Carolina Panthers, Pazartesi günü, San Diego Chargers’ın free agent running back’i Mike Tolbert ile anlaştıklarını duyurdu. Tolbert, San Diego Chargers’ta üç sezon boyunca takımın defansif koordinatörü ve şu an Panthers’ın head koçu olan Ron Rivera ile çalışmıştı.

Panthers genel menajeri Marty Hurney verdiği demeçte “Mike çok fonksiyonlu ve oyun esnasında birçok işi yapabilen bir oyuncu” derken ve “Mike, normal oyunda fullback oynayabildiği gibi topu kaptığında bir running back gibi oynuyor, aynı zamanda çok etkili bir özel takım oyuncusu.” açıklamasını yaptı.

Tolbert’in menajeri Joel Turner ise “Mike, Panthers’la dört yıllık bir anlaşma imzaladı. Fakat anlaşmanın maddi boyutuyla ilgili bir bilgi vermemem gerekiyor” dedi ve “Tolbert, Carolina Panthers’a katılacağı için çok heyecanlı bu yüzden San Diego’nun teklifi bir milyon dolar fazla olmasına rağmen onları geri çevirdi.” açıklamasını yaptı.

Mike Tolbert, San Diego Chargers’ta geçirdiği dört sezonda toplam 59 maçta forma giymişti.

Aynı zamanda Carolina Panthers, NFL’in en yetenekli running back’lerinden DeAngelo Williams, Mike Goodson ve Jonathan Stewart’ı da kadrosunda barındırıyor. Panthers, gelecek sezon için bu üç oyuncudan birini takımdan göndermesi söz konusu olabilir.

Öte yandan serbest oyuncu piyasasında gelişmeler ardı ardına gelirken, San Francisco 49ers, son şampiyon New York Giants’ın wide receiver’ı Mario Manningham ile anlaştığını duyurdu. Ayrıca uzun süre Peyton Manning’in peşinden koşan 49ers, Manning’in Denver’a gitmesinin ardından quarterback’i Alex Smith ile sözleşme yeniledi.

Geçtiğimiz hafta kadrosuna wide receiver’lar Anthony Gonzalez ve Brandon Lloyd’u katan New England Patriots ise Donte Stallworth ile anlaşarak kadrosuna bir başka yıldız wide receiver’ı eklemiş oldu.

Yazan: And Kaan Yılmaz