NFL’in All-Star maçı olan Pro Bowl heyecanı bu gece TSİ 02.00’da yaşanacak. Haftaya Super Bowl oynayacak olan New England Patriots ve New York Giants oyuncularının sahada olmayacağı maçta bir çok NFL yıldızı sahne alacak.

Bu yıldızlardan biri de sezona damgasını vuran çaylak Cam Newton. Carolina Panthers’ın çaylak quarterback’i, Pro Bowl maçına çağrılması üzerine The Associated Press’e verdiği röportajda ”Bu gerçekten inanılmaz ve memnuniyet verici. Burada olmak muhteşem” diyerek duygularını açıkladı.

Cam Newton ve Cincinnati Bengals’ın çaylak quarterback’i Andy Dalton, Super Bowl quarterback’leri Eli Manning ve Tom Brady’nin yerini doldurmak için bugün oynanacak Pro Bowl maçına çağrıldılar.

Böylece All-Star’da uzun süre sonra iki çaylak quarterback, bir Pro Bowl maçında mücadele edecek. 1970’ten beri ise sadece iki çaylak quarterback (Vince Young ve Dan Marino) Pro Bowl maçında yer almıştı.

2011 NFL Draftı’nda birinci sıradan seçilen Cam Newton, Pro Bowl maçında sadece deneyim kazanmak ve yeni takım arkadaşlarıyla eğlenmek istediğini söylerken, ”Drew Brees’in, Aaron Rodgers’ın, Clay Matthews’un ve Larry Fitzgerald’ın büyük hayranıyım ve bu kişilerin dışında birçok yıldız da burada ve ben onlarla aynı sahayı paylaşacağım.” açıklamasını yaptı.

Bu geceki maçta NFC karmasında Rodgers ve Brees’in yedeği olacak olan Newton, Brees ve Rodgers’ın uzun yıllardır izlediği iki oyuncu olduğunu ve bench’te başlamanın sorun olmadığını belirtti.

Yazan: And Kaan Yılmaz