Oakland Raiders, Dennis Allen’ın takımın yeni head koçu olduğunu resmi olarak Cuma günü açıkladı .Bu açıklama takımın yeni genel menajeri Reggie McKenzie’nin, takımı daha iyi yönetmek için Allen’ı tercih edeceği söylentilerinden üç  gün sonra yapıldı.

Takımın eski sahibi Al Davis, 8 Ekim’deki vefatından önce yaklaşık 50 yıl boyunca Raiders’a hizmet etmişti. Bu dönemde, takım üç kez Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı ve birçok kez playoff’a katılmıştı. Fakat bununla birlikte Raiders son dokuz yıldır playoff hasreti çekiyordu.

Şimdilerde ise Raiders, Davis’in oğlu ve aynı zamanda takımın genel idari ortağı Mark Davis ile beraber yeni bir yapılanma içinde. Mark Davis, bu ayın başında McKenzie’yi genel menajerliğe getirdi ve futbol hakkındaki kararları alma yetkisini verdi. Bunun üzerine McKenzie, ilk sezonunda sekiz galibiyet ve sekiz mağlubiyet alan Hue Jackson’u kovarak ve yerine Allen’ı getirdi.

39 yaşındaki Allen; Al Davis’in, linebacker koçu John Madden’i head koçluğa getirmesinden bu yana, Raiders’ın defansif ağırlıklı ilk head koçu oldu.

Bu sezon Denver’da savunma koçu olarak geçirdiği ilk yılında Allen’ın Broncos’a AFC West şampiyonluğu yolunda büyük katkılar şağlamıştı. Allen, Denver macerasından önce ise beş yıl boyunca New Orleans’ta d-line asistanlığı ve secondary koçluğu yapmıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz