Oyuncuların, Pro Bowl maçının daha rekabetli geçeceğine dair NFL’e söz vermesinin ardından önümüzdeki Pro Bowl maçının yeri ve zamanı açıklandı. Maç, Super Bowl’dan bir hafta önce 27 Şubat günü Honolulu’da yapılacak.

NFL Başkanı Roger Goodell, geçen sezon çok sönük geçen ve AFC’nin 59-41’lik galibiyetiyle sonuçlanan Pro Bowl maçından sonra yaptığı açıklamada All-star maçının iptal edilme ihtimalinin olduğunu söylemişti.

Bu açıklamanın ardından lig ve oyuncular birliği arasında yapılan görüşmelerin sonucunda NFL Çarşamba günü, Aloha Stadyumu’nun önümüzdeki üç yıl boyunca Pro Bowl maçlarına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Böylece 2013 sezonu Pro Bowl’u, Hawaii eyaletinde düzenlenen 33. Pro Bowl olacak.

NFL idari başkan vekili Ray Anderson yaptığı açıklamada “Oyuncular, NFL Oyuncu Sendikası aracılığıyla Pro Bowl maçını Hawaii’de oynamak istediklerini söylediler.” derken “Oyuncuların bu girişimini destekliyoruz. Son yıllarda oyuncularla Pro Bowl maçı ile ilgili çok fazla görüşme yaptık ve bu görüşmeler sonucunda oyuncular da maçın kalitesinin NFL standartlarına bağlı olmadığını anladılar. Bu yüzden Pro Bowl maçının seyir zevkini artırmak için oyuncularla beraber çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Pro Bowl organizasyonu 1980 yılından 2009 yılına kadar, tam 30 yıl boyunca Hawaii’de düzenlenmişti. 2010 yılında ise NFL, maçı Super Bowl’dan bir hafta önceye çekti ve Super Bowl’un da yapıldığı Miami’de düzenledi. 2011 ve 2012 sezonlarında ise Pro Bowl tekrar Hawaii’de düzenlendi fakat maçlar yine Super Bowl’dan bir hafta önce yapıldı.

Yazan: And Kaan Yılmaz