Star-Telegram’ın yayınladığı habere göre, Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones, takımın quarterback’i Tony Romo’yu takımda tutmanın, Stanford Üniversitesi’nden Andrew Luck’ı veya Baylor Üniversitesi’nden Robert Griffin III’yi draft etmekten daha önemli olduğunu düşünüyor…

Jerry Jones’un oğlu ve aynı zamanda takımın genel başkan yardımcısı Stephen Jones verdiği demeçte “Tony, en az iki yıl daha NFL’de forma giyecek.” dedi ve “Tony ile daha yakından ilgileneceğiz. Tony önümüzdeki yıllarda da Cowboy olacak.” açıklamasını yaptı.

Star-Telegram haberinde Stephen Jones, Andrew Luck veya Robert Griffin’i draft edip quarterback pozisyonu için her şeye yeniden başlamayı düşünmediğini ve Jerry Jones’un, Tony Romo’yu takımda tutmak istemesinin nedeninin de bu olduğu belirtildi.

Tony Romo’nun Dallas Cowboys’da starter quarterback olduğu 2006 yılından beri Cowboys, playoff’larda önemli başarılar elde edemiyor.

Buna karşın Jerry Jones, Romo’nun liderliğinde takımın tekrar Super Bowl’a çıkacağını inandığını sık sık dile getiriyor.

Geçen sezon Cowboys playoff’lara son maçta aldığı yenilgi katılamamış ancak Romo kariyerinin en iyi sezonlardan birini geçirerek, sezonu 102.5 quarterback reytingi ile tamamlamıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz