Washington Redskins, St. Louis Rams’in Nisan ayındaki NFL Draftı’ndaki ikinci sıradan seçme hakkını takasla alıp Robert Griffin III’yi takıma getirmeyi planlıyor.

Uzun süredir quarterback bölgesinde sıkıntılar yaşayan Redskins, ikinci sıradan seçim hakkı için, iki adet birinci tur draft hakkını ve diğer turlardaki draft haklarını gözden çıkarmayı planlıyor.

Rams ise ikinci sıradan seçme hakkını Redskins’e vererek, 2004 yılında San Diego Chargers’ın New York Giants’la yaptığı Eli Manning takasından elde ettiği hakların benzerini kazanmayı hedefliyor.

2004 yılı NFL Draftı’nda Chargers, Manning’i ilk sırada draft etmişti. Bunun üzerine Giants, Eli Manning’i takıma getirebilmek için Chargers’a dördüncü sıradan seçtiği Philip Rivers’ı, bir sonraki sezon için ilk turdan seçme hakkını ve 2004 NFL Draftı’ndaki 3. ve 5. turdan seçme haklarını vermişti.

San Diego Chargers, Giants’dan aldığı draft haklarıyla 2004 NFL Draftı üçüncü turunda Nate Kaeding’i seçmiş 2005 NFL Draftı’nın ilk turunun 12.sırasından ise yıldız savunma oyuncusu Shawne Merriman’ı kadrosuna katmıştı.

2011 yılında Heisman Kupası’nı kazanan Baylor Üniversitesi’nin yıldızı Robert Griffin III, Andrew Luck ile beraber bu seneki draftın en iyi iki quarterback’i olarak gösteriliyor. Griffin, NFL Combine’larında en iyi performans gösteren oyuncuların başında geliyor.

Washington Redskins’in 2012 draftında ilk tur 6.sıradan seçim hakkı bulunuyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz