San Fransisco 49ers, geçtiğimiz hafta içinde New York Giants’ın veteran running back’i Brandon Jacobs’la bir yıllık kontrat imzaladı. Bu transferle 49ers, geçen sezonun Super Bowl şampiyonu New York Giants’tan transfer ettiği wide reciever Mario Manningham’dan sonra yine bir Giants oyuncusu Brandon Jacobs’u da kadrosuna katmış oldu.

Transfer söylentilerinin ortaya çıktığı zamanlarda ESPN, Jacobs’un NFC West şampiyonu 49ers’la anlaşabileceğini duyurmuştu. Bunun üzerine konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişi çarşamba günü 49ers ile Jacobs arasında imzalanan anlaşmayı doğrulamış fakat 49ers’ın henüz resmi bir duyuru yapmadığını söylemişti.

Jacobs 9 Mart günü, Giants’la yeni bir anlaşma imzalamaması nedeniyle takım tarafından serbest bırakılmıştı.

Brandon Jacobs’un bu sezon San Fransisco’da,iki yıldır NFL’de forma giyen Kendall Hunter ile birlikte Frank Gore’un yedekliğini yapması bekleniyor.

Jacobs, 49ers ile anlaşmadan önce yedi sezon boyunca New York Giants’ta forma giymişti .Bu yedi sezonda iki Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Jacobs, geçen sezon San Fransisco’nun evi Candlestick Park’da 49ers’a karşı uzatmada alınan 20-17’lik galibiyetle NFC şampiyonluğu yaşamıştı.

29 yaşındaki Jacobs, Ahmad Bradshaw’un yedeği olarak geçirdiği 2011 sezonunda toplam 571 koşmuş ve 7 touchdown yapmıştı. Jacobs, kariyerinde kat ettiği toplam 4,849 yardla Giants tarihinin en iyi 4. rusher’ı konumundaydı fakat Ahmad Bradsahw’un gösterdiği muhteşem performans nedeniyle Jacobs’un takımdaki rolü belirgin biçimde azalmıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz