşumdur. Ve tabi yeri geldiğinde işi fizikselleştirmesi. Rakiplerin bu takıma karşı oynamaktan nefret etmesini istiyorum.

Sağ Açık: Randy Moss, New England Patriots. Moss, herhangi bir sporda başarısız olabileceğini düşünemediğiniz birkaç isimden biri. O doğuştan inanılmaz bir atlet ve izleyenlerin onun sahada yaptıklarının basit şeyler olduğunu düşünmesini sağlıyor. Moss’un sahanın sağ kanadında rakiplerini basit gözüken hareketlerle etkisiz bıraktığını şimdiden görebiliyorum. Tabii bir de gol sevinçleri. Packers’a yaptığı (taraftarlara kıçını göstermesi) gibi iğrenç eylemler talep ediyorum.

Forvet Arkası:
 Philip Rivers, San Diego Chargers. Bence hücumu yönlendiren bu pozisyona bir quarterback koymak en mantıklısı. Rivers akıllı bir quarterback, topu gönderecek doğru bir yer bulacaktır. Rivers, takım için farklı şekilde faydalarda sağlayacaktır. Birinin kulağına 60 dakika boyunca gevezelik edecek ve adamda kibarca onu itecek ve Rivers sedye ile sahadan çıkmak zorunda kalacaktır. Sahadakiler kırmızı kartla oyun dışı kalacaktır ve boom Phil sahaya geri dönecektir. İnanılmaz hızlı bir iyileşme süreci. Korkusuz bu genç adamın ne kadarda büyük bir yüreği var!

Chris JohnsonForvet: Chris Johnson, Tennessee Titans. Chris Johnson sizin defansını alt üst edecektir. Savunma elemanlarınızın kim olduğu umurumda değil, Chris Johnson hepsinden çok, çok daha hızlıdır. Bütün sezon boyunca ayaklarıyla neler yapabileceğini gördük. Johnson’ın futbol oynaması kesinlikle muhteşem olurduç

Forvet: Ramses Barden, New York Giants.
 Muhtemelen beklenmedik bir seçim ama Randy Moss’dan gelecek ortalar konusunda o kadar heyecanlıyım ki onlara kafa vuracak birine ihtiyacım vardı. 2.05 boyundaki Barden o boyla ve hayatı boyunca savunmacıları aşıp topu almaya çalışan bir isim olmasıyla çok iyi bir forvet olurdu. Bazı kafa toplarını ağların arkasına gönderme ihtimalini seviyorum.

Şimdi geçelim yedek oyuncularımıza:

Kaleci:
 Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals. Kalede Fitzgerald gibi bir boya, reflekslere ve atletizme sahip bir oyuncunuz bulunmalı. Bir de genellikle her futbol takımında saçlarını örmüş bir oyuncu oluyor.

Defans:
 Ed Reed, Baltimore Ravens. Burada söylenecek fazla bir kelime yok. Reed sahayı görüyor, tepkisini veriyor, hitini yapıyor ve teması kucaklıyor.

Defans: Adrian Peterson, Minnesota Vikings. Bir hücum oyuncusunu defansa koyduğumu görünce şaşırabilirsiniz ama bence Peterson buraya cuk oturuyor. Geniş ve güçlü bir vücudu var ve cezayı kesiyor. Aynı zamanda geri dörtlüde hızı severim, kimse A.D.’den kaçamaz.

Defans:
 Maurice Jones-Drew, Jacksonville Jaguars. Jones-Drew’de Adrian Peterson’a çok benzer sebeplerle kadrodaki yerini alıyor.

Tom BradyOrta Saha: Tom Brady, New England Patriots. Rivers gibi oyun kurucu rolü için kaliteli bir quarterback daha gerekli. Brady’nin saha görüşü ve daima doğru pası verebilmesi en değerli özellikleri. Aynı zamanda eğer Amerikan futbolunda olduğu gibi futbola da bir “Brady Kuralı” uyarlansa Brady, frikikleri inanılmaz bir hızla kullanırdı.

Orta Saha: Darrius Heyward-Bey, Oakland Raiders. Belki bu sporda Heyward-Bey’in hızı bir işe yarayabilir. Bu arada not düşmekte fayda var Heyward-Bey şu aralar antrenmanlarda olumlu tepkiler alıyormuş. Belki ilerisi için umut vardır.

Orta Saha: Nnamdi Asomugha, Oakland Raiders.
 Asomugha, Darrelle Revis’in yedeği olarak en uygun isim. Onunla aynı role sahip olacak: Bir oyuncu ve bizi zorluyor ve ben Nnamdi’nin onu göndermesini istiyorum.

Orta Saha: Chad Ochocinco, Cincinnati Bengals. Ocho büyük ihtimalle ilk 11’de olmadığı için üzülecektir çünkü kendisi Twitter’da şuanda İspanya’da profesyonel olarak futbol oynayabilecek kadar iyi olduğunu söylemişti. Belki doğrudur ve onu yedeğe çekerek bir hata yapıyorumdur. Eğer bu doğru çıkarsa, NFL’de oyuncuların greve gittiği sırada Chad gerçekten profesyonel olarak futbol oynayabilir, ne diyebilirim ki? Seve seve özür dilerim.

Forvet: Vince Young, Tennessee Titans.
 Vince’in NFL quarterback’in daha yaratıcı ve daha az yapılandırılmış bir rolde geliştiğini görüyorum. Bence o hayalci bir tip. Onu rakip kalenin önünde oynarken görebiliyorum.

Forvet: Andre Johnson, Houston Texans. Belki çoğu oyuncu için aynısı söylenebilir (akıllara Calvin Johnson geliyor) ama  Andre Johnson sadece atletik özellikleriyle bile kadrodaki yerini garanti altına alabiliyor. Bu kadroda olması gereken bir isim.

Forvet:
 Michael Vick, Philadelphia Eagles. Şu aralar eskiden olduğu gibi değil ama yine de o şuana kadar gördüğüm en iyi atletlerden biri. Eğer şimdi yaptığımız gibi çocukken Amerikan futbolu yerine futbolu seçtiğini düşünürken hayatı muhtemelen çok daha farklı olarak şekillenecekti ve büyük ihtimalle evinde o köpek dövüşü organizasyonları yapmayacaktı. Bu sayede halen bir zamanlar olduğu çılgın atlet olacaktı, kim bilir belki de hala öyledir.

Not: Bu yazı Yahoo Sports’un NFL bloglarından Shutdown Corner’ın yazarı Matthew J. Darnell tarafından “If we could build a World Cup team of NFL players…” başlığı ile yazılmış ve NFLTR ekibi tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir.

Kapak Çizimi: Caner Özdurak