Pittsburgh Steelers’ın wide reciever’ı Hines Ward, Steelers’da kariyerini bitirmek istediğini belirtirken, takımına kontratını yeniden düzelemeyi teklif etti.

Hines Ward geçtiğimiz hafta günü Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Steelers ile çalışmak için halen çok hevesli olduğunu fakat artık oyunculuk dışında başka bir görev ile takıma yardımcı olmak istediğini belirtti.

Ward’un bu paylaşımı NFL.com’un, Steelers’ın, takım tarihindeki en iyi reciever’ı Hines Ward’ı takımdan kesmeyi planladığını duyurmasından hemen sonra geldi.

Ward bir başka açıklamasında ise “Normalde dedikodulara kulak asmam, fakat baştan beri söylediğim gibi kariyerimi Pittsburgh Steelers’ta sonlandırmak istiyorum.”dedi.

Pittsburgh Steelers’dan yapılan açıklamada ise Hines Ward’ın takımdaki geleceği ile ilgili henüz bir karar verilmediği belirtildi.

NFL’de 14 yıllık kariyere sahip olan Ward şuan ki kontratına göre 2012 yılında 4 milyon dolar kazanacak. Tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz sezon toplam 381 yardlık 46 reception ve iki touchdown yaptı ve çaylak olarak geçirdiği 1998 sezonundan beri en kötü performansını sergilemişti.

35 yaşındaki Hines Ward, normal sezon finalinde Cleveland’a karşı; kariyerindeki 1,000’inci pasını yakalayarak NFL tarihinde 1,000 reception barajını aşan sekizinci oyuncu olmuştu.

Aynı zamanda Ward, Jerry Rice’dan sonra toplam 1000 reception’a ulaşıp ve iki Super Bowl maçı kazanan ikinci oyuncu olarak NFL tarihinde yer alıyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz