Öncelikle ben uzun yazı sevmiyorum diyenler için direk skoru yazalım, maç Hacettepe Üniversitesi: 32 – Koç Üniversitesi: 16 olarak sonuçlandı. Normal saatinden yaklaşık bir saat kadar geç başlayan karşılaşmada, yine bir çok takımdan seyirciler vardı, Hacettepe maçını görmeye gelen Bilgi’li arkadaşlarımız, Gazi Warriors, Işık Chargers ve Koç Stallions oyuncuları…

Maça Koç Rams receive yaparak başladı. Topu 30 yard yakınlarında yakalayan Rams, birkaç koŞu drive’ıyla endzone’a yaklaştı. Maça beklenmedik şekilde iyi baslayan Rams, ilk sayısına doğru ilerlerken bir pas denemesinde Hacettepe bu gidişe bir interception’la dur dedi.

Ardından da Hacettepe’nin ilk sayısının gelmesi çok uzun sürmedi, zaten 4.çeyreğe kadar Hacettepe beklenen bir şekilde maci domine ettiği için bütün maçı anlatmamızın bir nedeni de yok, o yüzden daha çok tartışmalı ve dikkat çeken pozisyonlar üzerinde durmak istiyorum.

Öncelikle Rams tarafına baktığımızda, en çok dikkat çeken tabii ki Rams ve Sta’nın ortak rosterlarına kattığı Afrikan asıllı Amerikalı dostlarımız Trae ve Terry oldu.

Takımı %80 oranında sırtladıklarını söyleyebilirim. Gerek hücumda gerek defansta her konumda oynayıp müthiş hızlarını her yerde kullanıyorlar ve Rams kadrosu iki kişi haricinde tamamen rookie’lerden oluşmasına rağmen takıma tecrübeli bir takım  görüntüsü veriyorlar.

Yani açık konuşmak gerekirse maç başında herkes “Acaba Rams, Hacettepe’den ne kadar fark yer?” derken en azından maçın biraz daha normal seviyede geçmesini  sağlayıp çok da über farklar olmamasını sağlayan ikili oldular diyebiliriz. Rams ofansında göze batan diğer bir isim de Bursa lakaplı receiver arkadaşımız Utku Evci. Önümüzdeki senelerde kendini göstereceğe benziyor. Bursa gibi Rams’de rookie olmasına rağmen birkaç sene içinde adını duyacağımız birçok arkadaş daha var diyebilirim.

Hacettepe cephesine bakarsak en çok göze batan isim 5 numaralı QB Ozan. Yıllarında verdiği QB tecrübesiyle bütün maç complete paslar ve etkili koşular yaptı. Rams coverage’ı çok iyiydi diyemeyeceğim tabi ama insan iyi pas görünce anlıyor.

Hacettepe güzel bir oyun sergiledi, organize bir takım, başarılı oyunlar ve sonuç da beklenen gibi oldu. Güzel bir galibiyet. Ama Hacettepe cephesinde her şey güzel olmasına rağmen beni düşündüren ve üstünde durmadan yapamayacağım bir konu var. Şahsi görüşüme göre eski Hacettepe’yle kıyasladığımız zaman bu takım zayıf kalıyor. Bir Rams maçı için tabii ki çok iyiler ama önümüzdeki günlerde Bilgi’yle karşı karşıya gelirlerse ne olur diye düşündüm ve bu görüntüde Bilgi daha ağır basıyor.  Eğer galibiyet istiyorlarsa biraz daha çalışmaları gerekebilir. Bu arada Hacettepe defansının pass coverage’ı da çok başarılıydı. Maç boyunca Rams’e sadece bir complete pass attırdılar. Geri kalan dört pas denemesinin hepsi interception.

Rams pas denemeyip sadece Trae ve Terry’yle koşu oynasaydı fark biraz daha kapalı olurdu, interception’lar Hacettepe’ye çok büyük avantajlar sağladı. Ama pas da oyun kalitesi açışından çok önemli, mümkün olduğu kadar oynanması taraftarıyım.

Maçta tartışmalı pozisyon olarak bazı hakem hataları da oldu ama geçtiğimiz senelere göre hakem arkadaşlar daha iyiler ve gelişme görüyorum. O kadar hata kadı kızında da olur diyelim. Yanlış veya değil onlarında ellerine sağlık.

Maç içinde iki takım arasında tartışma, bağrışma gibi olaylar da yaşandı, iki taraftan da bilinen isimlerin diskalifiye edilmesi gibi durumlar oldu. Yanlış görmediysem Hacettepeli bir arkadaşın küfür etmesi sonucu başladı her şey ama çok da açmak istemiyorum. Zaten Ankara takımları ve İstanbul takımları arasında hep bir gerilim olmuştur, bu tarz konulardan denil daha çok oyundan bahsedelim diyorum.

Evet özetlemek gerekirse Koç Üniversitesi kampüsünde, güzel ama rüzgarlı bir havada oynanan maçın galibi Haccetepe oldu. Ama Rams’de yeni başlayan arkadaşların oyunu bu kadar çabuk öğrenmiş ve yol katetmiş olması da çok sevindirici.

Güzel bir maçtı, emeği gecen herkese güzel bir maç izlettirdikleri için teşekkür ediyorum.