Fred Jackson, kendini iki yıl daha Buffalo Bills’e bağlayacak anlaşmayı Cumartesi günü imzaladı. Bu anlaşma ile Fred Jackson,2 014 sezonuna kadar Buffalo Bills forması giyecek. Jackson, 2009 sezonundan önce imzaladığı dört sezonluk anlaşmanın son sezonunu geçiriyordu.

Jackson, Pazartesi günü Buffalo’da düzenlenen basın toplantısında verdiği demeçte “Heyecanı, kilitli bir odada da yaşayabilirim.” derken “Takım olarak tarihe geçeceğimize inanıyorum ve bu takımın bir parçası olmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

31 yaşındaki Fred Jackson geçen sezon fibula kemiğini kırmıştı ve bu sakatlık yüzünden altı maç kaçırmıştı. Fakat bu sakatlığa rağmen Jackson, geçen sezon toplam 934 yardlık koşu oyunu yaptı.

Geçen sezon ki hazırlık maçlarında ise Jackson, toplam 1,376 yardlık koşu oyunu yapmıştı. Bills genel menajeri Buddy Nix ise verdiği demeçte “Jackson, takımımızın çok büyük bir parçası.” dedi.

Jackson 2010 sezonunda toplam 927 yard, 2009 sezonunda ise toplam 1062 yard koşmuştu.

Aynı zamanda Jackson 5.49 yardlık ortalamaya sahip olarak O.J. Simpson’ın 1975’te yakaladığı 5.52 yardlık ortalamadan sonra bu alanda en yüksek rakamları elde eden Bills running back’i olmuştu.

Yazan: And Kaan Yılmaz