Pazar gecesi, New England Patriots ve New York Giants arasında oynanan Super Bowl XLVI maçı, Amerikan tarihinin en çok izlenen televizyon programı oldu.

NBC pazartesi günü 111.3 milyon kişinin, Giants’ın 21-17’lik skorla NFL şampiyonluğunu kazandığı maçı izlediğini duyurdu ve böylece Super Bowl XLV’daki 111 milyonluk izleyici rekoru kırılmış oldu. Nielsen Reyting Firması’nın verilerine göre ise, maçın son anlarını 117.7 milyon seyirci izledi.

Aynı zamanda NFL’in resmi internet sitesi NFL.com, maçın devre arasındaki Madonna konserinin 114 milyon kişi tarafından izlendiğini açıkladı ve bu konser Super Bowl tarihinin en çok izleyici çeken devre arası etkinliği oldu. Geçen seneki Super Bowl maçının devre arasında sahne alan Black Eyed Peas grubunu ise 110.3 milyon kişi izlemişti.

Bu verilerle son üç yılın Super Bowl maçı, Amerikan tarihinin en çok izlenen üç televizyon programı oldu. Reytinglerde bu maçları, M*A*S*H* dizisinin 1983’teki final bölümü takip ediyor.

NBC’nin yayınladığı bir başka habere göre ise, Boston şehri 56.7’lik reyting oranıyla Pazar günkü Super Bowl maçını izledi ve böylece Super Bowl XXXVI’daki 56.1’lik reyting rekoru kırılmış oldu.

Indianapolis şehri 56.4’lük oranla Super Bowl XLVI’u izledi ve en çok reyting toplayan ikinci şehir oldu. New York ise şehir tarihindeki en yüksek ikinci reyting oranıyla (49.7) Pazar günkü Super Bowl’u izledi. New York’un elde ettiği en yüksek reyting oranı Giants’ın bir önceki şampiyonluğu ile 53.4’lük oranla Super Bowl XLII’da gelmişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz