Nisan ayında sağ ayak aşil tendonu yırtılan Terrell Suggs, Kasım ayına kadar takımı Baltimore Ravens’a döneceğini söyledi. Beş kez Pro Bowl olan yıldız linebacker 8 Mayıs’ta ameliyat geçirmişti ve son zamanlarda koltuk değneklerini kullanmayı bıraktı.

Ancak rehabilitasyon programının yavaş ilerlemesi, Suggs’ın beklenenden daha geç sahalara dönebileceğini gösteriyor. Yıldız linebacker, Perşembe günü takımın son mini kampının ardından verdiği demeçte “Takım olarak ne durumda olduğumuzu yakın zamanda göreceğiz.” dedi ve “Belki geçtiğimiz sezon hedefi kaçırmış olabiliriz ama göreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Suggs, geçtiğimiz sezon 14 sack yapmıştı ve Ravens’ın AFC şampiyonluk maçına kadar ulaşmasında önemli katkılar sağlamıştı. Aynı zamanda Suggs, geçtiğimiz sezon Associated Press tarafından yılın en iyi defans oyuncusu seçilmiş ve Pro Bowl maçına çağrılmıştı.

29 yaşındaki Suggs, forma giydiği dokuz NFL sezonunun 8’inde 16 maçın tamamında forma giymiş, 2009 sezonunda ise dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle üç maçı kaçırmıştı. Fakat bu sezon farklı olacak. Çünkü Suggs, çok fazla maç kaçıracağının farkında ve eni iyi ihtimalle Kasım ayında sahalara dönebilecek.

Yazan: And Kaan Yılmaz